Wanted vs Salt



Sau Angelina vs Angelina... Sau Angelina de dinaintea naşterii gemenilor contra celei de după... Sau duelul minţilor strălucite ale scenariştilor... Ultimele două filme ale celei mai sexy femei în viaţă au fost făcute pe acelaşi calapod pe care s-a lansat Angelina în ultimii ani: cea de femeie fatală, atât fizic, cât şi interacţional. La Salt am fost ieri şi am impresiile proaspete, în timp ce pe Wanted l-am văzut ultima oară acum vreo şase luni, dar filmul era la a patra vizionare.

În Salt, Angelina joacă rolul unei spioance din Rusia, pregătită la o bază specială până la vârsta de vreo 8-9 ani, apoi adusă în America şi angajată, în timp, la CIA. Scopul ei (împreună cu ceilalţi colegi antrenaţi de mici) este precis: la un moment dat trebuie să-i asasineze pe preşedinţii Rusiei şi Statelor Unite, apoi să atace cu arma nucleară Mecca şi Teheranul. Hăituită de agenţii serviciilor secrete, Angelina duce la îndeplinire prima parte a planului (e un fel de a spune, pentru că trage în rus fără a-l omorî), după care întoarce armele şi salvează ţintele următoare de alţi spioni ruşi. Şi asta doar din dragoste pentru soţul ei, un amărât de botanist (termenul corect, nu interpretarea răutăcioasă).

În Wanted, e asasin plătit, într-o agenţie care operează după norme mistice, provenite dintr-o congregaţie secretă. Este super-tare, inteligentă şi îl iniţiază în arta asasinărilor pe un tânăr cu aptitudini extrem de rare, speciale. Tehnicile de atac sunt inedite, unice, dar şi aici nu tot ce e la vedere, e şi corect. Se dovedeşte că şeful agenţiei dictează propriile asasinate, după interesele lui personale, nu după codurile provenite din simboluri. Finalul e palpitant, ceea ce mă face să cred că Wanted e peste Salt. Mie mi-a plăcut mult mai mult, filmul e mai interesant, iar Angie e muuult mai sexoasă.
O perioadă, cu aceste două filme de acţiune va rămâne, fiindcă în post-producţie are Kung Fu Panda 2 (voce), filmul de dragoste cu Johnny Depp, The Tourist, şi Cleopatra, unde va juca rolul celebrei regine a Egiptului.

Comentarii

Geocer a spus…
Cate chestii stii tu despre Angelina Jolie. Eu nici n-as recunoaste-o daca as vedea-o intr-un film si n-as sti dinainte ca joaca in el!
Canguru' a spus…
Iti aduc un film cu ea
Ileana Andrei a spus…
Mie nu mi se pare spectaculoasa femeia, sincer, dar joaca destul de bine. O apreciez ca actrita, ca femeie nu e genul meu :-))))
Canguru' a spus…
Ile, diferenta dintre mine si tine e ca eu as saruta-o, iar tu nu!
E cea mai sexy femeie in viata, ever!

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!