Ce învaţă copiii de la desene...

Am văzut în week-end un film de desene animate excelent, realizat de Disney, normal. E vorba de "Beauty and the Beast - The Enchanted Christmas" (Frumoasa şi Bestia - Vraja Crăciunului), o poveste care readuce în prim-plan frumoasele personaje din filmul original realizat în 1991: Frumoasa, Bestia şi, mai ales, personajele secundare haioase - Lumiere (sfeşnicul), Chip (ceşcuţa de ceai), Ceasornicul, Căţelul şi altele.

Copiii sunt super-încântanţi, părinţii la fel, numai că dacă priveşti cu o mai mare atenţie unele mesaje subliminale transmise, te înfiori... De exemplu, am rămas pur şi simplu surprins de un monolog al unui personaj, Forte (orga castelului), care îndeamnă Bestia să nu se îndrăgostească de Frumoasă! Iată, de exemplu, ce pot învăţa copiii despre dragoste şi sentimente de la un nevinovat desen animat:

"Pasiunea este o pierdere de timp, dacă trebuie să iubeşti pe cineva, pot să-ţi sugerez: Iubeşte-te pe tine, gândeşte-te la asta. Nu ai să te părăseşti şi vei avea mai multă linişte. Întotdeauna te vei simţi bine. Libertatea este cel mai important lucru, prietene! Trebuie să fii puternic. Nu trebuie să te subjugi. Nu vorbeşti cu orele, nu trimiţi flori, nu scrii poeme şi nici cântece şi nu o să dansezi sub clarul stelelor! Nu te îndrăgosti! Nu o face!
Atât timp cât inima îţi comandă mintea, viaţa nu-ţi mai aparţine. Este un iad când cineva este întotdeauna acolo. Este minunat să fii singur. Şi dragostea de orice fel este un lucru rău. Un câine, o pisică, un copil, îţi iau din timpul tău preţios. Unde este simţul aici? Dragostea îmblânzeşte cele mai sălbatice suflete. Dacă te aprinzi, atunci stinge-te! Emoţiile sunt lucruri pe care toţi oamenii puternici le depăşesc.
TE ROG, NU FACE ACEASTĂ MARE CATASTROFĂ! Nu te mai ataşa de nimeni. Nu este nimic mai rău decât să te ataşezi de lucruri... Te va duce de râpă, te vei întoarce spre băutură. Nu te vei mai putea odihni, vei deveni nebun şi vei arăta ca un dement. Nu te îndrăgosti!"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!