Înscenarea


Mai sunt cinefili pe lângă mine? Dacă da, îi rog să rememoreze extraordinarul film al lui Barry Levinson, Wag the Dog (Înscenarea), cu magistralii actori Dustin Hoffman şi Robert De Niro în rolurile principale. Am făcut trimitere la sinopsisul de pe cinemagia.ro, dar dacă nu aveţi chef să îl citiţi, vă fac eu o recenzie din memorie (sunt totuşi peste 10 ani de când l-am văzut): campanie electorală în America... Oamenii preşedintelui sunt disperaţi că presa se apucă să disece un sexgate care-i mănâncă procentele şefului statului mai rău ca o rozătoare enervantă o felie de caşcaval, aşa că inventează repede un război în Europa de Est, parcă în Albania. Ca să fie credibil, războiul trebuie pigmentat cu imagini de front, dar de unde imagini, fiindcă nicăieri pe glob nu e conflict armat. Şi atunci e adus un mare regizor de la Hollywood (Dustin Hoffman), care împreună cu echipa sa creează un război incredibil de credibil! Omu' e atât de inspirat încât, prin trucurile cinematografice specifice, atinge şi coarda sensibilă a americanilor, cu simboluri şi melodii care rup lacrimi de sânge din ochii oamenilor de rând!

Mai are rost să explic de ce am scris acest post şi de ce am făcut referire la filmul Înscenarea? Am tot spus că nu mă interesează politica şi campania pentru prezidenţiale. Am tratat la mişto alegerile fiindcă, la rândul meu, am fost tratat la mişto de politicieni ani de-a rândul, exact în perioada în care, tânăr fiind, ar fi trebuit să fiu sprijinit de stat pentru a mă forma ca om. Cine vrea, am să detaliez, poate la o cafea, fiindcă e mult de povestit... Am fost criticat de Geocer chiar pe blogul meu că îmi pun copilul să voteze în locul meu, nesesizând de fapt scârba oribilă pe care o am faţă de clasa politică. Ei bine, mârlănia din seara asta (trucajul de doi bani şi înscenarea mişelească ce i s-a făcut preşedintelui) m-a făcut să mă decid să merg la vot. O să votez cu BĂSESCU şi am să-i trag o mare flegmă lui geoană! Nu lui neapărat, ci comuniştilor şi securiştilor din spatele lui.

PS - Nu mă mai repet, pun cu copy/paste comentariul postat la Geocer pe blog cu privire la filmul fantomă.
Canguru' spunea
Am vreo 8 ani de televiziune si am lucrat cu programe mai mult sau mai putin sofisticate. E un trucaj prost, foarte prost facut! Cu Adobe Premiere (care genereaza miscare) şi Adobe Photoshop (care editeaza fotografii), pe care le si am instalate pe laptop, te fac George sa bei şpriţ in loc de bere, cu Elena Udrea afumandu-te, nu Oana! E jalnic! La banii mogulilor puteau sa plateasca un specialist de la Hollywood, care ar fi facut ceva muuuult mai credibil.

Comentarii

Geocer a spus…
Da-l incolo de film. Sunt, totusi, martori care spun ca au vazut faza aceea. A fost gasit si copilul. Ca i-o fi dat un dos de palma, o palma obisnuita, ca l-o fi impins ... cred ca nu conteaza. De fapt, nu conteaza nici daca nimic din ceea ce vedem in film sau ce se povesteste nu e adevarat. Conteaza principiul. Acela al campaniei murdare. Conteaza faptul ca nivelul dezbaterilor a scazut cu mult sub zero. Ca, de fapt, habar n-avem ce ne propune unul sau celalalt dintre candidati, ce au ei de gand sa faca pentru Romania. Noi stim doar ca Basescu a lovit un copil, ca Geoana e manipulat de Voiculescu, de Vantu si de Patriciu, ca fratele lui Basescu vinde arme si asa mai departe.
Dar ... care-i programul lui Base? Ce are da gand Geoana sa faca in calitate de sef de stat? Stie cineva ???!!!
Canguru' a spus…
Mare dreptate ai George! Până la urmă rămâne amăgirea că se ceartă frate cu frate, prieten cu prieten din cauza lor, ura dintre tabere se transmite visceral spre rude şi amici. Din nou fac trimitere la fotbal: aşa conducători, aşa fotbal (politică) avem!
m3 a spus…
Pai da fratioare, perfect de acord, dar tu ce faci? Aici! Ura ce se transmite visceral, amagirea ca se cearta frate cu sora... le estompezi cu postul asta?

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!