Amintiri din Charleroi


Zilele trecute m-a încântat foarte tare o ştire în care fostul jucător al Stelei, Cyril Thereau, spunea că Dinamo este echipa cea mai bună din campionatul României la ora actuală. Surpriza extrem de plăcută a venit 1-2 zile mai târziu, când am intrat pe blogul bunului prieten Radu Restivan, cu care am petrecut momente incredibil de frumoase la EURO 2008, şi am citit acolo că el a realizat materialul!
http://www.radurestivan.ro/2009/01/19/cyril-thereau-s-ar-cam-intoarce-in-romania/
Fireşte că l-am felicitat, el este în acest moment în Spania cu o bursă de studiu, dar merge la meciuri şi munceşte pentru www.sport365.ro şi www.prosport.ro, dar în acelaşi timp materialul mi-a trezit şi unele amintiri foarte plăcute.

În luna mai a anului 2000, la invitaţia regretatului antrenor de înot Petre Deac, am mers la un campionat de înot pentru copii care se desfăşura la Charleroi, în Belgia. Pe lângă competiţia la care am asistat cu mare plăcere, am fost să văd şi stadionul din Charleroi, acolo unde în mai puţin de o lună echipa naţională a României urma să joace un meci la Campionatul European din 2000, dacă nu mă înşel, cel cu Anglia! Era pentru prima dată când pătrundeam pe un stadion din altă ţară şi am rămas fascinat de structura lui, de gazon şi de organizare. Se simţea deja euforia Europeanului... Bineînţeles că am făcut şi unele poze, pe care le-am căutat foarte tare şi le-am scanat.

PS - La sfârşitul lui 2008 citeam o ştire cum că localnicii au cerut municipalităţii să dărâme stadionul din Charleroi, pe motiv că este fix în centrul oraşului şi creează neplăceri. Ar fi păcat, mai ales că în jurul lui era o linişte extremă şi o civilizaţie cum rar am văzut...


Comentarii

Anonim a spus…
Ce vremuri frumoase.. si pozele de atunci sunt foarte faine. :)
Stadionul nu e chiar in centrul orasului, e in partea de nord si chiar nu cred ca ar avea motiv sa-l darame pentru ca nu are nici o legatura cu zona pietonala sau cea istorica.

Oricum Charleroi este un oras foarte mic, dar cu un stadion frumos. Pe care s-a jucat minunatul Romania - Anglia (3-2) in 2000. Tin minte ca am iesit pe strada dupa meciul ala cu toata familia, cu toti vecinii, cu toti prietenii, am stat pana pe la 1-2 noaptea in Piata Universitatii si am cantat pentru Romania. Vremurile de glorie ale nationalei, nu ca acum cand ne chinuim sa ne calificam :)

Ca sa revin la stadionul din Charleroi, este exact la fel si acum. Doar scaunele de la tribuna oficiala au fost schimbate cu unele albastre, iar terenul se afla intr-o stare mai mult decat proasta (iti aduci aminte de Romania - Danemarca jucat pe.. nisip?).

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!