O vrei pe Steaua?

Ok, a reînceput nebunia. Nu mai am aceeaşi emoţie ca în urmă cu câţiva ani, atunci când aşteptam debutul campionatului de fotbal cu nerăbdare. Şi nu neapărat scandalurile m-au îndepărtat, extrem de numeroase în ultimii 2-3 ani, care s-au lăsat cu retrogradări şi desfiinţări de echipe, ci faptul că echipa mea iubită, Dinamo, bate pasul pe loc. Şi aşa se anunţă şi în anul ăsta, aşa că nu am de ce să mă stresez. Dacă pentru al cincilea an consecutiv începi cu Moţi titular, Moţi - cel mai mare gropar al unei echipe din istoria fotbalului românesc -, atunci ce pretenţie să mai am?

Ceea ce vreau să scriu este de fapt de această emulaţie extraordinară care se crează în jurul echipei Steaua. E incredibil cum, o echipă atât de modestă, cu un patron care-şi face rău mai mult decât un părinte care-i dă copilului să fumeze etnobotanice, poate să stârnească atâta optimism! Azi, e clar, Steaua va învinge la Sibiu, fiindcă numai un nebun poate să creadă că Voinţa poate să scoată ceva mai mult decât mingea din plasă. Şi de mâine, iar vom fi bombardaţi cu ştiri de genul "Steaua e deja campioană", "Gigi Becali: "Vom lua campionatul, cupa şi Cupa UEFA"", etc etc.

Şi nu pot să nu mă minunez cât de jos a ajuns Steaua! Au plecat o mulţime de jucători buni, şi se pare că vor mai pleca încă trei (se vorbeşte de Bănel, Brandan şi Galamaz). În plus, clubul nu mai are forţa să-i ia nici pe Prepeliţă sau Bourceanu, astfel că se bucură de transferurile lui Matei şi Băjenaru (who the hell are they?), care au ajuns titulari!

Mai ţineţi minte ce declaraţii făcea Gigi Becali în luna mai? Că bagă 30 de milioane de euro, că ia un atacant de 5 milioane şi pe care să-l plătească cu un milion pe an... Hazliu nu e Jiji, ci sunt suporterii stelişti şi jurnaliştii, care încă se mai uită în gura lui şi se minunează. Mi-aduc aminte că gesepeu' luaseră la puricat băncile de rezerve ale lui Guardiola, Mourinho şi Wenger în căutarea soluţiilor pentru antrenorul Gigi Becali! Chiar atunci s-a născut celebra întrebare: "Îl vrei la Steaua?". Fie că era vorba de Nasri sau alt "refuzat"... "Îl vrei la Steaua?"

PS - Salut cu nedisimulată şi chiar orgasmică plăcere dispariţia Universităţii Craiova din fotbalul românesc!

Comentarii

Razvan a spus…
Pai in ritmul asta, al disparitiilor, o sa uiti de fotbal...
Geocer a spus…
Eu regret faptul ca un patron veros a distrus "campioana unei mari iubiri". Cred ca Oblemenco se rasuceste in mormant, ca si Dobrin, caci nici Argesul nu sta pe roze!
Canguru' a spus…
Ha, ha! Am enervat un oltean împuţit şi analfabet! Doamne, ce satisfacţie am! Aşa suporteri, aşa echipă! De fapt, stai: care echipă, că nu mai e? :))

PS - E un cititor care a intrat la spam

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!