Jurnal Mondial (2)

Am văzut aseară, la Mondial, şi partea urâtă a fotbalului. Era de aşteptat să apară, fiindcă înainte de toate interesul fiecăruia contează. Iar când acesta este calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal, atunci e de înţeles. Nu şi de aprobat, dar asta e altă discuţie.

Partida dintre Germania şi Ghana s-a jucat până prin minutul 60. Nemţii au deschis scorul şi, la 0-0 cât era în partea cealaltă, între Australia şi Serbia, ambele erau calificate. Panzerele au continuat să atace, dorind să-şi asigure victoria cu încă un gol, dar africanii au redus motoarele, deşi un simplu gol al sârbilor îi scotea din joc. Apoi s-a anunţat pe stadion că Australia a dat gol, iar peste vreo 3 minute, cangurii au dublat avantajul. Ei bine, din acest moment s-a terminat meciul dintre Germania şi Ghana. Toată lumea s-a apucat să facă calcule (scuze pentru cacofonie). Nimeni nu mai credea că Serbia e capabilă să înscrie în ultimul sfert de oră trei goluri, dar nici că Australia mai poate marca încă două, pentru a trimite Ghana acasă.

Prin urmare, nemţii şi ghanezii s-au apucat de bambilici. Na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie... Ba am avut impresia chiar că germanii îi invită pe africani să îi egaleze, pentru că postura de câştigători ai grupei îi trimitea în faţa Angliei! Dar ghanezii nu sunt ei atât de fraieri, au coborât de mult din copac şi şi-au dat seama că mai avantajos e un meci cu SUA în optimi... Şi uite aşa, în loc să vedem o bătaie pe viaţă şi pe moarte, am asistat la o miuţă de prost gust. Poate că cel mai bine era ca pe tabelele de marcaj ale stadionului să se transmită meciul dintre Australia şi Serbia, nemţii şi ghanezii să se strângă la mijlocul terenului, să-şi ia nişte bere cu cârnaţi şi să se uite împreună, cred că era mai interesant...

Ce să zic, s-a mai văzut aşa ceva şi în Liga Campionilor, nu e o noutate. Cert e că nu le face cinste niciuneia dintre cele două naţionale, iar pentru acest anti-joc ar fi bine ca ambele să fie trimise acasă în optimi de Anglia (pe Germania) şi SUA (pe Ghana). Şi apropo de SUA: americanii au câştigat grupaaa!!! Iată şi o dedicaţie pentru ei:

Vezi mai multe video din Muzica

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!