20-20-20

Iar avem speranţe, iar o să ne rupem sufletele în dezamăgiri. Aseară România a bătut în Luxemburg cu 2-0 şi continuă să păstreze şanse minime de calificare la EURO 2012. Bine, ele ar putea fi mult mai mari (şansele), dacă nu am şti valoarea reală a lotului nostru. Din păcate, în momentul ăsta, Tricolorii stau în 2-3 jucători de mare valoare, şi cam atât...

Faptul că a bătut Bosnia în deplasare nu prea mai contează pentru noi, cu toate că am văzut că mulţi se lamentează că nu o mai prindem din urmă. Calculul corect arată că, şi dacă bătea Belarusul, ori şi dacă terminau la egalitate, tot cam aia era. Noi avem ca singură soluţie SĂ BATEM TOT PÂNĂ LA FINAL! Fără nouă puncte din trei meciuri, nu avem nici 0,001% şanse. Dar şi dacă avem parcursul ăsta, ni se rupe de ce se întâmplă în grupă.

Clasamentul la ora actuală arată aşa:
1. Franţa - 16 p. (7 jocuri)
2. Bosnia - 13 p. (7 jocuri)
3. Belarus - 12 p. (8 jocuri)
4. România - 11 p. (7 jocuri)

După meciurile de marţi (România - Franţa 1 şi Bosnia - Belarus 1), clasamentul se va modifica astfel:
1. Franţa - 16 p. (8 jocuri)
2. Bosnia - 16 p. (8 jocuri)
3. România - 14 p. (8 jocuri)
4. Belarus - 12 p. (9 jocuri)

Ar urma, apoi, penultima etapă a preliminariilor, cea în care favoritele s-ar impune (România - Belarus 1, Franţa - Albania 1 şi Luxemburg - Bosnia 2), după care clasamentul va arăta aşa:
1. Franţa - 19 p. (9 jocuri)
2. Bosnia - 19 p. (9 jocuri)
3. România - 17 p. (9 jocuri)

Deci, ca acest articol să conteze şi după ziua de marţi, obligatoriu este să batem Franţa la Bucureşti. Dacă se va întâmpla aşa, grupa noastră va deveni una incredibil de interesantă, fiindcă înaintea ultimei etape, toate cele trei combatante rămase (Franţa, Bosnia şi România) vor avea atât şansa de a câştiga grupa şi a merge direct, şi pe cea de a termina pe locul 2 şi a merge la baraj, dar şi pe cea de a sfârşi pe 3, eliminată! Mai mult, dacă pronosticurile se vor adeveri în cota lor normală, este chiar posibil ca la finalul grupei, toate cele trei echipe naţionale să termine cu acelaşi număr de puncte: 20! Asta chiar că ar atrage, prin ineditul situaţiei, unică în analele preliminariilor Campionatului European.

Dar, cum spuneam la început, mi-e să nu ne dezumflăm iar, ca un balon de săpun, marţi seara...

Comentarii

Geocer a spus…
Stii bine ca in afara de numarul de puncte mai exista si alte criterii de departajare, asa ca nu toate echipele ar fi pe primul loc, ci dimpotriva. Am putea fi pe locul 3, chiar daca am avea fix acelasi numar de puncte ca si echipa de pe primul loc!
Canguru' a spus…
Păi ştiu, dar eu ziceam că ar fi chiar mişto ca 3 echipe să termine cu acelaşi nr de puncte

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!