Teroristul Becali și bomba de la Pitești

Da, aş putea spune că fanatismul gigibecaliot funcționează precum fanatismul islamist. Spune Coranul sau Ciobanul o tâmpenie, hai să aruncăm în aer nişte valori clădite în sute de ani. Din fericire am fost feriți de teroarea islamistă, dar din păcate cea becaliotă are grad maxim de alertă. Iar epicentrul s-a mutat din Pipera şi Ghencea la Piteşti.

Totul a pornit de la un articol scris pe un blog de un jurnalist craiovean. Postarea lui de pe Facebook a fost distribuită de o mulțime de prieteni, oripilați și ei de grotescul spectacol oferit de piteșteni sub bagheta a două personaje cu o moralitate asemănătoare excrementelor de oi: Gigi Becali și Laurențiu Reghecampf. Pe scurt, olteanul concluziona trist că piteștenii l-au îngropat pe Dobrin după ce, pe stadionul care-i poartă numele marelui fotbalist din Trivale, i-au aclamat pe Becali și Reghe la meciul dintre FCSB și CS U Craiova.

Bun, sunt de acord în totalitate cu ideea exprimată de el, dar nu pot să nu remarc ipocrizia de care și el dă dovadă. El vorbește la supărare de faptul că 10.000 de piteșteni au întors armele idolului lor și s-au coalizat cu FCSB, dar uită că o situație asemănătoare s-a petrecut la Craiova, când tot orașul vibra ca Steaua lui Becali să ia campionatul în dauna "ungurilor" de la CFR.

Pentru jurnalistul oltean, frustrarea s-a terminat la maxim o zi după terminarea meciului. Noi, piteştenii, rămânem să ne luptăm cu balaurul becalizat. Cum ar veni, "sunteți în căcat, dar e treaba voastră". Da, domnilor, suntem în căcat! După ce că aveam problemele noastre cu primarul şi preşedintele CJ arestați, dovediți infractori, acum trebuie s-o mai suportăm şi pe asta! Şi nu e o misiune uşoară, fiindcă scara de valori a românilor este o scară rulantă, în continuă coborâre.

A ridicat Gigi Becali de două ori pumnii în aer şi 10 mii de piteşteni s-au bucurat până la isterie. Oare cum e posibil aşa ceva? Fraților, acest om este un puşcăriaş, un agramat, un impostor notoriu, un combinator, prieten cu toate structurile mafiote, cămătar, un parvenit, arivist, un om fără cultură şi fără respect, un om cu două fețe. Cum poți să aclami un astfel de om?

Am oftat de câteva ori şi apoi am luat-o pe firul logic. Ce aşteptări să ai de la un popor needucat, care-şi face idoli din Leo de la Strehaia (un tigan cămătar), Nicolae Guță (un țigan manelist), Loredana Chivu şi Daniela Crudu (2 curve), Gigi Becali? Cangrena societății e mult mai gravă decât "rana Dobrin", care se vede la suprafață. Neinvestindu-se în educație vreme de 20 de ani, tinerii din ziua de azi (copiii vor fi şi mai rău de atât) învață să se descurce în viață precum idolii. Ce rost are să munceşti o lună pe salariu, dacă banii ăia Lore îi face într-o zi cu un boşorog potent financiar? De ce să te chinui să cucereşti o fată cu bomboane, poezii şi vorbe dulci dacă poți s-o bulăneşti într-un BMW? Etc etc...

Idealurile s-au schimbat odată cu politica păguboasă de a face din tineri doar votanții perfecți din 4 în 4 ani. Ce mai contează matematica, Limba Română, Engleza, Fizica, Istoria sau Geografia? Educația dă-o dracu, important e să pună ștampila pe cine trebuie. Toți băieții vor să fie boss de boss, să aibă case și mașini străine, să rupă cluburile cu pițipoance siliconate, să iasă cu băieții și să spargă mii de ieuro, iar fetele vor să fie ca Bianca Drăgușanu și Lore, să-și pună fundulețele bombate în mașini tunate ale cocalarilor, să primească dedicații și să aibă Like-uri pe Facebook de la idioți care habar n-au să scrie două propoziții corect.

Poate vă întrebați ce legătură au toate astea cu Becali și Steaua... Păi au, fiindcă Gigi Becali și Reghecampf sunt exponenții perfecți ai lumii perfecte văzute de acești tineri. Becali e ăla care are milioane și aruncă cu ele, își permite să înjure pe oricine pentru că îi aruncă 100 de euro să tacă, își permite să-și bată joc public de fini, nași și angajați la grămadă. Iar Reghe e parvenitul perfect: și-a lăsat nevasta și copilul pentru a se căsători cu o persoană ciudată, plină de bani, care învârte totul pe degete și despre care s-au spus lucruri incredibile pentru o femeie. Iar acum, această familie dă petreceri cu lăutari, își cumpără cadouri de sute de mii de euro pe care și le etalează la tv într-o emisiune penibilă, jignește eroi și simboluri la grămadă...

Cu ce am greşit ca noi, piteştenii, să fim arătați cu degetul de moraliştii din țară? Sunt enervat că sunt pus la grămadă cu toți fanii lui Becali şi Reghe. Mă doare asta, dar mă doare şi mai tare că simbolul nostru, Nicolae Dobrin, este terfelit în aceste zile. Şi cine e in linia întâi? Chiar unii dintre noi...

Gâscanul pare că dispare ca simbol, ca idol. Vremea lui a trecut. Acum nu mai vrea nimeni să fie ca Dobrin. Un fotbalist mare, poate cel mai mare pe care l-a avut țara asta, care a refuzat gloria şi banii pentru iubirea concetățenilor lui. Întrebați-i pe toți steliştii ăia din Piteşti ce părere au despre Dobrin. Pun pariu că majoritatea or să spună că a fost un fraier care putea să se îmbogățească dacă se ducea la Real Madrid. Nu mai contează mândria, nu mai contează fidelitatea, ci doar banii. Cât mai mulți, ca să-i aruncăm la lăutari şi la curve.

Comentarii

Unknown a spus…
Intotdeauna am tinut cu Fc Arges spune:
08/12/2015 la 17:04
M-am nascut in ’77 langa stadionul Trivale. de mic copil auzeam de acasa vuietul tribunei, vedeam oamenii cum se inghesuie pe stadion si cand am mai crescut un pic mergeam cu echipa si acasa si in deplasare! Am trait pe viu bucuria cu Celta Vigo, meciurile din Cupa Romaniei de la Targoviste cin am batut pe rand pe Rapid, Dinamo si Steaua desi eram in Liga 2, precum si dezamagirile gen 1-3 la Caracal in Cupa (noi liga1 Caracal Liga3) sau infringerea din semifinala cu Craiova cand peste 150 autocare au umplut autostrada spre Bucuresti!!!!
Din pacate pentru noi, a urmat groparul Pic Penescu care din liga 1 ne-a bagat urgent in Liga 2 si apoi ne-a desfintat de tot! Si ca tacamul sa fie complet noi il avem primar pe furtaciunea de Pendiuc, nu pe Craiolguta!!!!
Timpul a trecut. Prezent! Am o fata la vreo 6 ani! SI II PLACE FOTBALUL, MOSTENIRE DE LA TATI! Vreau sa o duc sa vada echipa mea de suflet! Problema este ca noi NU MAI AVEM ECHIPA DE FOTBAL FC ARGES!!! Exista in Liga 3 SCM Argesul Pitesti echipa creata de Primarie pentru a aburi alegatorii in Campanii Electorale care se zbate de peste 3 ani in Liga 3. si de vreo 2 ani echipa Fc Arges 1953 echipa creata si finantata de suporterii FC ARGES pe modelul Poli Timisoara care acum este lider in Liga 4 iar anul trecut nu a putut promova fiind sabotata de primarii PSD-isti ai Pitestiului(DA!!!!) Mioveniului si Bascovului in favoarea celui din urma care avea si el ambitie de echipa in Liga 3 precum alti 2 primari Psd din judet precum Bradu si Albota…..
Concluzia : cand echipa noastra dispare iar pe autoritati le doare mai mult de capusarea primariei pentru interesul propriu, ce vina are generatia nascuta de dupa ’89 ca vrea sa vada fotbal de calitate pe un stadion asa cochet si bine pus la punct… in ultimii 10 ani poate STEAUA ESTE SINGURA ECHIPA DE FOTBAL DE CALITATE CARE A JUCAT PE ACEST STADION IN POSTURA DE GAZDA!!!! Ganditi-va ca Pitestiul este de multi ani in postura in care a-ti fost
voi in acel an cand nu ati mai avut nici o echipa de fotbal!!!!! Va mai amintiti cum e????
Si inmultiti aceste trairi cu peste cinci ani cel putin!!!!
Un suporter “vultur violet”

P.S. Poate acum inainte de alegeri vreun creier de autoritate locala uneste cele 2 echipe locale si cumpara si palmaresul echipei care este scos la vanzare la licictatie de peste 1 an!!!!
Canguru' a spus…
Vă dau dreptate sută la sută! Ceea ce se întâmplă în prezent la Pitești nu e normal. Dar eu sper că nu este totul pierdut și jur că m-am ambiționat să fac cumva să coalizez cele două părți: Primăria și FC Argeș 1953. Dacă acum nu batem fierul cât e cald, așa cum spuneți, în 5 ani se va alege praful definitiv de FC Argeș și de minunatele legende pe care și dvs le-ați amintit aici
Vă mulțumesc!
Geocer a spus…
Amice, in principiu sunt de acord cu tine, dar hai sa nu-l idolatrizam nici pe Gascan. Era genial in teren si sunt mandru ca l-am vazut jucand impotriva lui Notingham Forest sau Dinamo sau...sau... Dar daca-l luai la bani marunti in privinta unor materii scolare pe care le-ai mentionat tu in articol, nu prea sunt convins ca s-ar fi ridicat mai sus de genunchiul broastei. Cat despre chefuri (ca ziceai ceva si de chefuitori), acolo chiar ca era un campion. Venea Armeanul sa-l ia la antrenament dimineata, direct de la Argesul. Si nu vroia sa plece decat daca-i platea Halagian consumatia.
Repet: era genial in teren, dar nu era nici pe departe un sfant.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!