Rahat cu ochi... şi ochelari RayBan

Din ciclul "Am un blog. Ce fac cu el?", m-am decis după un an şi jumătate să reluăm colaborarea. Nu ştiu câţi cititori voi recâştiga, important e să recâştig un scriitor.

Şi cu ce puteam începe, dacă nu cu un scandal. Bendeac vs Badea în ringul Antenei 1. Se ştie, Bendeac nu mai face iComedy fiindcă i s-a interzis aducerea lui Radu Banciu, un puternic contestatar al postului şi patronului unde lucrează Bendeac. Ca de fiecare dată, căţelul de serviciu a sărit la beregata actorului şi nu ca un maidanez care latră la roţile bicicliştilor, ci ca un pitbull însetat de căldura plăcută a sângelui de intelectual. Nu mai continui, doar rezum: Badea înjură şi jigneşte, Bendeac răspunde elevat, argumentând. În aceste condiţii, de partea cui să mă plasez?

Nu-mi plac emisiunile lui Bendeac, sunt foarte vulgare: se urlă, se înjură, umorul este cel de mahala. Ok, au şi momente bune, dar de cele mai multe ori vulgaritatea din emisiunile lui o depăşeşte pe cea din emisiunile lui Badea. Mă uitam la În puii mei doar pentru Andreea Perju şi scheciurile cu Perversul, care erau de-a dreptul criminale. În schimb, eram oripilat de Fernando de la Caransebeş, Piticu' porno şi mai ştiu eu ce cerşetori mai inventa el prin emisiuni. Acum, am dat puţin pe iComedy, dar am renunţat rapid, fiindcă se ţipa mai tare decât o face Dan Negru.

În schimb, în războiul ăsta sunt de partea lui Bendeac. Nu mai suntem înainte de '89, ca să dai materialul la Departamentul de Cenzură. Dar ce poţi cere de la o conducere care-l are în componenţă pe unu' Gâdea? Mi se pare că e chiar nepotul Suzanei Gâdea, nu? Şi chiar dacă era aşa, cei de la Antenă puteau să-l lase pe Banciu să înregistreze cu Bendeac. Erau mai câştigaţi din punct de vedere mediatic. Eu, unul, m-aş fi uitat la Banciu pe Antena 1 cu mai mult interes decât o fac la Banciu de pe B1. Iar dacă erau nemulţumiţi de vreo frază sau vreun context, anteniştii le eliminau la montaj. Şi aşa nu stăteau ei prea bine la capitolul imagine, acum s-au făcut de rahat definitiv.

Apropo de rahat... Văd că e foarte pomenit în scandal. Unii zic că Badea a scormonit rahatul, alţii că Bendeac s-a c...t în sufrageria Antenei 1. Ca să nu mai pomenesc de diarea verbală a Ciumpalacului... Cred că ambele părţi mănâncă rahat, problema e că noi, telespectatorii, nu prea vedem interesele fiecăruia. Bendeac susţine că vrea un jurnalism liber, ceea ce şi eu îmi doresc, dar eu cred că el s-a săturat de piedicile puse de cei de la Antenă şi vrea să speculeze juridic unele lacune din contract. De partea cealaltă, Badea nu face altceva decât ceea ce ştie el mai bine: îşi apără şeful suprem, pe Voiculescu. Iar singurul argument oferit de Badea până acum, că la ProTV l-ar fi călcat Sârbu cu trenul pe cap, e dement! Badea nu poate să spună că se uită mai mult ca mine la ProTV, iar aici Sârbu a fost mereu caricaturizat de Divertis, Florin Călinescu, Andi Moisescu, Mugur Mihăescu, Teo, Măruţă, şi nu am auzit pe niciunul dintre ăştia că ar fi murit călcaţi de tren.

O părere şi despre Badea. Ura i-a întinat nu numai vederile, ci şi creierul. Înainte era un tip inteligent, cu replici şmechere, dar deştepte, era subtil. Acum nu face altceva decât să jignească. Dur! Pur şi simplu scoate pe gură numai mizerii, oricine şi în orice context dacă nu e de acord cu el, este făcut ca la uşa cortului. Asta-mi aminteşte de scandalagiii notorii de pe forumuri sau Facebook care, în lipsa argumentelor (nu pot duce o discuţie în contradictoriu normal) trec direct la invective şi atacuri la persoană. Îmi plăcea enorm de Mircea Badea înainte, mai ales că simpatizez oamenii care fac sport. Dar de când a devenit huliganul nr. 1 al ţării, nici nu mai pot să-l văd în poze. Şi apoi, tocmai el s-a găsit să-l apostrofeze pe Bendeac că (atenţie!) ar fi fost posibil să ia în derâdere unele vedete ale Antenei 1? În fond, nu ştim în ce direcţie ar fi mers interviul cu Banciu. Banciu e savuros pe multe subiecte, nu trebuia neapărat să se lege de antene sau băsişti... Aşadar, tocmai tu, Brutus? Tu, Badea, care le-ai făcut cu ou şi cu oţet pe Mihaela Rădulescu, Roxana Vancea, Daniela Crudu, Bianca Drăguşanu, chiar şi Dana Grecu într-o perioadă în care cei doi nu deveniseră colegi de platou la emisiunile lui Gâdea, pe Tolontan, pe Moise Guran şi câţi nu or mai fi fost? Atunci nu mai prima interesul de trust?

Verdict: deşi nu prea-l suport ca om, merg de partea lui Mihai Bendeac, c..a-m-aş pe ochelarii ăia oribili ai lui!

Comentarii

Geocer a spus…
Dar de ce trebuie neaparat sa fii de partea cuiva?
Canguru' a spus…
Corect, nu sunt de partea nimănui, dar cel puțin motivele lui Bendeac mi se par mai plauzibile

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!