Etapă nebună...

... etapă perfectă! Cea mai mare victorie nu e cea obţinută de Dinamo, la Alba Iulia, aia a fost o jignire adusă fotbalului, ce a făcut Dinamo! Nu, cea mai mare victorie pentru mine e înfrângerea Craiovei! Şi nu atât înfrângerea, cât perspectiva de a juca în Liga a II-a!

Wow, deci participarea lui Dinamo în Liga Campionilor ar fi o banalitate pe lângă visul de a-i vedea pe olteni din nou în B! Şi nu spun asta pentru că urăsc pe Universitatea Craiova sau pe cineva de pe acolo. Nu. Răzvan, cel mai bun prieten al meu şi cel mai înfocat suporter alb-albastru din Piteşti, ştie că-mi plac mulţi jucători de la hU Craiova. Ştie că i-aş vrea în Groapă pe Prepe, Dilevski şi Dănănae, normal şi F. Costea, dar ăla zboară afară. Ştie că-i apreciez când joacă foarte bine, azi chiar îi admiram când conduceau pe CFR Cluj cu 2-0. Dar în sufletul meu speram că CeFeReu' va reveni, că are orgoliul acela de a nu pierde titlul dintr-o prostie, şi iată că s-a întâmplat! 3-2 în ultimul minut, cu o întreagă repriză jucată în inferioritate numerică, iată în sfârşit că CFR Cluj a arătat că merită să fie campioană.

Dinamo a bătut. Ura şi la gară, nimic de zis, acelaşi joc urât, la întâmplare, aşa cum a fost şi victoria asta. O spun de un an de zile: până nu vine Ionuţ Badea antrenor, Dinamo va juca după cum cântă lăutarii Prinţului sau negrii N'Doyeului.

Steaua a pierdut la Vaslui! Yes! Am văzut doar prima repriză şi m-am ofticat, apoi am dat pe desene animate, să mă calmez. Iar la final am intrat pe net, pentru rezultatul final. Acum beau vin fiert roşu cu scorţişoară şi sunt euforic! Singurul mic regret este că Steaua a ieşit din lupta pentru locul 2 şi s-ar putea să nu se mai concentreze pentru meciul din etapa viitoare, cu hU Craiova. Odată în viaţă vreau să ţin cu Steaua şi ar fi culmea să nu bată! Dau de băut tuturor steliştilor cunoscuţi şi necunoscuţi dacă Steaua bate pe Craiova duminică (parcă) şi o retrogradează!

A, da. Au mai fost şi victoriile Interului Curtea de Argeş şi ale Gazului, la Timişoara! Perfect! Ce poate fi mai frumos într-o asemenea etapă de vis?

A, da, încă o dată... Sunt Canguru' şi citesc (cronicile meciului nebun de la Severin şi predicţiile că hU Craiova va retrograda)!

Comentarii

EmaPirciu a spus…
de fapt, tu urasti oltenii... persoanele de fata... bla bla bla
Canguru' a spus…
Ema, daca stau si ma gandesc bine, urasc trufia oltenilor. Nu mai vorbesc de prostie, ingamfare, superioritate, etc etc, pt ca sunt non-calitati prezente la tot romanul, cu predilectie la olteni, asta n-o poate nega nimeni.

Ma repet a mia oara: cei mai buni prieteni ai mei sunt olteni si ii iubesc sincer. Asta pentru ca nu mai sunt... olteni!
Adrian Enache a spus…
Marea problemă a Universităţii e că e prea iubită de olteni. Toţi o iubesc atât de mult că o omoară. E păcat de istorie, de jucători, de suporteri. M-am bucurat când am scăpat de staicu, acum mi-e frică de cine ar putea veni în locul lui mititelu.
Canguru' a spus…
Adi, şi FC Argeş e iubită în ţară şi are tradiţie. Şi a venit un dobitoc şi a băgat-o de două ori în B.

Nu-i nimic, viaţa merge mai departe, şi Juventus ori alte echipe mari au renăscut în a doua ligă. Şi Craiova poate s-o facă, fiindcă are resurse, mereu a avut. Dar lasă-mă să mă bucur măcar un an de retrogradarea ei!
Anonim a spus…
Sunt Bucuros ca International ramane in carti pentru ramanerea in liga 1 si de doua ori mai fericit prin faptul ca CFR Cluj va lua titlul.Sambata a fost Dacia Mioveni- Fc Arges si parca a batut Dacia.S-ar putea sa avem doua echipe din judet in liga 1 cat de curand (Mi-e indiferent daca Dacia sau Fc Arges).
Ileana Andrei a spus…
Deci esti culmea!!! Te mai iei, domne' mult de olteni? Deja ma simt maxim lezata. Si cu Craiova ce ai??
Si sa stii ca oltenii chiar nu-s asa cum ii descrii tu...
Geocer a spus…
Blogul acesta este unul xenofob si rasist. O sa-ti gasesti beleaua intr-o zi, Cangurule. Tu si cu Badea, ca si ala e cu Noua Dreapta !
Canguru' a spus…
noiversusvoi, indiferent care ar intra, Dacia sau FC Arges, oricum tot la Mioveni joaca, asa ca fii fericit. Macar sa intre, ca UTA si U Cluj se vad deja promovate

Ile, acu' o juma de ora scrisasi pe blogul tau ce frumos se comporta o olteanca! No comment!

Geocer, eu ma iau de tine ca pe blogul tau scrii numai anti-Basescu? Si macar sa ma ia o olteanca focoasa si fierbinte la omor, ca nu m-as supara...
Steluta a spus…
Adi, simt ca atentezi la originea mea de olteanca. Na, ca m-ai facut sa-mi dezvalui si radacinile de prazara, asa tare m-ai suparat. Glumesc, evident, pt ca nu stiu de ce dar si eu vreau ca Universitatea sa retrogradeze, n-am nimic cu ei, dar ma enerveaza Mititelu(cred ca de asta). Cu ocazia asta mi l-am pus pe Razvan in cap si cred ca "mi-am dat foc la valiza" de la serviciu!

A, si atat de bine ai descris situatia de la Dinamo, intr-o singura fraza, excelent!" Dinamo joaca după cum cântă lăutarii Printului sau negrii N`Doyeului."
Singurii care mai joaca fotbal pe acolo sunt Andrei Cristea, care marcheaza pe teren si nu in Bamboo, ca ai lui colegi, dar care presimt ca isi ia zborul in vara; Torje, de care mi-e teama sa nu il ia valul din cauza anturajului; N`Doye, insa iesirile in decor nu-i fac deloc bine si Alexe care deja a inceput sa o ia pe aratura...
Canguru' a spus…
Steluţa, şi tu? Şi tu eşti olteancă? Cred că blogroll-ul meu are 80% olteni!

Chiar voiam să scriu despre situaţia de la Dinamo şi exact ce ai spus tu era şi ideea mea: din toată haita de câini, doar ăştia mai merită să joace la noi: An. Cristea, Alexe, Torje şi poate N'Doye. În plus, eu aş mai adăuga pe Pulhac şi Goian, dacă joacă cum au făcut-o acum, nu acum un an, doi... Şi nu ştiu Bratu ce e cu el, în rest afară toţi, chiar şi Marius Niculae!
Razvan a spus…
Fratilor, va doriti multe,dar nu o veti nimeri deloc:)) Tot Iasiul pica,s-a ocupat Titi Dumitriu.
Steluta stai calma, nu ma supar, dar te intreb ceva... ce echipe ar mai fi in A, daca ar conta antipatia pe care o avem fata de conducatori?!
Si hai sa va ating un pic, Dinamo ce mare echipa e, deja nume precum Turcu, Borcea, Netoiu, fratii Becali, ma dispera la greu.
Razvan a spus…
Hai sa sustinem echipele noastre preferate, si sa lasam antipatiile la cutie, nu e musai sa ne exteriorizam pe alte canale:))
Mai gasiti si alte echipe pe care sa le ironizati, gen CFR, cea mai proasta viitoare campioana din ultimii ani,apoi Steaua, cea mai proasta din ultima jumatate de secol( asta nu am spus-o eu...), Dinamo unde actionarii sunt penibili si lista nu se incheie.
Sa va mai zic ceva, nici mie nu imi place Mititelu, dar ala macar iubeste fotbalul, a fost in galerie, asa ca nu am de ce sa dau cu parul, pricepeti?
Razvan a spus…
Scuzati-mi combativitatea, dar vreau sa imi spuneti ceva... Cum de ati ajuns sa sustineti o echipa sau alta?
Hai sa va zic de unde si pana unde simpatizez cu Craiova.
Este ceva in genul unei povesti de dragoste, cand ti se pune pata pe o tipa... deci ceva inexplicabil.Eram la generala si ceva am auzit eu de Craiova, mai ales ca era perioada in care mai evoluau Balaci,Cartu si ceilalti.Am facut si o compunere despre Craiova.Eu chiar eram interesat intr-o excursie de un meci cu Zeleznicar Sarajevo, deci mancam fotbal pe paine de atunci.Partida cu pricina era in 1984, eu fiind nascut in 75, asa ca va las pe voi sa trageti concluziile...
Razvan a spus…
Glumind un pic, Interul e sotia pe care o iubesc, iar Craiova...amanta bruneta pe care nu o pot uita:))
Canguru' a spus…
OK Razvan, got the idea! Dar nu ti-a zis nimeni sa nu tii cu Craiova. Asa cum ai nevasta si amanta, asa ai si dusmani. La mine amanta si nevasta sunt Dinamo, o insel pe una cu alta, iar dusmanul e Craiova. Asta e, n-ai ce sa-mi faci.

Si nu te considera scapat de la retrogradare! Etapa viitoare jucati pe Ghencea si doar un mic blat va poate aduce un punct sau trei. Daca se joaca pe bune, iar Iasiul castiga la Blatistrita, ati pus-o definitiv!
Razvan a spus…
Bistrita o sa bata;)
Canguru' a spus…
Până una-alta, după etapa asta s-ar putea ca Interul să o facă din nou campioană pe CFR. Clujul mai are nevoie doar de trei puncte, şi alea pot fi obţinute în Gruia, în faţa Internaţionalului. Ar fi mişto să mai prelungiţi suspensul oleacă, deşi mă cam îndoiesc. Kone şi Viera ştiu de ce...
Geocer a spus…
Te inseli, eu nu scriu impotriva lui Basescu. N-ai vazut ca-l numesc "marele conducator", "geniul carpatilor", "mult stimatul si iubitul" ?

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!