Cine e criminalul din cartea România?

Ok, am râs, ne-am distrat, unii s-au enervat, dar e momentul să Keep Calm And Think O'leacă. Madam Elena Udrea aruncă niște acuzații extrem de grave la adresa locțiitorului șefului SRI, un anume general Coldea. Contextul îl știți, chemarea ei la DNA în mai multe dosare, "Mită la Microsoft", "Gala Bute" și spălare de bani, coroborat cu episodul "Zuzele la Paris" din campania electorală. Recunosc că e prima oară în viața mea când aud de numele ăsta, Coldea, eu știam că la SRI s-au perindat alte persoane, mai cunoscute. Biiing, primul semn de întrebare!

Elena Udrea ne spune cu subiect și predicat că jocurile la SRI sunt făcute de acest general Coldea și că ea va fi următoarea victimă. Tot blonda peempistă ne dezvăluie că fostul ei soț se ducea duminica la cafea în sediul SRI, unde nu se vedea cu Maiorul, ci cu generalul. Biiing, al doilea semn de întrebare!

George Maior, lăudat și susținut de Băsescu și Ponta (vă vine să credeți că ăștia doi chiar au în comun ceva?), își dă demisia intempestiv și lasă România cu ochii-n lacrimi și în soare. Noul președinte nu nominalizează înlocuitorul, ziarele și televiziunile se întreabă WTF, iar fix generalul Coldea zice că se sacrifică el și asigură interimatul. Biiing, al treilea semn de întrebare.

Ca specialist în teoriile conspirației și House of Cards, eu am ghicit cine e criminalul din cartea asta! Acest general pare să joace pe degete tot ce există putere în stat, să dicteze viitorii arestați, să aleagă viitorii oameni de afaceri de succes ai României, poate chiar să pună guverne. Ce credeți că făcea Cocoș duminica la SRI, tundea gazonul, ca s-o parafrazăm pe blonda de la Cotroceni? Eu cred că el nu era altceva decât sponsorul, omul cu banii lichizi, cu care se dădeau marile lovituri în România, cel băgat la înaintare. L-au arestat? Nu-i nimic, or să găsească altul imediat, ca să le facă sereiștilor afacerile.

Lăsând gluma la o parte, e foarte îngrijorător ceea ce se întâmplă zilele astea, și nu mă refer la arestările și dosarele ce curg pe bandă rulantă. Aflăm că puterea în România nu e deținută de Guvern, Parlament sau președinte, ci de SRI. Practic, ne întoarcem cu 25 de ani în urmă, când Securitatea dicta tot în țara asta. Ne-am bucurat atâta timp că am îngenuncheat Securitatea și că ne-am câștigat prin jertfa eroilor dreptul de a fi liberi, și de fapt se pare că Securitatea a fost doar un balaur căruia i-au crescut mai multe capete, după ce l-am retezat pe cel mai mare.

Vorbim la telefon codat, chiar dacă nu spunem mare lucru... Ne luăm cartele și nu abonamente și ne agităm (pe bună dreptate) când vedem că ni se bagă pe gât Legea Big Brother... Mailurile ne sunt verificate, pe Facebook suntem expuși total, iar dacă vrem să completăm un formular oarecare pe internet, datele noastre ne sunt introduse de sistem, automat... Ne sunt blocate cardurile și conturile pentru 10 lei datorie la Primărie... Administratorii și vecinii știu totul despre tine, necunoscuții îți aduc condoleanțe pentru o persoană dragă pe care ai pierdut-o de doar câteva zile... Sunt zeci de camere video la tot pasul, nu numai în instituții, de ți-e teamă să mai spargi și vreo bancă... Ce s-o mai lungim, ne bucurăm ca proștii de libertate, când de fapt suntem supravegheați mai abitir decât pe vremea lui Ceașcă.

In mod normal nu m-aș agita, sunt doar o moluscă în oceanul tulbure numit România, dar simt o oarecare undă de tristețe. Ne-am pus speranțe mari în votul din noiembrie. Se pare că nu contează numele omului pe care l-am ales, fiindcă este doar o moluscă șefă. Dacă vreți, este orașul Los Angeles sub un meteorit cu 5 km diametru (că tot se distribuie pe Facebook comparația asta înfricoșătoare). Altcineva agită apele, un monstru ce nu poate fi răpus, din câte îmi dau eu seama. România va continua să fie furată ca și până acum, "oamenii de afaceri" vor continua să facă averi pe spinarea românului umil, iar din umbră "generalul" ne va face programul tv, meniul zilei, salariul și necrologul. Hai, Amin!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!