Ne-am făcut de rahat! Din nou...

Cam ce imagine credeţi că are România în lume? De la jalnică în jos, alunecând spre crime, violuri, hoţii şi tot ce ţine de penal. Românii sunt penali în ochii tuturor. Penali sunt ţiganii aciuiaţi prin gări şi la marginea oraşelor, emigranţii puşi pe beţii şi scandaluri, muncitorii doritori de mici ciupeli şi şmecherii, turiştii necivilizaţi şi, nu în ultimul rând, politicienii corupţi. O singură categorie de români are cât de cât trecere: sportivii de performanţă.

Campionii mondiali, olimpici sau europeni, fotbaliştii, tenismenii, atleţii, gimnaştii, înotătorii sau handbaliştii sunt cei ce ţin stindardul României sus, cei care fac să se vorbească despre ţara noastră şi altfel decât am spus mai sus. Şi tocmai ei, care merită tot respectul nostru, sunt batjocoriţi în ultimul hal, chiar în ţara pe care o reprezintă cu mândrie.

Ce s-a întâmplat cu fetele de la Oltchim sâmbătă depăşeşte orice imaginaţie! Nu că au pierdut şi manşa secundă a finalei Ligii Campionilor este trist, a fost clar pentru toată lumea că danezele de la Viborg sunt mai bune, ci felul în care au fost umilite în Sala (cică) Polivalentă. O sală în care a plouat în timpul meciului, udând parchetul de joc, în care s-a transpirat abundent fiindcă nu există aer condiţionat şi în care tabela de marcaj s-a încăpăţânat să mai meargă! Asta, atenţie, într-o finală de Liga Campionilor! Mă uitam la fete şi parcă-şi cereau ele scuze adversarelor şi întregului Mapamond, care a urmărit transmisia la tv, pentru incompetenţa unora.

Cătălin Tolontan spune mai bine decât mine în editorialul lui cum ne-am făcut de rahat. Şi nu e vina lui Boc sau a lui Băsescu, aşa cum înclină cei mai înverşunaţi duşmani ai acestora să spună imediat. E vina întregului sistem politic de după 1989 încoace, care nu a dorit niciun moment să investească în sport. Nu mai vorbesc de Guvernul Tăriceanu, considerat de mulţi sceleraţi cel mai bun de după Revoluţie, care a spus clar şi răspicat încă de la preluarea mandatului că sportul nu este deloc o prioritate pentru el...

Ţara e aproape de faliment. Şi sportul e la fel. Dacă s-ar fi investit în sport un cent din fiecare euro furat în 20 de ani, măcar la sport am fi dominat lumea...

Comentarii

Carmen a spus…
nu cred ca putem sa luam in cosiderare o astfel de situatie, avand in vedere ca masurile luate servesc in bine majoritatea romanilor
Ileana Andrei a spus…
La sport mai ramasesem si noi tari...s-a dus si asta :-(
Romania the land of jokes!
Razvan a spus…
No comment...
Canguru' a spus…
Carmen, oricat m-as stradui, nu surprind esenta subtilitatii mesajului. Dar daca e de bine, e OK!

Ile, sport se va face in continuare in Romania, pacat ca nu e ajutat, fiindca rezultatele ar fi fost mult mai bune
Canguru' a spus…
Razvan, te-ai ascuns sub acest opac No comment. Spune si tu cum o investitie binevenita la Sala Sporturilor din Pitesti, inceputa pe vremea PSD-ului, a fost sistata fara motiv de penelistii lui puta-bleaga Tariceanu, desi bani erau cacalau atunci, masura pusa in practica de gasca de non-valori de la Pitesti, in frunte cu Laurentiu Achimescu.
VictorCh a spus…
Hm!
"O singură categorie de români are cât de cât trecere: sportivii de performanţă."
Poate ca mai avem si cate-un regizor de Palme d'or, si cate-o scriitoare de Nobel...

"O sală în care... Mă uitam la fete şi parcă-şi cereau ele scuze adversarelor şi întregului Mapamond, care a urmărit transmisia la tv, pentru incompetenţa unora."
Parca mai avem si un campion la sarituri de la trambulina (in apa), care se antreneaza intr-o sala de sport, pe saltele, neavand bazin la dispozitie...

"...o investitie binevenita... ...inceputa pe vremea PSD-ului, a fost sistata fara motiv de penelistii... ...desi bani erau cacalau atunci..."
a). De parca "ailalti" (oricare!) erau mai breji!
b). Bani ERAU "cacalau", da' nu pt oricine (si atunci, ca si inainte de ei, ca si dupa ei...)
(Ambele "litere" de fapt prezinta doua fatete ale aceluiasi aspect caracterizant al INTREGII noastre clase politice, nu numai a UNEI directii politice.)

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!