Ce creştem, aia avem!

Mutu bea şi sfidează pe toată lumea atunci când vine la convocările Naţionalei... Cristea se duce în club şi stă până la 3 noaptea înaintea unui meci decisiv al României... Săpunaru se îmbată în avion şi se ia la bătaie pe aeroport cu antrenorii săi de la lot... Patru "tricolori mici" joacă poker pe bani în cantonamentul echipei naţionale de tineret... Sunt doar patru abateri grave care au avut loc în scurt timp la echipa naţională de fotbal! Câte altele mai micuţe or mai fi fost în această perioadă? Câte nenorociri or mai fi făcut şi cu alte ocazii, dar nu au mai ajuns la urechile presei? Uite de-aia nu o să avem niciodată fotbal competitiv pe plan internaţional!

Totul pleacă de la juniori. Copiii sunt prost crescuţi şi needucaţi, iar nesimţirea lor se maturizează odată cu înaintarea în vârstă. Cel mai recent exemplu l-am avut ieri, când am fost să discut cu unul dintre antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori al lui FC Argeş. Eram în biroul lui, birou care este şi vestiar, şi magazie, de toate... O grupă de copii, cam de 10 ani, se pregătea să iasă pe teren la antrenament. Au intrat câţiva puştani să ceară 2-3 mingi, iar dl Silvăşan le-a spus să ia mai multe, să ia şi pompa, pentru că apoi nu vrea să mai fie deranjat. Copiii au luat trei mingi, dar n-au luat pompa. Apoi, după ce am început noi discuţia, un puştiulică a tot intrat: ba a luat pompa, ba a adus-o înapoi, ba a adus o minge şi a căutat alta în sac, ba a returnat mingile... A intrat şi a ieşit de vreo 4-5 ori! Fără jenă, fără să-şi ceară scuze... Pe mine şi pe dom' profesor nu ne-a deranjat, pentru că aveam o discuţie liberă, chiar ne amuzam pe tema tupeului puştiului. Dar cât de lipsit de educaţie să fii să deranjezi nişte oameni maturi? Eu când eram copil nici nu ridicam privirea în sus la profesori sau antrenori! Bine, adevărul e că nici nu am ajuns fotbalist, poate e şi una dintre explicaţii.

Aşa că a avut mare dreptate Răzvan Lucescu, atunci când a fost întrebat de ce nu îl struneşte pe Mutu. "Sunt cumva primul lui antrenor? Sunt antrenorul lui de la juniori?". Aşa este, caracterele se formează acasă, dup-aia la juniori. Nu-i bai, Mihai Ianovschi a scos un mare fotbalist din el, ăsta a fost şi ţelul lui, dar nu a reuşit să-l şlefuiască pe Briliant şi în comportament...

Comentarii

Oana a spus…
Ai dreptate, si totusi ne putem intalni maine la 18:30?

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!