Dincolo de victoria lui Dinamo


Sunt fericit, Dinamo a măturat pe jos cu Steaua! Ce poate fi mai frumos pentru un câine roşu? Poate doar un 5 sau 6 la 0, cât ar fi fost scorul corect. Ce poate fi mai frumos decât să vezi o Steaua minima, care nu trage niciun şut pe poartă? Ce poate fi mai frumos decât ca în ultimii şase ani să câştigi mereu în derby (tur-retur)?

Dar gata, derby-ul s-a terminat. Pentru mine comentariile de după nu contează. Ce să aud, inepţiile lui Jiji, Borcică sau Turcu? Aş prefera, ca în Italia, ca interviurile să le dea jucătorii, protagoniştii, nu conducătorii. Nu se întâmplă la noi, în România, aici jurnaliştii aleargă disperaţi după patroni cu microfoanele, în timp ce fotbaliştii se strecoară prin spatele lor, nebăgaţi în seamă...

Cu ce rămân după această victorie mare? Cu tristeţea că am pierdut prosteşte 4 puncte (2 cu Ceahlăul şi 2 cu CFR), cu care am fi dominat clar campionatul. Cu speranţa că Dinamo se va bătea cu şanse mari la câştigarea titlului, venind din postura de echipă care nu avea de pierdut nimic. Dar rămân şi cu o întrebare, pe care ar trebui să şi-o pună orice om cu scaun la cap:

Ce a fost cu toate fâsurile de dinainte de meci? Că steliştii vor da foc la stadion... Că Steaua a vrut să-l cumpere pe Cristea... Că Dinamo a umblat la arbitrii asistenţi... Că Borcea a încercat să blătuiască meciul cu doi stelişti... Că Artiom Karamian e o absenţă pentru Dinamo... Etc, etc, numai răutăţi, numai instigări, numai inepţii care duc, în final la violenţe. De ce un derby Dinamo - Steau nu poate fi un derby, şi atât? De ce trebuie atâta ură?

Comentarii

Anonim a spus…
Auzi, da'de ce ai pus tocmai poza in care te aflii la PC-ul unui stelist? Si cu fularul ala inrosit? :)
Canguru' a spus…
Ha, ha, ha! Buna asta! Exact! Nu aveam alta poza. Dar de ce esti anonim, pentru ca vad ca stii toate amanuntele?
Geocer a spus…
A fost meci Steaua-Dimano? Si cat a fost scorul?
Steluta a spus…
Ei...mentalitatea tipic romaneasca de a pune presiune pe o echipa sau alta. Lucrurile astea nu cred ca se vor schimba vreodata. Macar meciul a fost frumos iar finalul si mai frumos tinand cont ca noi am castigat! Felicitari!
Canguru' a spus…
Da Geocer, a fost Steaua - Dimano, scor 0-3 aggregate.
sgreader a spus…
O fi dat mult Borcea pentru victoria asta ? . Adica na... se stie ca Jiji sta prost cu banii, ca doar nu o fi bune ? Hai Steaua. :D
Dan Badea a spus…
Poza cu tine e facuta in redactia TOP-ului, iar fularul ala este al meu! Ce vremuri! :P

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!