Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Melodie pierdută

UPDATE: Minune!!! Mi-am reamintit linia melodică, dar doar cu asta nu am cum să caut pe internet.

De vreo săptămână sunt disperat să găsesc o melodie care m-a impresionat până la lacrimi de fiecare dată când am ascultat-o. Este un cântec al lui Julio Iglesias, pe care eu l-am perceput ca imn neoficial al Campionatului Mondial de fotbal din Spania 1982, fiindcă pe melodia aceasta mi-a rămas mie în minte un documentar despre El Mundial.

Am căutat iniţial pe Google. Apoi pe Youtube. M-am uitat şi în playlist-ul meu. A urmat site-ul oficial al lui Julio Iglesias, unde chiar am scris şi am primit un răspuns corect (Dear friend, The song was “El Mundial” and it was performed by Plácido Domingo), dar nesatisfăcător. Am luat la rând toate sample-urile de pe site-ul oficial, toate melodiile şi albumele lansate înainte de 1982. Apoi am căutat pe trilulilu şi am ajuns până la pagina 22, deci asta înseamnă că am ascultat în jur de 400 de bucăţi de melodii. Între timp am cerut şi ajutorul prietenilor. NIMIC!

Din păcate, trebuie să mă recunosc învins. Ce-mi pare rău este că acum vreo 2-3 ani am reauzit un cover al melodiei, făcut de o cântăreaţă americancă, dar habar n-am cine (Jojo, Aguilera, Simpson, draci...), numai că nu m-am grăbit să o salvez. Aşa că, dacă nu intervine vreun miracol, pot declara această melodie superbă pierdută!

În compensaţie, vă ofer o piesă minunată a lui Julio, pe care nu o mai ascultasem demult şi care, pe nedrept, a fost mult prea puţin promovată, în comparaţie cu celebrele "Baila Morena", "La Gota Fria", "Guantanamera", etc.

7 comentarii:

silavaracald spunea...

Faină!
E ca o călătorie prin America de Sud, în companie... fierbinte!

EmaPirciu spunea...

Umbland azi prin bloguri mi-am incarcat bateriile... buna piesa, putini o stiu ... bravos, stimabile!

Canguru' spunea...

Care baterii? de telecomanda? :))

Merci! Stai s-o auzi pe aia dupa care disper de vreo saptamana!

Ileana Andrei spunea...

Tonica asa...nu stiam ca-ti place genul :-)

Canguru' spunea...

Ile, e, na! Nu stiai ca-mi place Shakira? Deci tot cam acelasi drac...

Anonim spunea...

si totusi imnul de la mondialul din spania '82, pe unde poate fi gasita?

Canguru' spunea...

Anonimule, http://www.box.net/public/lcbxhx65rz