Road closed! No trespassing!

Acest articol este scris in cadrul jocului "Sa aberam pe o tema data". Gamalia ne-a provocat: Imaginati-va ca ati gasit Masina Timpului. Unde ati fost si ce ati vazut?


Caut innebunit cheile de la cadoul primit de la Suzi a mea de aur, vreau sa fac o tura cu masina visurilor mele. Deocamdata nu ma intereseaza marimea si bogatia, vreau sa testez caii putere ai Infiniti-ului, sa dau muzica tare, sa fac sa vibreze cartierul cu cel mai nou hit al lui DJ Rynno & Sylvia. Ma uit pe masuta din hol, nimic, ma uit in cui, apoi in bolul cu chei, iar nimic. Damn it! Imi trece un fior rece pe sirea spinarii. Ma intreb: oare daca dorintele astea ale mele ascunse sunt la fel de bune ca cele primite de Brandan Fraser de la Elisabeth Hurley in Pact cu diavolita? Nooo, nu pot trai un astfel de cosmar. Si totusi, unde sunt cheile? Draguta de Suzi ma scoate din ra.., din incurcatura. Joaca fotbal cu o cartela neagra. Daaaaaa, Infiniti nu are cheie, sunt cretin.

Zbor pe usa cu gandul de a ma duce la hypermarket, ca sa le iau de mancare felinelor. Cel putin Suzi merita din plin cea mai tare delicatesa! Clar, ma duc la Carrefour, ca sa gonesc putin pe autostrada! God, you're beautiful! Ce bijuterie, parca e masina viitorului, imi zic in gand ca dobitocul. Stiu ca de obicei ma ia gura pe dinainte, dar nu-mi trece prin minte acum ca de fapt am spus un mare adevar... In exuberanta mea nu vad nimic altceva decat portiera, apoi habitaclu de OZN: un miros de piele noua imi imbie narile, in timp ce usa se inchide singura in urma mea iar eu, ca un prostanac, incerc sa trag de ea. Leduri colorate, sunet heavenly de ambianta, gadgeturi peste gadgeturi asteapta sa le accept, sa le admir, sa le ating! Apas un buton de telecomanda si motorul porneste, toarce ca o pisicuta. Ca Suzi, ma gandesc eu, si ii multumesc din nou pentru bucuria pe care mi-a facut-o.

Se aprinde ecranul GPS-ului, un mesaj de intampinare in real-motion ma face sa ma simt important. Robotzelul ma intreaba unde vreau sa merg, si-mi ofera o lista de orase. Apas repede, ca sa trec peste pasul asta, Slatina (era primul dupa Pitesti, in ordine alfabetica). Oricum nu mai calc eu pe acolo dupa trei ani in care mi-a ajuns sa stau printre olteni, eu ma duc la Carrefour! Daca as fi stiut ca de fapt totul este calculat sa ma duca la disperare... Apas pedala de acceleratie, torsul se transforma intr-un pahait nervos, de pisica salbatica! Tin cu greu in frau fiara pana ies pe autostrada, si apoi da-i! Robotzelul din bord ma avertizeaza sa nu trec de 200 km/h, dar eu sunt prea fascinat ca sa-l mai ascult... 220, 250, 280... Trec pe langa un echipaj de Politie, fuck them, am bani sa platesc cea mai tare amenda ever!

Dintr-odata in fata mea se deschide cerul! Ce fac, imi iau zborul? Auci, nu am intentionat asta! Trec printr-o perdea de campuri electrice si ma trezesc in neant. Nu mai vad nimic! Shit, unde sunt? Nu mai am controlul volanului, robotzelul imi zice ceva, dar sunt prea infrigurat ca sa-l ascult. Ce se intampla cu mine? Apas ecranul tactil al GPS-ului, dar acesta e blocat. "Destinatia Slatina", imi zice... "Anul 2034"... Ba, ma lasi? Asta e chiar masina viitorului! Si m-a dus la Slatina? Mii de draci, daca doream sa merg in viitor, sigur nu ma duceam la Slatina. Si anul, ce e cu anul? A, am dat SKIP la alte intrebari ale robotzelului, ce naiba oi mai fi omis? Sa ma astept la ce e mai rau?

Ma dau jos din OZN, nimic schimbat in orasul de rahat. Totul e asa cum l-am lasat in 2003, ba chiar mai rau! Inseamna ca si oamenii sunt la fel... Trei bezmetici se holbeaza la mine. Ii intreb: "Unde dracu' parcai?". Aaaaa, rahat, vorbesc olteneste! "Vere, veni adineauri din trecut, zburai peste 35 de ani si nu aflai nimic pana acum despre zilele de azi"! Duc instinctiv mana la gura, imi dau o palma peste ceafa si zic: "Shut the fuck up"! Asta e, trebuie sa vorbesc englezeste, ca sa scap de calvar.

In timp ce incerc sa ma orientez in spatiu, un oltean 'ot se sui la volan, trase ca disperatu' de portiera si imi suti masina! Baaaaa, ce te apuca? Olteneeee, vino'ncoa' ca ma nenorocisi! Olteneeeeeeeee!!!!

Masina a viitorului imi trebuia!


PS1 - In acest film, niciun oltean nu a fost ranit. Scuze oltenilor, nu am nimic cu ei (pe fata).
PS2 - Am "omorat" personajul, ce e prea mult strica! Nu veti mai avea parte de el (desi remake-uri si continuari se pot face oricand)...



In afara de mine, in cursul zilei de azi vor abera pe aceasta tema si ceilalti participanti si anume: Cell61, Compadvice, Gamalia, Geocer, Giulia Szavo, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian.

Comentarii

Geocer a spus…
Acum e clar : ramasesi in Oltenia anului 2035, maine n-o sa te avem printre noi in joc.
Canguru' a spus…
Gasesc eu un 186, ceva...
giulia a spus…
ce imaginatie teribila si ce limbaj super ai? sunt fan al tau pe ziua de azi.
compadvice a spus…
:)))Ba da mult mai calatotisi!:))Dar ti-ai pus in cap oltenii.:)O zi faina!
Canguru' a spus…
Multumesc mult giuliaszavo! Sunt in lucru cu o carte si de-asta "imi merg tastele". Sper de Craciun sa va fericesc cu ceva ce nu a mai fost scris pana acum in Romania. Tie iti voi trimite un exemplar wherever you are, ca stiu ca nu-l poti lua din Romania
Geocer a spus…
Ce carte scrii, Cangurule? Despre profesia de turist?
giulia a spus…
îti voi da adresa familiei mele, la Baia Mare, si sa stii ca nu am sa te las sa uiti de promisiunea facuta.

visul meu e sa scriu o carte, dar nu am destula ¨pregatire¨. Nu stiu sa ma exprim, dar as avea atâtea de scris.

Si eu îmi adun gândurile si postarile de la începutul blogului, încercând sa-i dau un format. Nu am însa linistea sufleteasca necesara pentru a putea scrie neîntrerupt.

si apoi am început si sa pictez, si nu-mi ajunge timpul pentru toate.

Îti doresc mult succes cu cartea. Abia astept sa o am, si nu uita de dedicatie.
Andrei Răduţu a spus…
Wow...mishto masina asta a viitorului a ta...pacat ca s-a sfarsit...voiam si eu o tura:D
Raluca Nicula a spus…
@Canguru: nu-i cu putinta asa ceva, bre! Pai se poate sa nu ne spui si noua mai multe despre cartea ta? No, ma molipsi de la oltenii tai!
cell61 a spus…
Slatina, auzi :)) ce mai destinație ți-ai ales și tu :))
Foarte amuzantă postarea :)
Iulia a spus…
cu atatia olteni pe aici, cred ca numai in viitor mai ai loc. noroc ca toti au simtul umorului :)
Orry a spus…
o imaginatie de cosmar! :))
Foarte tare!

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!