Suziiiiiiii...!!!!!

Acest articol este scris in cadrul jocului "Sa aberam pe o tema data". Tema de azi este propusa de cell61: "Ai prins pestisorul de aur. Ce ai de povestit?"


Ploua de 24 de ore. E un octombrie tarziu foarte trist, rece. Ma indrept spre casa putin dupa miezul noptii, azi am muncit extrem de mult, nu am avut timp nici macar sa mananc ceva. Mi-e atat de foame incat prefer sa ma bag in pat, altfel cred ca as devora intreg frigiderul. Fug de la masina de stropii reci care imi lipesc tricoul de piele intr-o senzatie de nesuportat. Ajung in casa scarii si, ca de obicei, nu-mi gasesc cheile prin buzunare. Frigul imi patrunde mai adanc, pana in suflet, trag o injuratura in gand. In sfarsit, gasesc cartela de intrare si ma arunc disperat spre usa. Din cauza semi-intunericului de pe scara, trag un sut unui obiect neidentificat, asezat chiar in fata usii... Ma uit mai bine, e un borcanel sferic care se clatina, un suvoi de apa mi se varsa peste adidasi, de parca nu as fi fost si asa ud... Mai trag o injuratura! Din fericire nu sparg nimic, reusesc sa prind borcanelul si intru in casa.

Aprind lumina. Oau! Ce dracu' mai e si asta? Un acvariu dintr-acela rotund, bombat, ca in desenele animate cu Tom si Jerry. Inauntru e un mic coral, adapost pentru un pestisor care e acolo, il simt. Nu apuc sa ma uit bine la el, ca cele trei pisici sar pe mine sa le dau de mancare. Le e o foame de lup, ma rog, de pisica salbatica, e normal, am lipsit toata ziua si le-am lasat doar un castronel de granule. Shit! De dimineata am golit cutia! La naiba, tampit mai sunt, am uitat sa le iau de mancare! Ma, imi vine sa ma strang de gat, cateodata ma urasc pentru ignoranta de care dau dovada fata de dragutele de feline. Ce fac acum, ca nu e niciun non-stop pe langa mine, si nici chef nu mai am sa ies pe frigul si ploaia asta insuportabila? A, pestisorul asta ar trebui sa le potoleasca setea de aventura, daca nu foamea... Macar le dau de lucru pana de dimineata. Le las sa se chinuie sa-l pescuiasca, stiu tot din desene cat de innebunite sunt sa se joace cu labutele prin acvariu. Coada intinsa, pisicutelor!

Doamne, ce somn imi e! Si frig... Si sunt ud. Dau centrala la maxim, arunc hainele jilave in masina ca sa le bag maine la spalat, intru in dormitor si caut telecomanda. Unde naiba e? Unde... Moleseala... Uuu, ce bine e, caldura... Patul... Immmmm...

Ce cald e, ce bine. Si ce lumina! A, e dimineata! Soarele-mi bate direct pe fata, obrajii imi ard. Am dormit dus, nici nu mai stiu ce am facut aseara, cred ca de la oboseala si de la dogoarea caloriferelor m-a cuprins un somn de poveste. Apropo de poveste, ce-or face micutele mele? Or fi mancat pestisorul? Ma ridic cu greu din pat si ma duc direct spre bucatarie, sa-mi fac izbavitoarea cafea. Doamne, dar ce e dezastrul asta? Cioburi pe jos, apa pe toata gresia, pamant intr-un colt. La naiba, cretinele alea de pisici au daramat acvariul! Unde sunteti diavolitelor, ca va omor! Shani, Kitty, ati innebunit? Ambele birmaneze de un anisor si ceva se reped care pe unde apuca, inseamna ca stiu ele ce stiu, ele au facut boacana asta. Suzi, unde esti? Suziiiii?

De sub canapeaua din sufragerie iese mai intai o aura care ma face automat sa-mi pun mana la ochi! Simt ca lumina asta orbitoare imi arde nu numai irisul, ci si creierul! Ba, ma lasi? Asta ce naiba mai e? Reusesc cu greu sa focalizez. Imi trag tricoul in care am dormit peste fata, ca sa mai atenuez puterea fascicolului de lumina, si privesc atent. Nuuu, cred ca visez. E clar, nu m-am trezit, visez inca. Dar e un vis frumos. Chestia aia luminoasa e Suzi, vechea si fidela mea pisicuta birmaneza de 13 ani. Ha, ha, ha, ma bufneste imediat un ras infundat. Vino incoa' puiule! Auuuu, baga-mi-as... Auuuuuuuuu! M-am taiat in talpa cu un ciob! Stai putin, pai asta... Asta... Asta inseamna ca nu visez! Cum dracu'? Suzi? Ce ai patit?

Iau pisicuta in brate, o mangai pe blanita ei moale ca o bucata de matase frantuzeasca. Toarce. Nu pot s-o cert. Sangele se scurge pe gresie, ma doare talpa piciorului de mor. Duc instinctiv mana la rana, dar ma opresc. Ce am pe palma? Un praf auriu. O tin in continuare pe Suzi in brate, ma uit la ea cu indoiala, sta cuminte... ca o pisicuta. Doamne, tricoul! E auriu! Suzi? O scutur putin si din ea curge o pulbere aurie, asa cum am vazut eu in Peter Pan, ca face Tinkerbell. Nu, asa ceva e ireal. Durerea din talpa ma contrazice si, pentru prima oara, imi vine un gand nebunesc. Si daca...?

Nu, nu se poate! Cum? Am avut pestisorul de aur in mana si eu l-am dat hrana la pisici? Sunt chiar tampit daca s-a intamplat asa ceva! Nuuu, sunt tampit ca ma gandesc la povesti dintr-astea de adormit copiii. Si totusi... Nu e decat o modalitate de a afla daca... In timp ce-mi framantam creierii, ma indrept usor spre baie ca sa-mi spal rana. Intre timp am patat pantalonii de pijama de sange, in spate am lasat o dara urata, daca mor acum or sa zica anchetatorii ca am fost omorat. Sau mancat de pisici... O sa ajung subiect de stiri la ProTV si la Antene, Dan Diaconescu o sa faca transmisii din apartamentul meu. Ma cuprinde un ras isteric in timp ce trag de nadragi in jos. Dintr-odata rasul ma ineaca! Ochii mi se injecteaza din nou! Ce dracu'? Am visat ceva aseara, ca nu-mi aduc aminte? Daca am visat, inseamna ca ori a fost Angelina Jolie, ori Andreea Raicu, ori Cosmina Pasarin, ca altfel nu se explica! Bai, stai ca de fapt e ceva ciudat la mijloc, eu niciodata... O palma, doua, inca trei degete. Asta sa tot insemne 30 de centimetri! 30? Cum? Cum cum? Suzi... Pestisorul... Deci e adevarat?

Uit de tot, de sange, de pisica, de durere, de pantaloni in vine si ma reped la geam. Un Infiniti negru e parcat chiar sub geam! Oau! Portofelul! Repede, portofelul! L-am lasat in geanta laptopului. Unde e geanta? Unde dracu' e geanta, ca mor de curiozitate? O gasesc in sufragerie, chiar pe canapeaua de unde a iesit Suzi mai devreme. E cam burdusita, ce o fi patit? O deschid si un teanc de euro imi explodeaza in fata! Nu se poate! Suziiiiiiiii...! Multumesc Suziiiiiiiii...!!!! Laptopul, repede laptopul. Nu mai nimeresc tastele, il deschid cu niste miscari de salbatic. Hai odata, conecteaza-te in p..a mea odata! Internetul ma-tii! A, stai ca nu am bagat cablul... Ce tampit sunt! www.gsp.ro... Aaaaaa, nuuuuu! Dinamo e tot pe locul 2, dupa Brasov! Ia sa vad campionatul trecut... Cum? Locul 3? Deci nu joaca in Liga Campionilor! Shit! Am irosit cele trei dorinte...
Suziiiiiiiiiiii...!!!!!!

PS - Scuze pentru marimea aberatiei, scenariul era mai dezvoltat, cu un alt deznodamant, dar m-am gandit ca si asa am scris prea mult.


In afara de mine, in cursul zilei de azi vor abera pe aceasta tema si ceilalti participanti si anume: Cell61, Compadvice, Gamalia, Geocer, Giulia Szavo, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian.

Comentarii

Orry a spus…
:))) Suzzzziiiii!!!!!
cell61 a spus…
He He He... Nebunatica de Suzi...Foarte tare, m-am amuzat copios! :))
giulia a spus…
M-ai tinut în suspans cu articolul acesta. Se vede ca ai ¨scoala¨.

Ce noroc a dat peste tine, cu pisica poleita si cu geanta burdusita de euroi!!

se pare ca mie nici în vise nu mi se întâmpla.
Andrei Răduţu a spus…
Mie imi place, si cred ca mi-ar fi placut mai mult daca continuai totul pana la capatul povestii, dar oricum subtilitatea mesajului a fost foarte buna:)...felicitari Canguru':)
Canguru' a spus…
Multumesc tuturor, trebuie sa recunosc ca aberam cu totii extraordinar de bine. Scoate Geocer din noi tot ce e mai bun. Felicitari!
Andrei Răduţu a spus…
Multumim Canguru' si nu in ultimul rand Geocer, fara de care acest lucru nu ar fi fost posibil:)
Geocer a spus…
Intr-un fel ma simt razbunat ! Ai vazut ce-am patit eu cu pestisorul de aur.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!