Oraşul papagal

Să fie clar, îmi iubesc oraşul foarte tare, îmi plac la nebunie Centrul, Piaţa roşie, fântâna de un milion de euro, nocturna de la stadion de 60 de miliarde, aparatele de fitness din parcuri şi, în general, îmi plac toate investiţiile scumpe făcute pe timpul mandatului lui Pendiuc! Asta, spre disperarea detractorilor primarului, care ar fi vrut acum un Piteşti ca-n anii '89, dar cu 100 de blocuri sociale în plus, care ar fi fost ocupate, oricum, în proporţie de 90% de ţigani.

Şi totuşi e un aspect care mă deranjează foarte tare: aerul de sorcovă! Încă o dată m-am convins de faptul că oraşul ăsta nu a avut niciodată după Revoluţie un arhitect şef, ca să nu zic un serviciu de urbanism... De când s-a început termoizolarea blocurilor, Piteştiul parcă este un imens papagal. Blocurile sunt vopsite în toate culorile şi combinaţiile posibile! Am văzut chiar trei culori diferite pe un singur bloc, incredibil! Fiecare echipă de construcţii colorează după cum o taie capul, fără să se consulte cu nimeni, nici măcar între ele... În afară de asta, sunt apartamente lăsate neizolate, sau lucrări pe care le-a luat deja mucegaiul! O mare bătaie de joc!

Culmea, la nici 20 km distanţă, la Topoloveni, lucrările de termoizolare a blocurilor merg perfect, iar aspectul oraşului e o încântare. Am aflat de la un localnic faptul că Primăria plăteşte lucrările şi le supervizează, urmând ca, în timp, să-şi recupereze investiţiile de la asociaţiile de proprietari. Vă vine sau nu să credeţi, dar Topoloveniul arată unitar, tineresc, blocurile sunt toate colorate în alb-vişiniu (primarul o fi ceferist), iar muncitorii lucrează cu spor, nu trag mâţa de coadă. Ce să zic, o fi vreo nouă afacere dubioasă, fiindcă e clar că o firmă a fost avantajată, dar mai contează, atâta timp cât treaba e făcută în folosul comunităţii?

Comentarii

Geocer a spus…
Primarul de la Topoloveni e PDL-ist?
Cat despre Pitesti, de ce zici ca n-a avut si nu are un arhitect sef? De doamna Mirion n-ai auzit?
Canguru' a spus…
Geocer, ai o obsesie bolnava legata de mine si PDL. Ei bine, primarul de la Topo e pesedist si e in functie de vreo 20 de ani. Si Pendy e PSD, ambii sunt buni gospodari si ii admir.

Cat despre doamna de care spui, ar trebui sa i se verifice averea, pentru ca la cat de oribil s-a construit in Pitesti, sigur a luat la spagi de sa-i ajunga pana la a zecea speta din neam. Sau o fi incompetenta...
Claudia a spus…
mai tu esti coleg de breasla cu mine (adica contabil)! sau daca nu, inseamna ca ti-ai gresit meseria ;))
oricum la faza asta, cei cu vile samd, ti-ar sari in cap. probabil nu-i place numanui sa dea o caruta de bani pe gustul primariei. la noi la constanta este asa si nu aud decat injuraturi la adresa celor de la urbanism. probabil ca depinde din ce punct de vedere privesti problema...
Canguru' a spus…
Anca, puteam sa ma fac multe, chiar si contabil, ca mi-au placut cifrele si hartogaraia.
Nu stiu ce e la voi, dar eu vorbeam de blocuri, nu de case. Oricum, mie imi place de Herr Mazare, e cool
Logatu a spus…
http://www.adevarul.ro/locale/pitesti/Gata_cu_blocurile_sorcova_0_273573066.html
Claudia a spus…
ai o leapsa de la mine :P

http://jurnalulfemeiide40deani.blogspot.com/2010/06/leapsa.html
silavaracald a spus…
"o fi vreo nouă afacere dubioasă, fiindcă e clar că o firmă a fost avantajată, dar mai contează, atata timp cat treaba e făcută in folosul comunităţii?"
Te cam contrazici.
Atata timp cat o firma a fost avantajata, deja interesul comunitatii este lezat. Pentru ca din comunitatea aia face parte si personalul firmei dezavantajate, care duce mai putini bani acasa familiei (sau deloc) din lipsa de lucrari.
Canguru' a spus…
Doamne, SLVC, ar trebui sa se inventeze Campionatul Mondial de cautare a nodului in papura, Romania ar fi sigur si campioana, dar si castigatoarea medaliilor de argint si bronz!

Ce mai conteaza cine face lucrarea, atat cat ea e in termen si f bine executata? Preferai sa vina o firma de apartament cu preturi de dumping si cu trei angajati, dintre care doi directori si nevasta secretara, doar pentru ca asa e legal? Eu nu, eu vreau certitudine si calitate, de-aia cand imi cumpar haine o fac rar, cand am bani, dar ma duc la H&M sau ZARA, nu la colt de strada.

In plus, nici teoria ta nu e foarte corecta, fiindca ar avea de suferit si angajatii actualei firme agreate, daca ea ar pierde contractul
s a spus…
Cred ca Pendula ti-a citit gandurile. La conferinta de presa de saptamana trecuta era extrem de furios din cauza ca Pitestiul arata ca o sorcova. Cica s-ar fi trimis somatii asociatiilor de proprietarii in sensul asta, insa pt ca traim in ROmania, evident ca au fost ignorate. Acum Pendiuc ameninta cu controale si amenzi usturatoare... Sa vedem ce-o fi!

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!