Devino scriitor de romane poliţiste!

articol apărut pe epiteşti.ro

Aţi visat vreodată să deveniţi scriitor? Acum e momentul să ieşiţi din anonimat. Trimiteţi până pe data de 31 octombrie 2011 un manuscris al unui roman poliţist şi puteţi să vă vedeţi visul cu ochii. Manuscrisul dumneavoastră ar putea deveni noul roman din colecţia Crime Scene, iar numele dumneavoastră va sta lângă cei mai importanţi scriitori ai genului. Tot ce trebuie să faceţi este să transpuneţi în scris, într-un stil personal, o crimă, o răpire sau un furt, rezolvate de un detectiv, un poliţist sau orice personaj imaginar, înzestrat cu abilităţi de criminalist.

Romanian Crime Writers Club şi Crime Scene Publishing organizează a doua ediţie a concursului de romane poliţiste. Anul trecut, juriul de specialitate l-a desemnat câştigător pe piteşteanul Denis Grigorescu, care a impresionat cu romanul "Crime în paralel", roman ce a fost apoi publicat în cadrul seriei Crime Scene a editurii Tritonic. Data limită până la care trebuie trimise manuscrisele este 31 octombrie 2011.Membrii juriului sunt George Arion (preşedintele RCWC, foto), precum şi scriitorii Oana Stoica Mujea, Alexandru Arion, Stelian Ţurlea şi Bogdan Hrib. Premiile oferite de organizatori sunt următoarele:
- Premiul I – publicarea cărţii şi prezentarea ei în cadrul Târgului Gaudeamus, în prezenţa autorului. Dacă va dori, câştigătorul va avea dreptul să se înscrie în asociaţia RCWC fără să achite cotizaţia pe anul în curs.
- Premiul II – o colecţie completă Crime Scene şi posibilitatea de a se alătura asociaţiei noastre.
Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei festivităţi de premiere ce va avea loc în luna noiembrie 2011, la Târgul de carte Gaudeamus. Toţi participanţii vor fi menţionaţi într-un articol din revista Flacăra. Pot fi şi mai mulţi câştigători, dacă juriul decide astfel.

Care sunt regulile?

Manuscrisul dumneavoastră trebuie să se încadreze între 160-250 pagini, adică 300-500 mii semne. Nu se acceptă manuscrise sub 300 mii semne (dacă nu ştiţi cum să număraţi semnele, vă ajutăm noi: în Word, la opţiunea „Tools" aveţi butonul „word count" - characters with spaces).

Naraţiunea trebuie să se încadreze în genul mystery and thriller. Nu se acceptă manuscrise care au mai fost în vizorul altor edituri. Declaraţi pe propria răspundere că aşa ceva nu s-a întâmplat şi că nici un alt editor nu a intrat în contact cu ceea ce aţi trimis Asociaţiei RCWC. Nu se acceptă manuscrise care au fost deja publicate pe internet sau în alte medii. Manuscrisul trebuie să fie la prima vedere. Manuscrisele primite nu vor fi returnate. Autorii acceptaţi vor dona drepturile de autor aferente romanului cu care au participat la concurs Asociaţiei RCWC pe o durată de cinci ani de zile. După citire, fiecare manuscris va fi notat de membrii juriului.

Manuscrisele vor fi trimise prin poşta electronică la adresa: george.arion@publicatiileflacara.ro cu specificaţia: „Concurs RCWC". Ataşat manuscrisului vă rugăm să puneţi un CV care să conţină numele şi datele dumneavoastră de contact şi un sinopsis de cel mult două pagini A4.

Nu contează dacă sunteţi debutanţi sau nu, tot ceea ce contează e să aveţi un manuscris nou, pe care să îndrăzniţi să-l trimiteţi. Fiecare participant are şanse egale. Vă dorim succes!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!