În fiecare zi e ziua mea...

... pe Facebook!

De ceva timp observ că urările la zilele de naştere ale prietenilor, pe Facebook, au devenit impersonale, repezite şi obligat forţate. Un fel de obligaţie profesională, dată de tragerea de mânecă a Facebook-ului: "bah, vezi că azi e ziua lu' cutare". Din păcate, spelbul "La Mulţi Ani" pe care-l vedem zi de zi pe pereţii prietenilor noştri tinde să se aplatizeze şi bagatelizeze precum sms-urile de Crăciun, Anul Nou sau Paşte.

Da, concluzia e corectă, pentru că e verificată. Am făcut pe 22 şi 23 decembrie un experiment pe Facebook. Mi-am modificat adevărata dată de naştere (11 noiembrie 1974). Prima oară am pus că m-aş fi născut pe 22 decembrie 1989. Fără ca cineva să verifice, m-am trezit cu peretele plin de urări. Vai, mulţumesc, dar prietenii de pe Facebook ar fi trebuit să bănuiască faptul că nu mai am 21 de ani...

Asta n-a fost nimic! A doua zi a fost din nou ziua mea, dar de data asta anul naşterii l-am pus... 1910! Din nou nu a verificat nimeni, şi iar m-am trezit cu urări de "La Mulţi Ani"!!! Aici a fost haios că Ema, la răspunsul meu că ar fi bine să verifice anul naşterii, fiindcă sunt prea bătrân, mi-a răspuns cordial că tinereţea e în suflet =)) Bineînţeles, fără a da o fugă la Profil... Mai mult, Anastassia chiar m-a apostat cu un cadou de ziua mea!

Dar cel mai tare m-am distrat când un prieten foarte bun mi-a spus pe 22 "La Mulţi Ani" şi mi-a urat de bine. De ce m-a distrat? Fiindcă ştia foarte bine că sunt născut pe unşpe a unşpea. Acum o lună şi jumătate, în preziua aniversării, am şters data de naştere pentru ca Facebook-ul să nu anunţe pe nimeni din lista de prieteni, numai că acest prieten mi-a urat pe bune "La Mulţi Ani", fiindcă ştia clar data. Dar acum? Neatent? Uituc?

Nu generalizez, au fost şi prieteni buni care nu au muşcat poanta. Să nu se înţeleagă că sunt mofturos sau că am vrut să-mi bat joc de cineva. Vreau doar să atrag atenţia că, atunci când vedeţi că e ziua cuiva dintre prietenii de pe Facebook, frumos, cald şi personal ar fi ca înainte de a-i ura "La Mulţi Ani" să-i mai verificaţi puţin profilul

Comentarii

Geocer a spus…
Aaa, bine ca mi-ai spus : La multi ani, sa ai parte de fericire, tralala....bla bla bla.
Andrei Răduţu a spus…
Caterinca pura:))...nu sunt cine stie ce fan facebook...initial il consideram un gen de big brother of hi5, dar am aflat ulterior ca este foarte bun la gasit lume(in special oameni din departari pe care nu i-ai mai vazut/auzit de mult) si are si nespemii de aplicatii interesante:)...what can I say decat...e si asta o treaba:))...una peste alta, toate cele bune, un an nou cat mai implinit si sa auzim de bine:).
Silvy a spus…
Ce face comoditatea din om. :)

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!