Falimentul Liga Campionilor

Nu, Liga Campionilor nu va da niciodată faliment, e un produs senzaţional care va produce sute de milioane, dacă nu miliarde de euro anual. Dacă fotbalul e jumătate în criză, Liga va continua să fie pe profit până în vecii vecilor. Nu, nici TVR nu va da faliment, pentru că TVRu' e un fel de Bancorex, întotdeauna e salvată de noi, românii care cotizăm degeaba lună de lună deşi nu ne dorim.

Falimentul e al nostru, al microbiştilor. Scriam acum 2-3 zile într-un comentariu, mai mult în glumă, că în aşteptarea Ligii I mă mulţumesc şi cu Liga Campionilor. Parcă am avut un feeling... Marţi e revenit Liga, cu un meci ce putea fi oricând o finală: AC Milan - Manchester United 2-3. Şi meciul în sine s-a ridicat la un nivel calitativ extraordinar, peste o finală de Campionat Mondial. Cu toate astea, parcă nu am avut fiorii unui meci de UCL. Ceva a lipsit. A lipsit plăcerea de a vedea un meci bun.

Azi am aflat că acelaşi sentiment de jenă în faţa tv-ului l-au mai avut şi alţi prieteni, apoi am dat peste acest articol excelent al lui Petrişor Obae! Deci, încă o dată, nu m-am înşelat! TVR şi-a bătut joc de Liga. TVR o va duce la faliment în România.

TVR a licitat orbeşte pentru Liga Campionilor, asta după ce dintr-o prostie a pierdut meciurile Naţionalei. A oferit 500.000 de euro pe un meci (!!!!!!!!) şi astfel a suflat ProTV-ului jucăria preferată de 10 ani de zile. Pentru că are nişte amatori angajaţi, TVR-ul scoate din publicitate 30.000 de euro pe meci. Restul, 470.000 de euro e piedere. Înmulţit cu 2, că atâtea meciuri sunt pe săptămână, rezultă 940.000 de euro pierdere pe săptămână. De ce? Pentru că teveriştii nu ştiu să-şi promoveze produsul de lux, Liga la TVR e promovată ca şi "Floarea din Grădină", "Ferma, viaţa mea", "Mitică" sau "Atenţie se cântă!". Pentru că cei care comentează sunt expiraţii de pe la TVR3, Narcis Şelaru şi Dragoş Bocanaciu, iar realizatorul de platou e acelaşi bătrân şi prăfuit ionel Stoica, despre care nu s-a mai auzit din 1994 încoace nimic. Mai lipsesc doar gafele lui Graur şi comentariile cu placa dentară ale lui Ţopescu... Pentru că, pentru că...

Comentarii

EmaPirciu a spus…
Nici comentatorii de la PRO TV nu sunt mai buni, stai lin... Cel putin, astia nu se avanta in niste comentarii inutile. Oricum, tehnic nu ai ce sa le reprosezi. Meciurile se vad foarte bine. Intr-adevar, lipseste ceva din forta pro tv, dar cred ca numai in mintea noastra.
Canguru' a spus…
1. Ema, comentatorii de la ProTV sunt foarte profi. Costi Mocanu si Felix Draghici au experienta Ligii Campionilor de 10 ani, Vadim Vajeu si Mihai Mironica la fel, in timp ce Narcis Selaru comenteaza volei feminin impreuna cu sotia lui, iar Dragos Bocanaciu e specializat pe auto.
2. Meciurile se vad bine pentru ca ele sunt filmate de firma agreata de UEFA. TVR nu face altceva decat sa preia semnalul si sa comenteze meciul.
3. Liga Campionilor e ca o pizza congelata: este facuta perfect de producator, ambalata excelent, acum depinde de cel care o baga la cuptor cum iese. Daca o bagi tu (ProTV), iese o minunătie, pentru ca te pricepi, de 10 ani faci asta, stii ce ingrediente sa-i mai adaugi, cat s-o lasi, la ce temperatura! Toata lumea se va imbulzi sa apuce o felie din ea! Dar daca o bag eu (TVR), iese arsa si proasta, fiindca nu am mai facut niciodata si nu mananca nimeni.
4. Sunt fan ProTV fiindca acolo sunt 100% profesionisti. Ca mine gandesc sutele de mii de telespectatori, care faceau rating 13-14, cam cat Surprize, Surprize pe vremuri. TVR scoate 3 si sub 3 puncte de rating.
5. Basescu nu are niciun amestec
Alina a spus…
Da, aici are dreptate Canguru' nostru. Orice produs prezentat la Pro da bine, acelasi produs prezentat de TVR da prost. Cu alte cuvinte (fara sa ma leg neaparat de Liga Campionilor), Pro TV chiar stie sa faca din rahat bici!
Logatu a spus…
Dar de Boom Sport ce sa mai zicem?
Canguru' a spus…
Logatu, chiar nu stiu ce sa zic de Boom, pentru ca nu am vazut niciodata Boomu'! Sunt abonat eRDeeSh, deci Boomu' e o mica fantoma pentru mine! Boo!
Logatu a spus…
Nici eu nu am Boom, dar astia au cumparat de la TVR restul meciurilor din Liga Campionilor.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!