Atenţie, şcolari!

Cu o uimire crescândă pe măsură ce observ obiceiul împământenindu-se, nu reuşesc să înţeleg cum cineva poate să permită o asemenea idioţenie! Nu ştiu dacă vreunu' dintre voi a observat, dar de ceva timp instructorii de şoferi de pe maşinile ŞCOALA au înlocuit poligonul cu parcările!

Adică: se ia un Logan cu ŞCOALA deasupra, se instalează la volan un băieţel sau o fetiţă fără pic de experienţă în condus şi se joacă printre maşinile parcate în faţa blocurilor. Parcări cu faţa, parcări cu spatele, parcări laterale... În dreapta, instructorul pare absent: vorbeşte la telefon sau cu un prieten de pe bancheta din spate. Şi eu, şoferu' cu permis din '92 toamna, când vin acasă şi văd toate astea, fug şi-mi ascund maşina printre pomi!

Acum, sincer, n-am nimic cu şcolarii. Cred că sunt cel mai tolerant şofer din câţi au existat în România de la apariţia automobilelor. În plus, sunt genul care nu se dă cu capul de portieră pentru fiecare zgârietură nouă. Dar nici să ne expunem maşinile la experimentele unor instructori inconştienţi nu sunt de acord. Oare Poliţia rutieră ce părere o avea? O fi legal ce fac instructorii aceştia, făcând poligon cu şcolarii în parcări?

Abia după ce am văzut "minunăţia" mi-am dat seama de unde am zgârieturi roşii pe bara de protecţie, deşi în parcarea mea nu există nicio maşină roşie...

Comentarii

Steluta a spus…
Hai sa-ti povestesc eu cum sta treaba ca am facut de curand scoala de soferi. Vina nu e a instructorilor ca ii pun pe elevi sa faca parcarile astea, pentru ca asa cere examinatorul... Deci la fel de bine cum un elev poate sa loveasca masina cu intructorul in dreapta poate sa o faca si cu politistul, la examen, pt ca ala n-are treaba, e la fel de impasibil... Deci cred ca e legal.
Si mie mi s-a parut foarte aiurea. Cand mi-a zis prima oara instructorul am ramas cu gura cascata "Aici? Intre masinile astea REALE?:))".
P.S. Eu sigur nu ti-am zgariat masina pt ca cea pe care am facut scoala e de culoare albastra, nu rosie.:))
Canguru' a spus…
Doamne, si ii mai compatimeam pe politisti, cu mitingul lor! La cat sunt de idioti ar trebui sa vina cu bani de acasa!

Cum mah sa faci practica printre masini REALE, cum spui tu? E ca si cum pilotii de avioane nu ar face practica pe simulatoare, ci direct in aer, printre avioane REALE!
Andrei Răduţu a spus…
Hmmm...hai sa iti spun...eu am facut scoala de soferi acum un an pe vremea asta si poligoanele aparent nu mai exista sau sunt prea putine si neechipate pentru a face fata atator scoli de soferi si concurenti la permisul de conducere. In principiu parcarile si toate manevrele ar trebui sa se faca pe un traseu si in locuri bine stabilite, dar asta e tara, asta e infrastructura si conditiile...un pic mai realist parca si totusi nu neaparat ceva benefic:D
Canguru' a spus…
Andrei, zi drept: cate masini ai sters in parcari? :P
ioana a spus…
sa stii ca eu am fost atenta sa nu-ti zgarii masina. nu stiu ce sa spun despre dan, insa... :D
Canguru' a spus…
Dan cu ce a făcut şcoala, cu tancu'?
Andrei Răduţu a spus…
Nici una:))...sunt pasioant de condus:D

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!