Să vă fie frică, Băsescu nu pică!

O să fac în rândurile de mai jos o demonstraţie matematică, o problemă de clasa a VII-a, cred, care va demonstra că Traian Băsescu va fi fără probleme preşedinte din nou. Mie mi se rupe, atâta timp cât nu candidează Dan Diaconescu Direct şi Senzaţional, dar alţii văd că sunt ofticaţi.

Să fii supărat, e de înţeles. Să ţi se fi luat de Băsescu, iar e de înţeles, pentru că în cei cinci ani de şefie n-a făcut altceva decât să se certe şi să pornească scandaluri. Să vrei să-l dai jos, încă o dată e de înţeles, mergând pe aceeaşi idee a conducerii prin conflicte. Ceea ce nu înţeleg eu este răutatea dusă până la extrem, cu înjurături şi blesteme cu închisori sau moarte.

Mai rău, nu înţeleg prostia deontologilor. Nu vorbesc despre politicienii implicaţi în susţinerea candidatului, care nu pot fi decât subiectivi, mă refer la aşa numiţii deontologi sau analişti politici. Sunt atât de proşti încât mă crucesc! Se vede pe faţa lor că nu sunt părtinitori, pur şi simplu atât îi duce mintea!

De câteva ore sunt revoltat că nişte sondaje de opinie sunt interpretate total aiurea! Majoritatea cârtitorilor lui Băse se fac de râs, frecându-şi mâinile că în turul 2 marinarul va intra la apă. Însă e o mare greşeală, şi am să explic un simplu criteriu matematic, ce-l face pe Băse câştigător detaşat în turul secund!

Am citit în TOP-ul de azi un aşa-zis articol (publicitate electorală): "Luptă mai strânsă în turul I decât în turul II. Crin şi Geoană - umăr la umăr ", în care se spune clar că în turul II, cele 35% ale lui Băse nu vor putea lupta cu cele 22%+21% ale celor doi, şi unul dintre ei va deveni preşedinte! Aceeaşi idee este reiterată şi pe la televiziuni de prestigiu, ca A3, A2 sau Realitatea! Nimic mai neadevărat, o mare greşeală!

E limpede ca lumina zilei că cele 35% ale lui Băsescu din primul tur înseamnă automat minim 50% în turul secund, asta fără ca să aştepte şi alte voturi decât cele ale PDL-ului! Iată demonstraţia, făcută cu un exemplu simplu, pe un calcul matematic:

1. Să presupunem că votează 10.000 de români, cifră rotundă, pentru a fi uşor de manevrat. Păstrând procentele din sondaj, rezultă:
- Traian Băsescu 35% - 3.500 de votanţi
- Mircea Geoană 22% - 2.200 de votanţi
- Crin Antonescu 21% - 2.100 de votanţi
- Sorin Oprescu 9 % - 900 de votanţi
- Vadim Tudor 6 % - 600 de votanţi
- Gigi Becali 5 % - 500 de votanţi
- Kelemen Hunor 2 % - 200 de votanţi

2. În turul II vor intra Băse şi Geoană, da? Statistica şi realitatea spun că în a doua manşă de scrutin vor veni la vot mai puţini oameni, unii supăraţi că nu a rămas în joc favoritul lor, alţii scârbiţi de ce se întâmplă. Însă ce este sigur, e că primii doi îşi vor păstra votanţii exact la fel!
- Traian Băsescu - 3.500 de votanţi cerţi
- Mircea Geoană - 2.200 de votanţi cerţi
Conform procentului de scădere a interesului, în al doilea tur de scrutin vor veni 7.000 de alegători, ceea ce rezultă că Băse are deja 50%. Nu e o utopie, exact asta s-a întâmplat acum 5 ani! Atât de scurtă e mintea "analiştilor"?

3. Aici intervine gafa "deontologilor", care adaugă votanţii lui Antonescu lui Geoană! În niciun scrutin din lume nu se fac astfel de calcule, pentru că nimeni nu poate stabili cu exactitate ce fel de alegători au Antonescu, Vadim sau Becali... Mai ales că majoritatea, de scârba amândurora rămaşi în cursă, nu se mai duc la vot! Procentul de prezenţă dintre votanţii perdanţilor este unul aproape de 30%.

Aşadar, rămân 1.300 de voturi, care se vor aduce atât la Băse, cât şi la Geoană. Aici intervine din nou matematica. Iată câţi votanţi se vor prezenta la scrutin:
- Ai lui Crin Antonescu - 630 de votanţi
- Ai lui Sorin Oprescu - 270 de votanţi
- Ai lui Vadim Tudor - 180 de votanţi
- Ai lui Gigi Becali - 150 de votanţi
- Ai lui Kelemen Hunor - 60 de votanţi

4. Dacă absolut toţi vor vota cu Geoană, atunci vom avea 50-50%, dar e imposibil de crezut că niciunul dintre simpatizanţii celor cinci care au ieşit din primul tur nu vor pune ştampila şi pe Băsescu. Aici nu mai pot face decât speculaţii, fiindcă nu mă pot lega de niciun criteriu.

5. The Winner Is: Traian Băăăăăseeeescuuuu !!! Lua-ne-ar dracu'!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!