Dodel x 10

Ce meci a făcut în seara asta Cristi Tănase! Copilu' de la Piteşti pe care îl cunoaştem cu toţii sub apelativul de Dodel a intrat la pauza meciului România - Georgia şi, la debutul lui la Naţională, a făcut un joc strălucitor! Bravo Dodel, nota 10! Ai fost lăudat de Piţurcă, Naşu' Sandu şi alţii, ca să nu mai spun că Dorin Goian te-a numit "jucătorul meciului"! Ce să vrei mai mult de atât la un debut?

În urmă cu doi ani, eram detractorul lui Tănase! Mi-a plăcut de el la juniorii lui Mihăiţă, unde l-am văzut jucând, dar apoi mi s-a părut firav pentru Liga 1. Cu toate încercările lui Sorinaccio (care se pare că l-a şi pocnit în vestiar după FC Argeş - FC Naţional 2-3), Il Principe şi Dorinel, Dodel părea din altă lume... Juca foarte slab, era firav rău şi nu îşi găsea cadenţa. Când îl vedeam în teren, înnebuneam şi rar pot spune că a făcut un meci bun...

Totul s-a schimbat după retrogradarea Argeşului! A plecat Prepeliţă şi Tănase a câştigat unele drepturi şi responsabilităţi în plus. Apoi, lucru extrem de important, a beneficiat de încrederea a doi antrenori foarte buni: în primul rând Emil Săndoi, care l-a chemat constant la "Tineret" deşi de multe ori nici nu prindea echipa, şi în al doilea rând Ionuţ Badea. Ionari l-a citit perfect pe Dodel şi l-a pus exact unde dă cel mai bun randament (nu fundaş dreapta, aşa cum l-a băgat Dorinel în celebrul FC Argeş - Steaua 0-2 de la Craiova). Şi Cristi Tănase a început să crească în joc şi consistenţă. Prietenii pot confirma că din detractor, am devenit fanul lui, atât cât Argeşul a activat în B. A câştigat forţă, e mult mai tare pe picioare, a câştigat curaj, nu mai e "pisoiul" fricos din urmă cu mai mulţi ani, iar aceste două calităţi îi pun acum mai bine în evidenţă principalul atu al lui: talentul!

S-a văzut aportul lui Tănase la FC Argeş în această primă parte a campionatului, dar şi în seara asta la Naţională! A şutat de cel puţin cinci ori periculos la poartă, a inventat golul egalizator cu o pasă genială către Cociş (nevăzută de nimeni, toată lumea a lăudat centrarea lui Cociş dar a uitat de unde a plecat faza), s-a bătut şi în atac, şi în apărare şi a intrat în multe combinaţii, de parcă juca la Naţională de 5-6 ani, nu la prima selecţionare...

Bravo, Bravo, Bravo!

Comentarii

Anonim a spus…
Da,corect spus;Dodel nu-si gasea locul in echipa,nu ca n-ar fi putut dar nu era lasat.Erau cei mari care faceau legea si in teren si-n vestiar [cei mari de ani],dar cu rabdare si munca multa a reusit.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!