Ziarişti şi presă de doi lei

E oribilă presa din ziua de azi! E chiar mai hidoasă decât pe vremea comuniştilor, şi credeţi-mă că ştiu bine ce spun, fiindcă în ultimul timp am răsfoit arhiva mai multor ziare de tristă amintire. Frate, chit că era propagandă 99,99%, dar măcar ştirile şi articolele erau pozitive! Azi e nenorocire! Se caută can-can-ul şi scandalul cu orice preţ. Iar articolele sunt scrise în bătaie de joc, numai ca să fie vizibile şi să vândă!

Iată cum a fost tratată informaţia că echipa naţională de fotbal a României a rămas în a doua grupă valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminarii ale Campionatului European din 2012, o informaţie făcută publică de UEFA şi care ar fi trebuit să ne bucure! Să răsuflăm uşuraţi că scăpăm de adversari tari, precum Serbia, Slovacia, Danemarca sau Grecia (calificate la Mondialul din 2010)... O ştire pozitivă, deci... Absolut toate canalele media au dat-o ca un eşec!: "România, pe ultimul loc", "Ultimii din Europa", "România, codaşa urnei a doua" şi altele... E adevărat că Naţionala a prins ultimul loc al urnei, dar e o mare realizare, nu un eşec! Ori e prostie, ori e inconştienţă, ori e je m'en fiche-ism (ca să nu zic băgare de p..ă), ori e rea voinţă....

De vină e în primul rând calitatea jurnaliştilor, dar şi mârlănia redactorilor şefi. Foarte puţini ziarişti mai sunt azi şcoliţi "ca la carte", teoretic şi practic. Redacţiile s-au umplut de analfabeţi şi de persoane slab pregătite şi uşor manevrabile. Redactorii şefi au uitat complet deontologia şi copiază în orice împrejurare, chiar şi inutilă, falsul succes de piaţă: scandalul, exagerarea la limită cu minciuna şi grosolănia. Eu unul nu mai cumpăr ziare de cel puţin un an, de scârbă. Nici măcar pe cele de sport... Sursele mele de informare au rămas internetul şi televiziunea (doar ProTV şi TVR, că restul sunt aservite intereselor). Iar pe plan local, Argeş TV şi prietenii ("Frăţioare, ce mai ştii de...")

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!