Lebădă la 40 de ani

... de la răţuşca cea urâtă la 20... Am promis că scriu o odă femeilor de peste 40 de ani care arată mai bine decât în tinereţe şi mă ţin de cuvânt.

Am un respect deosebit pentru femeile care au grijă de ele. Fie că toată ziua nu fac altceva decât să se înfrumuseţeze, fie că au o viaţă de familie plină şi doar la culcare, timp de câteva minute, se îngrijesc să arate bine, femeile trecute de 40 de ani care arată mai bine decât în tinereţe au un şarm aparte. Sunt mamele care nu au încetat să-şi trăiască viaţa după ce au născut (unii le-ar spune MILF), sunt optimistele pentru care viaţa nu s-a sfârşit la 35 de ani, ci abia atunci începe cu şi mai mare intensitate, sunt vedetele care cheltuie milioane pentru look-ul sexy afişat în filme, sunt de invidiat. Mai jos am încercat chiar şi un TOP 10 al acestor "bunăciuni", ca să argumentez ceea ce am expus.


1. Catherine Zeta Jones (40). Nevasta lui Michael Douglas a avut dintotdeauna un şarm aparte, dar era în tinereţe cam plinuţă. După ce a slăbit, corpul său a căpătat nişte linii uimitoare, faţa i s-a subţiat şi a scos în evidenţă o frumuseţe ireală. Picioare lungi, trup proporţionat în limite cu imperfecţiuni de ordin microscopic, păr negru ca abanosul, ochi căprui închis şi trăsături de războinică galeză, iată comoara Zetei. De-abia aştept s-o văd în rolul Cleopatrei, film ce va apărea în 2011.


2. Michelle Pfeiffer (52). Exemplul clasic de femeie ce înfloreşte odată cu trecerea anilor. Pentru ea, zicala cu "vinul" se potriveşte ca o mănuşă. Poate că la corp nu mai este aşa de proaspătă, dar frumuseţea ei este uluitoare, am remarcat-o în ultimele două filme ale ei, Stardust şi Curtezana. Ce diferenţă între Michelle de-acum 20-30 de ani, partenera preferată a lui Al Pacino şi Michelle de azi!


3. Halle Berry (43). Lumea a remarcat-o ca fata Bond, din Die Another Day, dar ea era o prezenţă cunoscută la Hollywood. Cunoscută, dar nu şi remarcată... O actriţă de culoare oarecare, cu coafură afro şi fără nimic atrăgător. A fost de ajuns să iasă din spuma mării şi să-l lase cu gura căscată pe James Bond (Pierce Brosnan), pentru ca apoi cota ei să urce ameţitor. S-a transformat radical, poate şi cu ajutorul firmei Revlon, a cărei imagine e, şi a devenit bomba sexy, prima femeie de culoare locul 1 în topul FHM, cea mai atrăgătoare Catwoman din istorie, şi titlurile ar putea continua.



4. Demi Moore (47). O ştie tot mapamondul din Ghost (Fantoma). Avea 28 de ani şi era urâţică ca naiba, noroc cu rolul lacrimogen jucat. Sătulă să mai stea în umbra soţului, Bruce Willis, după ce i-a turnat acestuia trei copii, divorţează, îşi pune silicoane, se taie pe tot corpul, îşi ia amant muuult mai tânăr (pe Ashton Kutcher) şi filmează cu o lipsă de pudoare incredibilă Striptease. Mie îmi place însă la nebunie apariţia ei din Îngerii lui Charlie 2. Este senzaţională!


5. Madonna (51). Ce aş mai putea spune despre ea ca să nu ştiţi. Poate v-o amintiţi din caraghioasele filme Cine e fata asta? sau Dick Tracy, poate din videoclipurile de la sfârşitul anilor 80, cum era de plinuţă şi respingătoare... Dar da, de vreo 10 ani încoace, de când a trecut la nu ştiu ce religie şi face yoga zilnic, Madonna arată într-un mare fel! Mie cel mai mult mi-a plăcut de ea în videoclipurile Take a bow şi The Power of Good-bye.


6. Maria Bello (42). După nume, poate că mulţi nu o cunoaşteţi. Nici americanii poate că nu o ştiu foarte mulţi. Şi ei, ca şi mulţi dintre noi, tresar însă când aud de Coyote Ugly. Una dintre cele mai ravisante blonde pe care mi-a fost dat s-o văd, a înflorit odată cu filmul cu nume urât. Nu a mai strălucit în multe filme, poate şi pentru că nu a avut o cotă ridicată, dar eu am urmărit-o cu mare plăcere în Payback (Răzbunarea), unul dintre cele mai tari filme pe care le-am văzut vreodată, unde i-a fost parteneră lui Mel Gibson, Surorile, Flicka, WTC (World Trade Center), iar mai recent în Butterfly on a Wheel, cu Pierce Brosnan şi Gerard Butler.


7. Robin Wright Penn (43). Fosta soţie a lui Sean Penn ne-a rupt inimile tuturor romanticilor cu rolul din Scrisoare de departe, unde l-a avut partener pe Kevin Costner. Mie, care sunt fanul nr. 1 pe mapamond al lui Forrest Gump, mi-a plăcut încă de acolo de ea, dar în tinereţe nu emana atâta senzualitate ca acum, când a trecut de 40 de ani.


8. Sheryl Crow (47). Pe vremea când făcea backin' vocals pentru Michael Jackson, Sheryl Crow era una oarecare. Exact când începuse să se facă destul de cunoscută individual, a fost diagnosticată cu cancer. Boala a mâncat din ea, dar nu a răpus-o, iar Sheryl a ieşit învingătoare şi mult schimbată. În bine! Cu un tonus muscular formidabil, întreţinut câţiva ani şi de legenda Lance Armstrong, Sheryl Crow străluceşte la 47 de ani. Pentru ea, chiar că e a doua viaţă!


9. Anastacia (41). Povestea ei este asemănătoare cu cea a lui Sheryl Crow. A scăpat cu viaţă dintr-un cancer la sân, iar acum a revenit în forţă. Anul acesta, deja se va contabiliza a doua sosire a ei în România.





10. Nicolette Sheridan (46) şi Teri Hatcher (45). "Nevestele disperate" au disperat America cu sex-appeal-ul lor. Şi au creat în State moda femeilor renăscute, fiindcă americancele cu fundu' mare s-au pus pe slăbit după ce s-au identificat în viaţa de zi cu zi cu personajele din Nevestele disperate. La 46 de ani, Nicolette Sheridan a pozat foooarte sexy pentru o revistă de bărbaţi, iar la 45 de ani, Teri Hatcher a înnebunit lumea cu o scenă de lapdance din serialul care rivalizează ca popularitate cu Totul despre sex.

Sigur, aţi putea spune că aici e vorba numai de staruri de la Hollywood, dar vă garantez că există în Piteşti două femei pe care le cunosc bine, dar cărora nu le dau numele pentru că e posibil să-mi citească blogul, care arată senzaţional la 40, respectiv 42 de ani cât au. Şi nu fac ceva ieşit din comun pentru asta: o dietă cât de cât, tratamente cosmetice de specialitate, un pic de coafor şi manechiură, un pic de solar... Deci, se poate!

În afară de vedetele din acest clasament, mai sunt şi altele care arată foarte bine la vârsta lor înaintantă, dar ele nu au intrat în top pentru că, pur şi simplu, au încântat încă din tinereţe cu frumuseţea lor. Iată-le citate din memorie şi într-o ordine oarecare: Elizabeth Hurley, Elle MacPherson, Helena Christensen, Lucy Liu, Nicole Kidman, Monica Belluci, Shania Twain, Sharon Stone, Lauren Holly, Meg Ryan, Kylie Minogue, Vanessa Williams sau Heather Locklear. Şi, aici aş putea adăuga şi o româncă ce mie îmi place foarte mult, Tania Budi.

Comentarii

Alina a spus…
Frate, da' chiar ca le-ai ales, numa' una si una. Bravo lor, tuturor celor despre care scrii si tu. Ai perfecta dreptate.
Geocer a spus…
Ai uitat-o pe nevasta-mea !
Canguru' a spus…
In ce film a jucat?
Canguru' a spus…
UPDATE: Butterfly on a Wheel (Jocul terorii), cu Maria Bello, e luni, 1 februarie 2010, la ProTV, de la ora 20:30
Claudia a spus…
buna lista! :) de acord cu ea ;)
Claudia a spus…
kylie minogue :)
Claudia a spus…
Monica Bellucci
Claudia a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Canguru' a spus…
Da, ambele, dar cred ca se incadreaza la a doua categorie, fiindca ele au fost frumoase mereu

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!