Ratacit din spatiu

Acest articol este scris in cadrul jocului "Sa aberam pe o tema data". Giuliaszavo ne-a provocat: Trebuie sa participati la o misiune la o baza lunara, unde veti fi lasat singur timp de 2 luni, sau daca refuzati trebuie sa locuiti la un far, pe o insula mica, undeva în largul Atlanticului.


In urma cu ceva timp am fost informat ca am castigat o excursie in spatiu, oferita de o subsidiara a NASA din Romania, in cadrul unui concurs de sms-uri organizat de OTV! Nu am spus nimic pana acum, pentru am fost obligat prin contractul semnat cu americanii sa nu divulg secretul, pentru ca misiunea pe Luna sa nu fie sabotata! Stiam doar ca voi merge alaturi de doi miliardari, unul rus si altul american, ambii platind sume frumoase pentru aceasta excursie! Ca sa va sochez pana la final, va spun ca deja m-am intors in tara, dupa niste peripetii incredibile, dar eu va voi povesti-o pe cea mai importanta!

Din cauza unei defectiuni aparute imediat dupa decolare, am fost informati ca ne vom prabusi in Atlantic si, daca avem noroc, vom fi salvati de o misiune de recuperare. Noi trebuia doar sa facem tot posibilul sa ramanem in viata. Din fericire, am aterizat in mare, la cativa kilometri de o insula, la care toti trei am ajuns inot, sleiti de puteri. Din pacate, de data asta, am fost intampinati chiar pe tarm de niste canibali, care ne-au luat, ne-au legat cu capetele in jos si am fost carati intr-o tabara. Aici, seful tribului de canibali ne-a spus clar, intr-o romana perfecta (mi s-a parut mie ca timbrul vocii imi este cunoscut, parca semana cu cel al lui Andrei Gheorghe :P), ca va scapa cu viata doar cel care va reusi sa gaseasca singurul papagal dintr-o colivie plina cu 99 de papagalite.

Intra primul americanul, ca a zis ca el are cei mai multi bani si tara lui conduce lumea. Dupa vreo ora iese, plin de gainati si de pene, cu o pasare in mana. Se uita sefu' de trib si zice: "Nu, e papagalita!". Si-l mananca in fata noastra...

Intra al doilea rusu', dupa ce ma ameninta ca-mi omoara familia daca intru inaintea lui! Sta asta vreo trei ore, iese sleit de puteri, plin si el de gainati si fulgi pana peste cap, dar deznodamantul e acelasi, pentru ca gasise tot o papagalita...

Intru si eu si dupa doar 10 secunde ies cu o pasare in mana. Canibalii, disperati, se uita ca la un pranz copios la mine, neavand incredere in simturile mele. Se uita sefu' sub coada si incremeneste: era papagalul!

- Bai smechere, cum ai reusit asa de repede sa gasesti singurul papagal din atatea pasari?
- N-a fost mare lucru. Am intrat, am spus "Sa traiti bine", si cineva mi-a raspuns: "Sa-mi sugi p..a".


In afara de mine, in cursul zilei de azi vor abera pe aceasta tema si ceilalti participanti si anume: Cell61, Compadvice, Gamalia, Geocer, Giulia Szavo, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian.

Comentarii

Iulia a spus…
Frumoasa trecere de la misiunea spatiala la insula pustie.
Geocer a spus…
Mare noroc ai avut ca si papagalul stia romaneste, nu numai seful canibalilor.
Leo a spus…
Vad ca aceasta tema a nascut adevarate mini SF-uri.
Finalul e bestial ! :))
giulia a spus…
chiar, de unde stiai ca va întelege ce-ai spus tu?
Andrei Răduţu a spus…
Foarte tare:))...iti dai seama...de la misiuni NASA la cautat de papagali ?:))...e o treaba;))

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!