Am supt-o!

Gata, s-a tras la sorţi grupa preliminară pentru Campionatul European de fotbal din 2012, din Ucraina şi Polonia. Am avut noroc că am prins ultimul loc al grupei secunde valorice şi am evitat nume importante, precum Suedia, Danemarca şi altele. Dar eu cred că, în ciuda optimismului lui Mircea Sandu şi a lui Dumitru Dragomir (intervievaţi de TVR), e foarte grea grupa.

Franţa. Ex-campioana mondială şi europeană rămâne o mare forţă, în ciuda faptului că ultimele trei meciuri s-au terminat la egalitate. Ce Dumnezeu, au uitat toţi că Franţa ne-a dominat categoric şi la Constanţa, dar şi la Paris? Aici am fost chiar penibili şi ne-am făcut de râsul Europei mai rău decât la Belgrad, unde am furat-o cu 5-0. Franţa s-a calificat greu şi la baraj, cu henţul acela al lui Henry, dar Franţa e Franţa şi e o echipă greu de învins. În cel mai bun scenariu, le luăm din nou două puncte.

România. O trec aici şi pe naţionala lui Răzvan Lucescu, pentru că am ceva de spus. Fără Mutu va fi extrem de greu. Nu există la ora actuală fotbalistul care să-l suplinească pe Briliant, să aibă tupeul lui şi puterea de a se impune în jocul pragmatic şi plictisitor al lui Răzvan Lucescu. Dacă până acum am marşat pe ideea că Mutu nu mai are ce căuta la Naţională, mi-am schimbat opinia, în lumina ultimelor evenimente. Cred că dacă va scăpa şi de data asta cu bine, Mutu va avea un sfârşit de carieră în forţă, fără prostii, fără escapade. E ultima lui şansă.

Bosnia-Herţegovina. Oaleleu! Cea mai grea echipă din urna a treia valorică a ajuns la noi. Văd că n-o ia nimeni în seamă, înseamnă că nu sunt informaţi! Poate să-mi spună şi mie cine e cel mai bun atacant al Europei la ora actuală? Vă spun eu, Edin Dzeko! El şi cu Misimovic, de la campioana Germaniei, VfL Wolfsburg formează o maşină de goluri! Dar care e cel mai bun tânăr al Europei? Vă spun tot eu, Pjanic, de la Lyon! Şi credeţi-mă, nu sunt numai ei trei! Bosnia a terminat grupa de la Mondiale pe locul 2, după Spania, dar a lăsat Turcia şi Belgia acasă, a bătut cu 7-0 pe Estonia, cu 4-2 pe Belgia şi cu 4-1 pe Armenia! Oaleleu!

Belarus. Fraţii Hleb. Am spus destul. Ba nu, mai e Kutuzov, care joacă în Italia, nu mai ştiu sigur la ce echipă, dar era la un moment dat atât de în vogă, încât se băteau cluburile mari pe el, atât din Italia, cât şi din Anglia. Şi mai e ăla de la Zenit St. Petersburg, care a luat acum doi ani Cupa UEFA, Kornilenko. Hai să zicem că Belarus nu e o candidată la calificare, dar poate să ne încurce rău. Am păţit-o în ultimele preliminarii cu echipe ex-sovietice, Armenia sau Lituania.

Albania. Ca şi pe Belarus, am bătut-o pe Albania în ultima campanie de calificare reuşită, cea de la EURO 2008, dar este o formaţie care te poate ţine în şah şi îţi poate smulge un egal. Or dacă pierzi din greşeală două puncte cu Albania, rişti să scapi locul 2 în grupă sau pierzi şansa de a avea cel mai bun punctaj dintre formaţiile care termină pe locul 2. Jucători bunicei? Cana şi Bogdani, amândoi prin Anglia, parcă.

Luxemburg. Ce excursie reuşită va fi!

PS - Cristi Chivu zice că e o grupă accesibilă. M-am tâmpit eu? Sper că da!

Comentarii

silavaracald a spus…
Ei, aici o sugi de unul singur, că nu mă pricep la fotbal! :)
Canguru' a spus…
Ha, ha, ha! Tare!
Geocer a spus…
Deci e clar : si-n 2012 stam acasa !
Razvan a spus…
Observatiile tale sunt pertinente, mai am ceva de adaugat... Mai grav e faptul ca fara Mutu si Chivu, nationala nu are identitate.Daca preliminariile incep si vreunul din ei nu joaca, nu ii vad bine pe baieti.
Canguru' a spus…
@ George
Sa fie sanatosi, stau jucatorii acasa, eu oricum ma duc la turneul final!
Canguru' a spus…
Razvan, nu-ti mai fa atatea griji. La cum il stim pe junior, va adopta tactica lui Sorinaccio si va scoate un 0-0 meritat, in cazul in care vor lipsi ambii
Alina a spus…
Ma enerveaza dobitocii aia cu asa-zisul optimism. Hai sa fim seriosi. Ce mama naibii, au ajuns sa-si bata joc de noi de parca noi am fi retardati, nu vedem valoarea echipei?
Razvan a spus…
Managerul Stelei, Basarab Panduru, a spus că oamenii care cred că grupa României este uşoară nu au treabă cu fotbalul. "Nu ştiu de ce spun toţi că avem o grupă uşoară. Nu ar trebui să se supere nimeni pe mine, dar locul 2-3 este asigurat", a spus Panduru.
Canguru' a spus…
Razvan, uite in sfarsit un stelist cu capul pe umeri (ma refer la angajati, nu la fani, ca ei sunt mult mai destepti decat conducerea). Bravo Pandi!
Ce sa te faci cu Sandu si Dragomir, care nu au auzit de Dzeko, Misimovic si Pjanic?
Ce mi-a placut cel mai mult e ca bosniacii spun ca se vor lupta cu romanii pentru locul 2. Adica nu romanii se vor lupta cu ei, ci ei cu romanii! Tare!

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!