Împuţiciuni

De vreo lună încoace, în fiecare dimineaţă sau, în cel mai rău caz, la două zile, alerg 2,5 km în pădurea Trivale. Mi-e la îndemână locul, fiindcă după ce o duc pe Eri la grădi rămân în pădure. Deja câinii mă cunosc şi nu mă mai latră, mă salut din când în când cu alţii care fac jogging la ora aia (destul de puţini, din păcate), aerul e incredibil, ca şi tabloul. Nu mai vorbesc de tonusul pe care-l ai dup-aia... În plus, dacă vreau să mai zăbovesc, pot face exerciţii şi la aparatele de fitness ale lui Pendiuc care, by the way, sunt foarte bune!

Azi de dimineaţă, din cauză că am plecat spre Podul Viilor cu o anumită treabă, m-am decis să alerg pe digul Argeşului. Mare greşeală! Am crezut că-mi vărs maţele din cauza mirosului pestilenţial care m-a însoţit continuu, de la pod şi până la balastiera din Tudor, şi înapoi. Păi s-o luăm în ordine: miros de ţigani la început, apoi de baligă de cai şi vite, urmat de nămol şi mlaştină, iar după parc, de mortăciuni: câini, şobolani, probabil şi oameni, că dracu' ştie ce o fi în papura şi stufărişul ălea...

Păcat de frumuseţea locului: parcul Ştrand în dreapta, râul Argeş şi EuroMall-ul în stânga! Nu pot să cred cum un asemenea loc de promenadă este lăsat în paragină! În alte oraşe e o frumuseţe să te plimbi pe dig: la Galaţi, la Brăila, la Sibiu, la mare, normal, ca să nu amintesc aici de Amsterdam, Roma, Barcelona sau Veneţia, că devin nesimţit.

Întâmplător, acum doi ani l-am cunoscut pe şeful EuroMall-ului, un ardelean din Cluj extraordinar de simpatic. Mi-a spus atunci că i-a propus lui Pendiuc să-i concesioneze luciul apei, pentru a amenaja ambele maluri, a face un mini-parc acvatic, cu pod peste Argeş care să lege malurile, cu vaporaş, cu tot ce implică. Normal că EuroMall-ul ar fi plătit tot, numai că s-a opus Consiliul Local, care a fost invidios pe succesul ardelenilor şi, probabil sau mai mult ca sigur, nu le-ar fi ieşit consilierilor nimic. Aşa, am rămas să admirăm de pe terasele de la mall şatrele de ţigani care trag seară de seară pe malul Argeşului. Jalnic!

Comentarii

Ileana Andrei a spus…
Asa se intmapla peste tot in tara asta. Locuri frumoase lasate in paragina. La noi in oras se lauda "primarele" in campanie electorala ca face zona de agrement la Plaja Oltului sa arate superb. Dupa ce a castigat a lasat totul balta. E paragina. Nu sunt multe orase care sa aiba un rau iar pe el o plaja amenajata...iar Valcov isi bate joc.
Deci astazi tonus mai nasol, a?
Maine la padure, din nou.
Canguru' a spus…
La pădure, normal, unde e aer curat şi tare de-ţi simţi plămânii explodând!
Geocer a spus…
Aici iti dau perfecta dreptate. Stii bine ca Pendiuc a bagat toti banii in centru, periferia nu-i a lui. Iar consilierii, ca si primarul, daca nu le iese si lor ceva, nu aproba nimic !
Ileana Andrei a spus…
Geocer, cred ca e o chestie generala. La Slatina avem 2 zone la periferie absolut superbe, car epe vremea lui Ceausescu erau minunate : O plaja pe Olt si Padurea strehareti care are si un lac. S-a ales praful de amandoua, in schimb avem esplanada...beton si iar beton.
Primarul vostru tot PD-L-ist e? Astia cred ca au fost injectati cu fantani si esplanade!
Canguru' a spus…
Nu draga, primarul nostru e pesedist, deci nu te mai lua de portocalii, ca toti sunt o apa si-un pamant.
Si, ca parere personala, tot ce aveti voi superb la Slatina sunt femeile. Dar sa nu deschida gura...
Ileana Andrei a spus…
Wow acu' chiar m-am enervat. De ce generalizezi, draga??? Si aproape toate femeile pe care le-ai cunoscut la Slatina aveau ceva in cap...in afara de una singura care era cu capu'. Si...nu sunt eu, dupa cum bine stii ;-)
Canguru' a spus…
Îmi place când te ataci!
Claudia a spus…
vino la noi la constanta in parcul tabacarie. jumatate de parc este super curat frumos si ordonat si jumatate zici ca e copilul vitreg. nu gasesc explicatia...
Canguru' a spus…
OK, dar aveti faleza frumoasa, la Casino

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!