Filmul bate viața

Am primit de la Anca o leapșă cu subiectul meu preferat: filmele. OK, OK, exagerez, subiectul meu preferat e fotbalul, dar dacă nimeni nu-mi dă o leapșă legată de fotbal... A, uite o idee bună, să inventez eu una!

Sunt un mare fan al filmelor, e și normal, doar sunt generația vremurilor nebune ale cinematografiei! Ce altceva putea să iasă din mine, după ce mi-am petrecut zile întregi la cozile caselor de bilete? A, da, bișnițar... Poate era mai bine!

Acum, introducerea fiind făcută, declar deschisă leapșa:

1. Tu în ce poveste crezi?
- Cred în toate poveștile pentru copii, în basmele minunate ce ne-au înseninat copilăria! Retrăiesc clipe magige acum, când mă uit împreună cu Erika la reeditările după 25 de ani ale senzaționalelor povești Disney: Frumoasa din pădurea adormită, Albă ca zăpada, Frumoasa și bestia, Peter Pan, 101 dalmațieni, Pisicile aristocrate, Doamna și vagabondul și multe altele.

2. Ce film vechi te face să simți furnici și fluturi pe tot corpul?
- Vacanță la Roma! De asemenea, sunt și generația "cinematecii", așa că am văzut cu mare plăcere toate capodoperele: Un tramvai numit dorință, Poștașul sună întotdeauna de două ori, My fair lady, Zbor deasupra unui cuib de cuci, La răscruce de vânturi, La strada, Casablanca și câte și mai câte... Dar povestea de dragoste unică dintre Audrey Hepburn și Gregory Peck este răvășitoare chiar și acum. Când am fost în 2008 la Roma am avut ocazia să-l revăd în cadrul unui festival care avea loc acolo, dar...

3. Ce film te face să plângi și să râzi în același timp?
- Indiscutabil Forrest Gump! Povestea copilului bătut de soartă care reușește în viață călăuzit mai mult de o forță divină compensatoare este extrem de emoționantă. E filmul meu de suflet, l-aș vedea de mii de ori la aceeași intensitate.
Poate părea un semn de slăbiciune, dar sunt genul de cinefil care nu-și ia lângă el popcornul, ci o batistă. Cel mai crunt am plâns în ultimul timp la În căutarea fericirii, PS I Love You și Titanic.

Comentarii

Claudia a spus…
esti al doilea din leapsa data de mine care-l zice pe forest gump. sincer era si eu sa-l trec. dar totusi am un alt film preferat pe care nu puteam sa-l puna inaintea astuia. sunt foarte mandra de alesii mei pentru ca toti ati facut teme de nota de 10 :-*
Canguru' a spus…
Merci, ma bucur ca nu te-am dezamagit. Acum imi dau seama ca am uitat destule filme si actori, de exemplu American Beauty, Pulp Fiction, Uma Thurman si George Clooney

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!