JURNAL DE CĂLĂTORIE (6): Spectacol anulat înainte de startul finalei

UEFA a anunțat azi că spectacolul care fusese programat înainte de fluierul de start a fost anulat, ca un semn de respect față de victimele atentatului terorist de la Manchester. Artiștii suedezi Axwell & Ingrosso, foarte populari în Scandinavia, erau programați să cânte. În locul lor, se va ține un moment de reculegere.
Antrenorul lui Ajax, Peter Bosz, a primit vestea că portarul său titular, Andre Onana, a simțit unele simptome asemănătoare gripei în noaptea de dinaintea finalei și ia chiar în calcul ca goalkeeperul împrumutat de la FC Barcelona să nu evolueze! În locul lui ar putea să își facă apariția portarul de rezervă, Dideryk Boer, cel mai în vârstă component al lotului lui Ajax. În doar o jumătate de oră se va anunța echipa de bază și atunci vor fi sau nu spulberate incertitudinile.
Friends Arena este pregătit
Inaugurat în noiembrie 2012, stadionul Friends Arena s-a pregătit pentru acest eveniment foarte important. Sunt așteptați la finala Europa League 48.000 de fani, dintre care 10.000 vor fi olandezi și tot atâția englezi. Restul biletelor au fost puse la vânzare pe platforma UEFA.
Friends Arena are o poveste interesantă, el apărând alături de fostul stadion simbol al fotbalului suedez, Rasunda. După ce a fost ridicat și inaugurat Friends Arena, vechiul Rasunda a fost dărâmat, iar pe locul său constructorul actualei arene a ridicat un complex cu 700 de locuințe pe cheltuiala proprie. Stadionul cel nou și-a vândut drepturile asupra numelui unei bănci din Suedia pe o sumă mai mare de 20 de milioane, dar această bancă și-a cedat drepturile unei fundații de ajutorare a copiilor, pe nume Friends.
270 de voluntari și peste 170 de membri ai staffului UEFA s-au pregătit să asigure cele mai bune condiții pentru sutele de VIP-uri, fani și peste 1.000 de reprezentanți media, aici incluzând jurnaliști, fotografi, mașiniști și alți membri. Meciul va fi transmis în direct de peste 70 de televiziuni în mai mult de 100 de țări, cu un reach total de 180 de milioane de vizitatori și o medie de 62 de milioane de telespectatori în fiecare minut. Finala este produsă de Discovery Networks Sweden cu 35 de camere, inclusiv un spidercam și un elicopter!
Pentru prima dată după „era Platini”, UEFA anunță că va reintroduce premierea echipelor direct pe gazon, și nu în tribuna oficială. Președintele Alexander Ceferin a spus că jucătorii merită, pentru efortul depus, ca toată lumea să li se încline lor, inclusiv VIP-urile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!