Revoluţie la Dinamo!


După 10 ani petrecuţi în fruntea clubului Dinamo, în funcţie de decizie, Cristi Borcea a anunţat aseară că la sfârşitul acestui campionat se retrage şi rămâne doar acţionar. Mie-mi place de Cristi, e un tip care a pus foarte mult suflet şi care a avut satisfacţiile lui la Dinamo, mai puţin de una: participarea în Liga Campionilor. Nu a fost să fie, deşi de trei ori a fost extrem de aproape (meciurile cu Benfica, Lazio şi Unirea Urziceni). Se retrage, fiindcă nu-i mai suportă pe nesimţiţii care-şi bat joc de banii şi sănătatea lui. "Fiţoşii ăştia", cum le-a zis... Îl înţeleg.

Şi mai înţeleg, ba chiar aprob, decizia lui de a aduce un om de fotbal în fruntea clubului. S-au vehiculat destule nume, dar eu cred că unul singur poate face performanţă: Dinu Gheorghe. Care, aşa cum e el hâtru şi se ia mereu de Dinamo, se ştie că e dinamovist de mic şi ar fi imediat acceptat de toată lumea.

Şi iar sunt de acord cu curăţenia masivă anunţată în lot. Şi iar mă bucur pentru că nu se dă la fund ca alţii, ci se va lupta în continuare pentru binele lui Dinamo. Cu ce nu sunt eu de acord, e cu păstrarea lui Ţălnar ca antrenor. Nu e de Dinamo.

"Revoluţie", a anunţat Borcea! O aşteptam, după cele două sfârşituri de campionat care ne-au mâncat ficaţii! "Cel puţin 10 jucători vor pleca", a mai spus Cristi. Eu aş vedea mai mulţi: Dolha, Curcă, Molinero, Moţi, Daminuţă, Diabate, Pulhac, Adrian Cristea, Zicu, Rus, Kone, Claudiu Niculescu (să se retragă) şi, de ce nu, şi N'Doye. Senegalezul e mare fotbalist, dar strică atmosfera. Şi mulţi dintre cei pe care i-am păstrat eu, ar pierde primul "unsprezece". Practic, în prima echipă i-aş mai vedea doar pe Goian, Torje, Alexe şi Andrei Cristea, poate şi Bratu! În rest, rezerve: M. Niculae, Boştină, Mărgăritescu, Grigore, Scarlatache şi portarul Cristi Munteanu.

Dacă-mi e permis, adică din ce am remarcat eu în campionatul românesc şi poate fi adus (de exemplu cine nu-l vrea pe Florin Costea, dar e imposibil de luat) eu aş vedea 11-le lui Dinamo cam aşa:

Coman - Dănănae, Nibombe, Goian, Brandan - Torje, Prepeliţă, Răduţ, Alexe - Cristea, Bratu. Adică numai fotbalişti care-şi dau viaţa pe teren, frate, nu mortăciuni ca Zicu sau Ad. Cristea! Iar alte achiziţii bune ar mai fi Roman, Abrudan (FC Braşov), Antal (Oţelul), Păun (Iaşi), Strătilă, Liviu Ganea (Astra). Şi neapărat antrenorul Ionuţ Badea!!!

Sincer, n-aş vrea Europa League anul ăsta. De ce? Să începem foarte devreme pregătirea, să nu avem timp să facem o echipă ca lumea, şi apoi, în primele etape, să fim deja obosiţi? Cu o asemenea echipă am rupe norii, dacă nu în primul an, în următorii sigur, fiindcă toţi sunt băieţi tineri şi foarte tineri, excluzând câţiva experimentaţi!

Hai, Doamne Ajută!

PS 1 - Explicaţie la poză: Asta e ce am ajuns acum, trebuie să ne recăpătăm sigla!
PS 2 - Fiindcă tot am scris despre fotbal, salut extraordinarul blog (îl trec în blogroll) al excelentului conducător de club, MM Stoica! Şi pe el l-aş vrea la Dinamo, dar mi-e că nu va fi primit bine. E cel mai bun!

Comentarii

Geocer a spus…
Si eu as avea o dorinta pentru Dinamo : sa ajunga in Liga a 2-a !
Canguru' a spus…
Sa vezi atunci revolutie! Dar dorinta ta e deja implinita, ba chiar cu varf si indesat: Dinamo 2 e in Liga a 3-a!
Steluta a spus…
Nu stiu daca Borcea se va tine de cuvant cu aceasta curatenie generala, pentru ca daca o va face va trebui sa investeasca destul de mult pt a aduce niste fotbalisti in adevaratul sens al cuvantului si cum ceilalti investitori se cam retrag... Dar ar fi bine sa o faca pentru ca el este primul caruia actualii "jucatori" ii mananca ficatii, pt ca nebunul chiar se consuma.
Nici eu nu sunt de acord cu Talnar pe banca si cred ca aveam o sansa la Badea. Mai ales ca la ultima conferinta de presa a declarat(mai voalat) ca in calitate de ex-dinamovist nu se gandeste sa mearga la Steaua:D
Canguru' a spus…
Are unde si pe cine sa vanda. Daca-i da pe Cristea si Zicu la arabi, pe Pulhac in Spania si pe ceilalti prin tara, poate sa achizitioneze ce am scris eu pe acolo, fara a baga prea adanc mana in buzunar

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!