Dinamo se întăreşte

Super-mişcare a făcut Dinamo, în sfârşit o veste bună la început de an, an care sper să ne aducă odată participarea în Ligă! L-a adus pe N'Doye de la Vaslui, considerat de mine, nu o dată, cel mai bun fotbalist străin din România! Cred că e cea mai bună mişcare a şefilor din ultimii ani, chiar dacă nu s-a stat degeaba nici până acum, mărturie stând repatrierile lui Lobonţ, Tamaş, Niculae, Bratu sau Zicu sau refuzul cedării fotbaliştilor, aşa cum se întâmpla nu demult... După mine, N'Doye e fotbalistul perfect de la mijlocul terenului, un munte de om care se apără energic şi elegant, care construieşte faze cu luciditate şi care are un şut extraordinar! Mi-aduc aminte două torpile de-ale lui, una parcă în meciul cu Steaua sau Rapid, când a tras de la 45 de metri şi mingea i-a rupt bara lui Zapata sau Andrade.

Văd că ziarele pun întrebarea: cine e mai bun? N'Doye sau Ropotan? Păi dacă e să luăm doar evenimentele extrafotbalistice din luna decembrie, culmea, primul e mult mai profesionist! Când Ropo cânta de zor "Steaua e numai una", N'Doye a refuzat-o pe Steaua pentru că promisese (aşa am înţeles) că vine la Dinamo din vara lui 2009. Şi apoi randamentul din teren... Păi N'Doye mănâncă pământul 90 de minute şi e foarte eficient, în timp ce Ropotan dispare mult timp din joc şi face unele gafe incredibile, care pun adversarii pe contraatac. Bravo Rednic, bravo Borcea, acum vindeţi-l pe Ropo la ruşi şi umpleţi-vă de bani.

Mă bucur sincer pentru plecarea lui Rădoi la arabi. Omul ăsta, care e numai suflet pentru clubul lui, cam cum e Dănciulescu la noi, merita să-şi asigure viitorul, chiar dacă pentru el un transfer într-un campionat european era mai rezonabil. Nu sunt maliţios, că vezi-Doamne scade valoarea Stelei şi poate lua Dinamo mai uşor campionatul... Am spus-o şi pe acest blog, Rădoi nu era un fotbalist valoros, era foarte valoros prin dorinţa lui de a juca pentru Steaua! Roş-albaştrii nu au nicio şansă la titlu atâta timp cât Jiji nu mai are valize să le care prin toată ţara. O să se vadă în acest retur că în primăverile lui 2007 şi 2008 Steaua nu a recuperat o grămadă de puncte prin valoare, ci prin banii lui Jiji.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!