Fotbalist de Ligă... a patra...

Tatăl, fotbalist la Dinamo, îşi întreabă fiul în vârstă de 6 ani:
- Ce vrei puiule să te faci când o să fii mare?
- Fotbalist, ca tati!
- La ce echipă? La Dinamo, ca mine?
- Nu tati, pentru că vreau să joc în Liga Campionilor!
- Bun, şi dup-aia? Unde vrei să joci?
- Printre blocuri, pe maidane!

Este povestea tristă, dar adevărată, a fotbalistului Dacian Varga! Şi nu numai a lui, ci şi a lui Tibi Bălan! Buni de Liga Campionilor, prea mici pentru Liga a II-a, perfecţi pentru Liga a IV-a! Rapid e în culpă clar, degeaba se umflă în pene Copoşu. Şi-a bătut joc de doi fotbalişti foarte buni. Copos să se ia de mână cu Şiman, pentru că şi el i-a îngropat pe cei doi în Liga a IV-a, la o echipă ce nu are dreptul să joace decât meciuri amicale! Deci partide între aurolaci sau beţivi, în spatele blocurilor. Mulţi fotbalişti s-au distrus, dar Varga şi Bălan sunt distruşi cu bună ştiinţă de un sistem păgubos.

Ca să fac haz de necaz, îmi aduc aminte de declaraţiile lui Varga din această iarnă. Întrebat tot mai des dacă nu îi e teamă că va rămâne la Sportul, Varga, sigur pe el, cu un zâmbet ironic în colţu' gurii, răspundea şmecher: "Staţi voi liniştiţi, că nu rămân la Sportul, plec sigur". Sigur, a plecat! La Rapid Electromecanicofină, pe maidan.

Comentarii

Steluta a spus…
Este inadmisibil ca doi jucatori precum Balan si Varga sa nu mai poata juca fotbal ca urmare a unei situatii de acest gen. Eu tot mai sper ca intr-un fel sa se rezolve situatia celor doi, pentru ca ar fi pacat ca lucrurile sa ramana asa...
Canguru' a spus…
Cu riscul de a fi suspendat chiar si un an, daca as fi in locul lui Varga as fugi de Siman cat as putea. Dar ce e el, patron de sclavi? Sa se joace cu viata unor oameni in halul asta? As risca sa-mi compromit o parte din cariera, dar as deveni apoi jucator liber de contract si mi-as alege singur destinul.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!