Prinţul şi Curcanul

Nu, nu este o poveste pentru copii, e o poveste reală ce durează de câţiva ani. Roger Federer (Prinţul) şi Serena Williams (Curcanul) au câştigat din nou Australian Open. Dacă pentru elveţian mă bucur, în schimb americanca îmi provoacă silă.

Roger Federer este cel mai bun, cel mai elegant şi mai stilat tenismen care a existat vreodată în circuit. Jocul lui este ca un balet în terenul de tenis, e o încântare să-l vezi jucând. Nu cred că există om în lumea asta care să nu-l aprecieze pe FedEX pentru ce a făcut pentru sportul alb. Nu trebuie să fii specialist pentru a-ţi da seama că Federer este un magician, loveşte mingea cu o măiestrie unică, parcă o mângâie. Sigur, şi Nadal e o încântare, dar la spaniol se vede totuşi o încrâncenare în joc, pe când la Federer orice lovitură parcă este o mângâiere de părinte grijuliu. Şi, la ora actuală, este de neînvins, la Australian Open a câştigat al 16-lea turneu de Mare Şlem foarte convingător, mi se pare că a cedat un singur set.

Serena Williams este, din punct de vedere sportiv, o mare campioană. Şi ea a ajuns la 12 turnee de Mare Şlem, dar atât. Pe lângă alura de luptător de sumo, Serena are în ea totul respingător. Cel mai recent exemplu este ieşirea nervoasă de la US Open, când a ameninţat cu moartea o arbitră de scaun. Eu îi zic curcan încă de acum vreo 10 ani, poate chiar mai mult. Sora ei juca împotriva Irinei Spârlea, iar în pauza dintre două game-uri s-au ciocnit la fileu, pentru că niciuna nu a vrut să-i cedeze trecerea celeilalte. După partida câştigată de Venus, tatăl americancelor a numit-o pe Irina "curcan mare şi gras", uitând însă că fetele lui sunt, fiecare, de două ori cât românca.

S-a terminat Australian Open, aştept acum Roland Garros, turneu unde românii pot face mai multe, fiindcă sunt avantajaţi de suprafaţa de joc, zgura.

Comentarii

Alina a spus…
Ai mare dreptate. Neplacute sunt cele doua surori. Dar de' joaca bine. In schimb Federer imi place f f f mult. E primul care chiar imi place ca stil de joc dupa Pete Sampras.
Canguru' a spus…
Mie mi-a plăcut enorm şi de Agassi. Atât de mult încât nici nu a contat că s-a dopat pentru a reveni în top. E chiar imposibil pentru cineva să spună că nu îi place (sau nu i-a plăcut) Federer şi Sampras
Bogdan BURHAN a spus…
Eu astept cu nerabdare JO de iarna de la Vancouver. Cat o priveste pe SW, chiar i-am auzit pe foarte multi ca nu o suporta! Hai Dinamo!
Canguru' a spus…
Fiind un fan declarat al verii, JO de iarna sunt un fel de sanius privit pe fereastra apartamentului. O sa ma uit si eu la hochei si biatlon, singurele sporturi care-mi plac, in rest nu e pentru mine.

M-as fi uitat si la curling, dar n-am loc de Gadea, Badea, Ursu, Moraru...

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!