Campioana unor mari câştiguri

În trecut, pe bună dreptate, Universitatea Craiova era supranumită "Campioana unei mari iubiri". Astăzi, Dinamo îşi poate revendica fără mari probleme titlul de "Campioana unor mari câştiguri". La pariuri, normal... Anul ăsta, "câinii roşii" au avut nişte rezultate incredibile, cu răsturnări de scoruri mai mult decât imprevizibile: 3-3 la Cluj, 4-4 cu Urziceni, 3-2 cu Rapid, 5-3 cu Sportul, şi ăstea sunt numai câteva... Parcă ne-am întors în vremea fotbalului romantic.

Pentru mine a fost mai mult decât clar ce linie are Dinamo în sezonul ăsta, după ce conducătorii clubului au refuzat în mod sistematic să-l ia pe Coman ca să-şi acopere postul de portar, deficitar de când a plecat Lobonţ. În plus, s-au chinuit să-i nu-i ia de la Urziceni pe Maftei şi Mehmedovic, asta după ce în vară s-au ferit ca Dracu' de tămâie ca să-şi achiziţioneze un fundaş ca lumea. N-au vrut! Şi dacă n-au vrut ei, aşa s-a întâmplat. În schimb, Borcea e plecat zi de zi la Miami "în interes de afaceri". Afaceri care, se pare, sunt pariurile şi câştigurile substanţiale din ele. Că nu vă închipuiţi că mai câştigă şi altcineva, în afară de Borcea şi câţiva securişti de-ai lui Badea... Păi la X pauză 2 final, 2 pauză 1 final, 1 pauză X final, etc, etc, trebuie să fii Mafalda să le nimereşti!

Din fericire, nu numai Dinamo e în criză, ci tot fotbalul românesc. Steaua a luat juma de echipă de la Urziceni, dar a uitat că jumătatea cealaltă n-o avea, ca de altfel nici antrenor... CFR Cluj e râsu'-plânsu', Rapid e "proştii proştilor", Urziceniul e aproape desfiinţat, Timişoara e şi ea cu un picior în groapă şi mai respiră o Guriţă, FC Vaslui a devenit galactic şi, aidoma galacticilor, nu câştigă nimic, Craiova e ca de obicei, vai mama ei, şi tot aşa...

Fotbalul românesc s-a întors cu 40 de ani în urmă, pe vremea când SC Bacău, FC Argeş, Aradu' şi Steagu' se băteau la campionat, deşi pierdeau până la 10 meciuri pe campionat, în timp ce Steaua şi Dinamo adunau degeaba de prin ţară tot ce era mai bun, mai sus de locul 4 nu urcau. Acum, nu văd de ce cele mai mari şanse să câştige titlul anul ăsta nu le-ar avea Gaz Metan Mediaş, Oţelul Galaţi şi "U" Cluj!

Nu mai sunt deloc fotbalişti valoroşi în campionatul românesc. În 1990, toţi s-au transferat în Germania, Italia, Anglia şi Spania, lăsând loc tinerilor să crească şi să formeze o generaţie medie. Acum nu mai are cine să se transfere afară, tineri bunicei avem în continuare, dar s-a născut o monstruozitate: conducătorul (patronul) de club. Fie că se numeşte Jiji Berbecali, Cristi Porcea, Jeorj Cocoş, Marean ElefănţIancu, Mitică Nenorocşaru, Adrian Mititelu (însuşi numele lui e o poreclă) şi alţii (Turcu, Penescu, Porumboiu, etc), această specie distrugătoare îngroapă fotbalul românesc cu ideile ei aiuristice despre fotbal.

Se va termina anul ăsta şi cu Champions League... Şi atunci vom vedea cine reuşeşte să-şi crească valorile mai bine şi mai atent. Nu e de mirare dacă peste doi-trei ani o să vedem bătându-se la titlu Viitorul Constanţa cu Şcoala Gică Popescu, iar arbitri să fie Gaz Metan cu Oţelul... Mi se par cele mai de viitor cluburi ale fotbalului românesc. Asta, în timp ce în mocirla televizată o să înoate aceiaşi Jiji, Cristi, Adrian, Iuliu...

Comentarii

Geocer a spus…
Ce pacat ca Ema si-a inchis agentia aia de pariuri!

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!