98 / 13

Mi-e somn! Aş fi vrut să stau până după ora 12 noaptea, dar cred că nu mai rezist. Aş fi vrut să scriu exact la ora la care tragedia a atins punctul culminant, acum 98 de ani. Din păcate, am o durere de cap inumană şi nici trei Ibalgin luate de-odată nu reuşesc s-o potolească.

98 de ani de la scufundarea Titanicului. Noaptea de 14 spre 15 aprilie îmi este atât de familiară, de parcă cineva drag este născut acum! Nu uit niciodată de această dată. Povestea Titanicului îmi răscoleşte sufletul, îmi aduc aminte că am citit-o prima oară într-un almanah Flacăra, apărut parcă în 1984. Am rămas încă de atunci siderat, marcat de drama unor oameni plecaţi să celebreze intrarea în istorie. Şi au intrat, dar nu cum şi-ar fi dorit.

13 ani de la apariţia celui mai frumos film de dragoste făcut vreodată la Hollywood. Povestea de dragoste dintre personajele interpretate de Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio este cea mai sensibilă relaţie pe care am văzut-o vreodată pe marele ecran! Cea mai frumoasă, cea mai naivă, cea mai caldă, cea mai sinceră, cea mai amuzantă, cea mai nebunească, cea mai suavă, cea mai emoţionantă poveste de dragoste posibilă! Iar dacă ea chiar a fost adevărată, atunci sunt invidios pe cei doi tineri norocoşi. Da, norocoşi, în ciuda tragediei ulterioare.

Am revăzut filmul duminica trecută, de Paşte, pe HBO (parcă). Cea mai frumoasă zi de Paşte până acum, ever!

98 / 13 nu sunt nişte cifre atrăgătoare. Sper să am răbdarea să mai aştept doi ani, ca să văd cum va celebra lumea şi Hollywood-ul 100 / 15...

Comentarii

sgreader a spus…
Thanks de informatie, chiar cine isi mai aduce aminte de tragediile "celebre". ? Oricum eu caut in disperare macheta la scara a vasului Titanic. Sper sa o gasesc pe undeva pe la un producator de machete.
Canguru' a spus…
Doamne, as vrea sa te ajut dar am uitat complet. Am facut acum mai bine de 10 ani un reportaj cu un om care facea machete celebre din bete de chibrituri. Avea Le Tour Eiffel, Titanicul, Marele Zid si altele! Nu stiu de unde ar mai putea fi luat...
Logatu a spus…
Si eu am revazut filmul de Paste.
silavaracald a spus…
Mie "Romeo şi Julieta" lui Zeffirreli mi s-a părut cel mai cel film de dragoste. În "Titanic" m-au deranjat clişeele hollywoodiene de care nu s- putu dezbăra regizorul. Frumos film, emoţionant, am vărsat chiar o lacrimă la moartea lui "Di Caprio", dar nu-l pot considera cel mai reuşit film de dragoste al tuturor timpurilor. :)
Canguru' a spus…
SLVC, chestie de feeling...
Denis a spus…
e un film foarte bun, dar nu cel mai romantic. iti recomand sa vezi "Scurta intalnire" cu Trevor Howard, Casablanca, Love Story, Sleepless in Seattle si Gome with the wind. Sunt lejer peste Titanic. Si nu e numai parerea mea
Canguru' a spus…
Denis, afara de primul, le-am vazut pe toate, normal. Asa cum spuneam si mai devreme (chestie de feeling), te atasezi emotional de caractere, de actiune, de motiv, suport si ocazie si asa devine un film extrem de indragit.

Sunt si eu constient ca sunt multe alte filme de dragoste foarte frumoase. De exemplu, Message in a bottle, PS I love you si altele...

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!