Cu Ferrari în bucătărie!

... şi fără să ştie!

Am nişte prieteni foarte buni care în aceste zile se pregătesc să se mute în casa pe care au construit-o de la zero, din primăvara lui 2009 şi până acum. Forfota este mare, se montează de zor prize, lămpi, draperii, se face curat, se instalează mobila, se pun porţile, se armează alarmele, se trag cabluri, se realizează racordările la maşinile de spălat, căzi sau duşuri. Mai multe echipe de lucru, fiecare pe specializarea sa, se calcă pe picioare, în timp ce noi, ăştia buni la toate, îi încurcăm cu graţie.

Astă seară a fost adus frigiderul, cumpărat toamna trecută de la Timişoara şi ţinut într-o magazie până acum. Când l-au luat, prietenii mei nu au făcut altceva decât au dat banii, în rest cineva de acolo li l-a recomandat. Li s-a părut că e cam scump, 55 de milioane, dar mă rog, au afaceri sau interese comune, nu s-au chinuit să afle de ce li s-a cerut atât de mult pe un frigider.

Azi, când l-am scos din cutie, am înţepenit! Frigiderul este Gorenje, dar nu un Gorenje oarecare, ci design Pininfarina, ediţie limitată! Desenul e uluitor, aproape am plâns lângă el! Rar mi-a fost dat să văd ceva mai frumos, vă spun sincer! Şi atenţie, vă repet, vă vorbesc despre un frigider! E fantastic, nimic dinauntru nu seamănă cu un frigider, parcă e un interior de maşină de lux! Dacă ramele compartimentelor sunt inserţii de lemn, ca la Mercedes! Artă pură pentru locul destinat ouălor, inspiraţie de geniu pentru spaţiul de depozitare al sticlelor, ş.a.m.d.

Prietenii se uitau, le plăcea, dar tot nu înţelegeau de ce a trebuit să dea atâţia bani pe el. Până le-am spus eu: "Fraţilor, ăsta e Ferrari-ul frigiderelor! E desenat de Pininfarina" şi încet-încet i-am pus în temă cu ce a însemnat Pininfarina pentru industria auto mondială, atât ce îmi aduceam şi eu aminte...

Ajuns acasă am căutat pe net şi am descoperit că Gorenje are nişte colaborări de lux cu Pininfarina, Swarowski sau Ora Ito! Cinste slovenilor pentru un management performant, iată o lecţie de succes ce ar putea fi învăţată şi în România.

Comentarii

Alina a spus…
Hmmm... imi si imaginez cum ar arata in bucataria de la casuta pe care si noi intentionam sa o facem... hai ca vorba ta, iti vine sa plangi acolo!
In alta ordine de idei ii intrebi pe prietenii tai cu cine au construit si-mi scrii si mie pe mail? (nfmpitesti@yahoo.com) Pliiiizzzzz...
Oana Stoica Mujea a spus…
Doamneee... un maserati n-au?
giulia a spus…
Interesant. Pe masina sefei mele este o insigna, gresit spus, Pininfarina. Nu am avut curiozitatea sa ma documentez. Multumesc de informatie.

De frigider ce sa mai spun, trebuie sa fie deosebit.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!