Demență în stare pură

N-am mai râs de mult timp cum am făcut-o ieri după-amiază! Se vede treaba că trebuie să mă uit mai des la Antena 3, am greșit când am luat hotărârea de a șterge canalul ăsta din listă, acum muuuulți, muuuulți ani. Noroc că mi-am luat televizor nou și posturile tv erau deja memorate. Așa m-am pricopsit și cu Antena 3.

Am dat ieri pe ei ca să văd manifestația din Piața Constituției. Recunosc că nu aveam de gând să urmăresc scălămbăiala lor, dar primeam semnale încurajatoare de pe Facebook, de la cei care se uitau, și mi-am dat seama că pierd un show pe cinste. Și bine am făcut! Am nimerit exact când CRBL le cerea pensionarilor să arunce mâinile în aer!!! Bă, ej'nebun? Concert cu CRBL pentru mulțimea septuagenară din Piață? :)))) Așa ceva e antologic! A fost primul semn că dileala e supremă pe Latrina 3 (așa îmi place mie să alint acest canal) și că OTV-ul era un post serios pe lângă el.

Și ce mi-au văzut mie ochișorii pe micul ecran (mă rog, nu e chiar așa mic...)? Vreo 2.000 de pensionari agitați ca-n tramvai într-o zi caniculară de vară, care luau foc ori de câte ori bufonii de Gâdea, Badea, Ursu, Ciuvică sau Dana Grecu rosteau cuvintele magice: băsism, Băsescu, Macovei, cătușe, Kovesi, Elenaudrea, etc.

Am stat vreo 2 ore și m-am amuzat când pe Facebook, cu prietenii mei virtuali, când pe tv, cu Irina Loghin cântându-le bătrâneilor. O manifestație mai hazlie prin penibilitatea ei nu am văzut nici măcar în filmele românești de comedie, nici chiar în scenetele de la Cronica Cârcotașilor sau Unguru' Bulan! Cum, mă, să aduci pe scenă ca să vorbească de moralitate pe Dan Capatos? Sau pe fufele botoxate și siliconate de la Antena Stars? M-am c..at pe mine de râs! Sau pe Morar, care zicea "Când am plecat de la Baia Mare, tata mi-a zis să fiu cinstit și să nu-l fac de râs, mai bine să fiu sărac decât să fur", și atât de cinstit a fost, încât a pierdut un proces în care e acuzat de furt intelectual :)))))

Sincer, lăsând la o parte glumele și ironiile pe care le-am citit sau eu însumi le-am formulat pe Facebook, mi-a fost milă de mulțimea aia de oameni bătrâni, probabil mulți dintre ei senili sau chiar demenți. Atenție, nu jignesc pe nimeni, demența e o boală frecvent întâlnită la persoanele de vârsta a treia și ea se instalează pe fondul instabilității psihice cauzate de erodarea sistemului nervos. Când zici unui bătrân că e dement, ai 75-80% șansă să îi nimerești una dintre afecțiunile de care suferă! Nu e nicio jignire.

Mi-a părut rău de faptul că o gașcă de imbecili, precum cei enumerați mai sus, profită de aceste persoane în vârstă și în mod cu totul și cu totul conștient le manipulează, le inoculează anumite idei și percepte care sunt departe de adevăr. Și hai să nu vorbesc doar în vânt, să dau și un exemplu. Mugur Ciuvică a luat cuvântul la un moment dat și, precum un solist rock aflat pe scenă, a început să agite lumea cu acele cuvinte magice: băsism, Băsescu, Macovei... Când a simțit că mulțimea e suficient de nervoasă, a dat drumul unei minciuni incredibile: "Băsescu, Macovei și ai lor fac de la ora 18 un miting în Piața Universității împotriva noastră, a Antenei 3 și a dvs, telespectatorii noștri fideli". Imediat a venit corul de huiduieli și înjurături. Un jeg de minciună, bineînțeles că nimeni nu făcea niciun contra-protest, iar Ciuvică și toți ceilalți de pe scenă știau acest lucru, dar l-au aruncat de bun fără niciun fel de scrupule.

Pentru mine, acest moment a fost clar că Antena 3 și-a spălat pe creier telespectatorii fideli. Într-un fel e și normal, lucrează la acest deziderat de ani de zile. Publicul Antena 3 este hipnotizat și se activează la comanda "Băsescu!". Publicul Latrinei 3 este precum un pitbull care se plimbă cuminte alături de stăpân, iar la un simplu "So pe el!", în cazul nostru "Jos Băsescu!", înnebunește subit și atacă tot ce e în jurul lui.

Din fericire pentru siguranța noastră corporală, acești pitbulli bătrâni doar latră, nu mai pot să și muște. Probabil că Gâdea, Badea și ceilalți manipulatori notorii ar fi dorit ca pitbullii lor să fie de vârsta lor, să fie în putere și să poată declanșa o revoluție în orice moment doresc ei, dar din păcate pentru ei, minciunile și scenariile lor fantasmagorice nu au prins decât la un public de o anumită factură: bătrân, bolnav, frustrat, învățat cu propaganda stalinistă din comunism.

Așa cum vă ziceam, nu prea mă uit la Latrina 3. De fapt, ultima oară când am dat pe acest canal, a fost în seara alegerilor, în noiembrie 2014, când am vrut să văd cum plâng în direct scursurile jurnalismului românesc după înfrângerea arogantului de Ponta. Așa că nu știu cum sunt pauzele lor publicitare, dar după ce ieri am văzut care e publicul țintă al AnGhenei 3, pot să-mi dau seama cum arată calupul de reclame:
- COREGA - Fixează placa și poți striga "Jos Băsescu" fără teama că ar putea să-ți cadă
- PARALELA 75 - Redescoperă-ți tinerețea într-un circuit turistic Olănești - Govora - Voineasa - Sovata - Băile Herculane
- TELESHOPPING - Tigaia DryCooker cu reducere de 50%
- eMAG - Lichidare de stoc la numeroase produse: telefoane fixe, televizoare pe lămpi, reșouri, sifoane, galene, teniși Drăgășani, săpunuri Cheia și Vis, etc
- C.E.C. - Azi la CEC un leu depui, mâine îl lași moștenire
- REVULSIN - De-acum poți să arunci mâinile-n aer!
- CRISTAL - Pasta de dinți Cristal, face dinții ca de varan
- EDITURA SENIOR - Cumpără acum cartea "Bătrânul și marea" și primești gratuit colecția Old Shutterhand
- BANCA ETERNITATEA - Înscrie-te la programul "Primul loc de veci".
- DISCO CAPȘA - Seară dedicată anilor 80
- REPARAȚII CEASURI - Și tu ești Fossil!
- MERCADOR - Ai un Oltcit de vânzare? Vrei să scapi de Mobra din subsolul blocului? Ai pus un borcan de murături acum 20 de ani? Copilul tău nu vrea să se plimbe cu Moskvichul? Pui anunț pe Mercador și găsești cumpărător!

Hai, sănătate!

Comentarii

EmaPirciu a spus…
Si cat de mare zici ca e televizorul tau?
Canguru' a spus…
Diagonala e mai mare decât Foin! :D
EmaPirciu a spus…
Unde tii un televizor cu diagonala mai mare de 1.20?

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!