Egalul cu Franţa, o nouă dezamăgire naţională

articol apărut pe ePiteşti

Un rezultat pozitiv înregistrat marţi seara de echipa naţională a României, 0-0 contra puternicei reprezentative a Franţei, s-a transformat într-un eşec usturător. Tricolorii au părăsit terenul într-un cor de fluierături, asigurat de cei 55.000 de spectatori prezenţi pe Naţional Arena. Victoria Bosniei cu Belarusul a diminuat considerabil şansele României de calificare la Campionatul European din 2012. Ratarea unei noi calificări, jocul fricos prestat de elevii lui Victor Piţurcă şi, mai ales, starea execrabilă a gazonului de pe superba arenă i-a iritat la maxim pe cei care, până spre finalul jocului, asiguraseră o atmosferă senzaţională.

Fluierăturile lui Marica
, adresate fotbalului românesc
Nervii românilor au explodat în minutul 90, atunci când Ciprian Marica a fost înlocuit de Piţurcă cu Gigel Bucur. Când toată lumea se aştepta ca tricolorii să asalteze poarta lui Lloris, Piţi a ales să joace prudent, conştient fiind de faptul că micuţul Bucur nu avea cum să se lupte cu uriaşii Abidal şi Rami, din apărarea "cocoşilor". Ultimele minute erau văzute ca o ultimă şansă, disperată, de a învinge Franţa şi de a ne menţine în lupta pentru calificare. Fluierăturile la scenă deschisă au fost supapa prin care microbiştii din întreaga ţară şi-au arătat dispreţul pentru tot ceea ce s-a întâmplat în fotbalul românesc în ultimii ani.

Până în minutul 90, România nu a arătat nimic nou faţă de precedentele patru meciuri contra Franţei. Ba, chiar, a fost o copie la indigo cu partida de la Zurich, de la EURO 2008, atunci când Piţurcă a omorât fotbalul pentru un 0-0 tras de păr cu vicecampioana europeană, în acea vreme. Cu doi "distrugători" la centrul terenului (Lazăr şi Bourceanu) şi cu un singur vârf (Marica), Piţi a vrut să betoneze echipa în faţa unei apărări fragile, formată din cvasi-debutanţii Chiricheş şi Luchin. Ocaziile au fost puţine, Goian şi Bănel Nicoliţă trecând pe lângă deschiderea scorului în urma unor lovituri libere. De partea cealaltă, Franţa a dat emoţii doar prin Benzema, de două ori. În repriza a doua, jocul s-a mai animat puţin, dar ocaziile au dispărut definitiv, doar Ribery amuţind stadionul cu un dribling ameţitor, cu călcâiul, şi un şut aproape perfect spre poarta lui Tătăruşanu. S-a terminat 0-0, rezultat care o scoate pe România din calculele calificării, doar o minune mai putând-o duce la baraj. La final, oamenii din fotbal au fost convinşi că egalul cu Franţa ar fi fost un rezultat pozitiv, în condiţiile în care fostul selecţioner, Răzvan Lucescu, nu ar fi irosit patru puncte în egalurile ruşinoase cu Albania şi Belarus.

R
omânia - Franţa 0-0 (0-0)
ROMÂNIA
: Tătăruşanu - Luchin, Chiricheş, Goian, Raţ - Nicoliţă, Bourceanu, C. Lazăr (43 B. Stancu), Cociş, Tănase - Marica (90 G. Bucur). Antrenor: Victor Piţurcă
FRANŢA:
Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Evra - M'Villa, Cabaye (75 Nasri), Martin, Ribery - Valbuena (71 Remy), Benzema. Antrenor: Laurent Blanc

Clasament Grupa D

1. Franţa 8 5 2 1 11- 3 17p.
2. Bosnia 8 5 1 2 11- 7 16p.
3. România 8 3 3 2 10- 6 12p.
4. Belarus 9 3 3 3 6- 5 12p.
5. Albania 8 2 2 4 6-10 8p.
6. Luxemburg 9 1 1 7 3-16 4p.

Comentarii

Geocer a spus…
Aha, deci scrii pe e-Pitesti.ro. Bravos!
Ileana Andrei a spus…
Deci e articolul tau sau nu? Sunt confuza.
Canguru' a spus…
Mă cunosc cu băieţii de acolo

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!