Închiriez costum! Scump! Ia-l, futu-ţi...

Am aflat zilele trecute că în John există un stand de unde se pot închiria costumaşe pentru copii. Nu prea mi s-a părut mie foarte în regulă, pentru că dacă ar fi fost un magazin respectabil, nu ar fi închiriat stand în John! Plus că în mare am conceput garderoba Erikăi pentru serbarea de iarnă, dar am zis "What the fuck", dacă tot e aproape gratis (costum de închiriat, nu vândut), hai să văd ce găsesc pe acolo...

Am dat cu greu de el, pentru că nu sunt deloc familiarizat cu John-ul. Prima impresie a fost jalnică, din cauza, cum altfel?, a vânzătoarei, care m-a întâmpinat cu: "Ce cauţi"? "Mă uit", răspund eu, în speranţa că voi câştiga minim un minut fără să mai fiu agasat de nesimţită. "Păi tu nu ştii ce rol are copilu'?", continuă la fel de elegant fiinţa needucată din faţa mea. Nu ştiu de ce, eu, care sunt injectat cu aroganţă atunci când sunt tratat în felul ăsta, reacţionez calm... Recunosc că e prima oară când mă las aşa călcat în picioare, de obicei am replici acide şi dureroase! "Normal că ştiu, dar văd că aveţi mai multe rochiţe albe şi vreau să mă orientez bine". Culmea, vaca de vreo sută de kile mă lasă în pace!

Rochiţele sunt jalnice, doar 2-3 costume ies în evidenţă cât de cât, dar mă decid asupra unei rochiţe albe, pe care intenţionez să o închiriez doar pentru a face concurenţă garderobei deja existente... Îi spun sălbăticiunii că aş vrea-o pe-asta, şi ea îmi face calculul: costă 400 de mii pentru 24 de ore, plus o garanţie de un milion jumate, achitată în avans. "Ai grijă de rochie, că dacă vii doar cu un fir descusut sau fără un ştras, ai pierdut garanţia. Nu ai voie s-o speli, iar dacă ai pătat-o nu-ţi mai dau banii"! "Nu, mulţumesc, e prea scump", şi plec în grabă, lăsând-o pe scorpie să comenteze...

Acu' pe bune! Am dat 120 de lei pe o rochie de la Zara, din Bucureşti, la care am mai adăugat nişte puf alb şi zorzonele de maxim 20 de lei. Păi se compară? Ce-ar fi vrut aia, să îi girez cu casa pentru o cârpă ordinară, şi scumpă pe deasupra? Măcar de-ar fi ştiut cum să mă agaţe de client, aş fi luat rochiţa de rezervă. Dar aşa se face comerţul în România! Şi se mai miră probabil patronul de ce nu are vânzare...

Comentarii

Logatu a spus…
Se mai fac serbari in gradinite? Cunosc multi copii ale caror festivitati s-au anulat pentru a preveni raspandirea gripei.
Canguru' a spus…
Stii ce e culmea? Ca anii trecuti, iarna, copiii erau raciti pe capete si nu se mai alarma nimeni! Fie-mea lua raceala de la un copil, se facea bine dupa o saptamana si apoi, dupa o alta saptamana racea la loc, lua viroza de la alt copil, si tot asa... C-asa e la gradinita.
Anul asta, nu stiu sa fi fost vreun copil racit, dar toata lumea se panicheaza. De fapt, gripa noua nu e decat o mare bomba de presa, o mare afacere a farmacistilor.
Se face serbarea, normal, ba chiar se face in spatiu public, la Teatrul Aschiuta!
marada a spus…
La noi au fost interzise oficial...dar neoficial s-au mai organizat serbari. Invatatorii si-au asumat insa un mare risc. Daca un copil care a participat la o astfel de serbare se imbolnaveste, nu ca ar fi luat gripa de la cei prezenti, ceilalti participanti ii vor gasi vinovati pe organizatori! Asa e la noi:trebuie gasit un vinovat!
Unknown a spus…
Timpul a trecut si am scapat de gripele "alea". La gradinita se pregatesc alte serbari, dar magazinul de inchirieri este tot acolo cu aceleasi "oferte" de bun simţ. nu ăsta, al lor!

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!