Sunt mai bun decât Răzvan Lucescu

După meciurile amicale pe care le-a pierdut la grămadă, după jocul pe care l-a imprimat României de la venirea sa şi după selecţia pe care o face, de foarte multe ori pe interese, pot să afirm că aş fi un selecţioner mai bun decât Răzvan Lucescu. De la început mi-am exrimat îndoiala cu privire la capacitatea lui Lucescu de a fi un bun manager al echipei naţionale de fotbal. Am spus mereu că e un bun antrenor, dar un selecţioner execrabil.

Totul, în opinia mea, pleacă de la jucătorii pe care îi chemi la naţională pentru un meci sau altul. Selecţionerul nu este un antrenor care stă opt luni pe an cu elevii lui, uneori nu are decât câteva zile la dispoziţie. Prin urmare, nu trebuie să-i mai înveţe nimic, trebuie să-i cheme pe cei mai în formă. Nu contează că ai fini, că ai preferaţi, că pui pile şi proptele... Şi apoi să nu se apuce să facă experimente, că fotbaliştii cu valoare de lot naţional nu au timp şi chef de experimente.

Şi iată-l pe Răzvănel terminându-ne psihic cu acest 1-1 cu Albania! Chiar atât de jos am ajuns? Eu zic că nu, şi de vină nu este numai stilul ultradefensiv la lui junior ca antrenor, ci în primul rând selecţia. Şi s-o luăm faptic:

Portarul: Lobonţ nu avea ce căuta la lot. A luat gol de la gară în meciul cu Ucraina, cu Turcia s-a făcut din nou de râs, iar la echipa de club, AS Roma, e penibil cu P mare, nu mai târziu de acum o săptămână a luat trei goluri hilare în Supercupa Italiei.
Înlocuitor: Bornescu. E cel mai în formă portar român, dar nici nu a fost selecţionat.

Fundaşul dreapta: Contra nu mai joacă fundaş dreapta de vreo trei ani, nu a mai jucat nici la Getafe, nici la Poli Timişoara. Nu mai are capacitatea de efort de a face faţă, de aceea a fost mutat pe un post de mijlocaş şi folosit în ultimii ani doar maxim 60 de minute. Şi tu, Lucescu, vii şi îl pui pe Contra din nou fundaş dreapta?
Înlocuitor: Aici se pare că a avut chiar ghinion, fiindcă Săpunaru şi Dănănae s-au accidentat.

Fundaşi centrali: Rădoi nu a fost niciodată fundaş central, e o mare greşeală pe care o face Lucescu junior. Când Piţurcă l-a folosit fundaş central pe Rădoi, acesta s-a făcut de râs mereu, el e un excelent mijlocaş la închidere. Olăroiu a văzut asta şi l-a urcat în linia de mijloc, unde a avut evoluţii extraordinare. Despre Tamaş, numai de bine.
Înlocuitor: Prin urmare, de ce faci experimente la naţională, iar de Ştefan Radu, fundaş tânăr, care joacă în Serie A, la Lazio, nu ai auzit? Bunm a lipsit Chivu, dar avem atât de mulţi fotbalişti buni încât să îl ignori permanent pe Ştefan Radu?

Mijlocaşi: Sunt siderat de prostia şi consecvenţa în prostie pe care o face, atunci când insistă cu selecţionarea lui Florescu şi Cociş, doi fotbalişti care au învăţat jocul în puternicul campionat al Moldovei. Acum, primul joacă în megacampionatul Danemarcei, iar al doilea în ultrasofisticatul campionat al Arabiei.
Înlocuitori: o listă întreagă de fotbalişti foarte talentaţi din Liga I: Adrian Cristea, Frunză, Sânmărtean...

La atacanţi nu am obiecţii, ăştia sunt, cu ăştia defilăm. Ideea e că ne-am făcut de râs cu Albania, după ce am tot avut semnale că ceva nu merge. Să pierzi cinci amicaluri şi să nu vezi decât că te-a furat arbitrul, în loc să cauţi motivele, nu prea e demn de un selecţioner bun. Prin urmare, nu ne văd prea bine...

Comentarii

Geocer a spus…
Bornescu ala nu e oltean? Ce sa caute la Nationala Romaniei un oltean????
Steluta a spus…
Nu e oltean Bornescu, are doar buletin de Craiova. Cica asa i-a cerut Mititelu pe vremea cand juca la Universitatea:))
Canguru' a spus…
Bucurestean get-beget. Doar a muncit pt olteni, dar s-a desteptat la timp si a plecat din orasul de nebuni
Canguru' a spus…
Oltenii ar trebui sa joace pt nationala Bulgariei, pt ca asta sunt: niste bulgari care vorbesc prost romaneste
Geocer a spus…
Daca ar fi asa, inseamna ca si prietenul tau Tanase ar trebui sa joace la nationala Bulgariei.
Canguru' a spus…
Dodel e din Mioveni, el nu vorbeste prost romaneste, ci gandeste greu in aceasta limba
jurnal bio a spus…
La un moment dat in timpul primei reprize, mi-am aruncat privirea asupra televizorului si trei romani in rosu pareau scapati singuri cu portarul, pasau amenintator spre poarta. Cand ma uit mai bine, nu pasau spre poarta adversa ci spre Pantilimon, ei asa temporizau. A urmat pasa la portar si degajarea in tribuna. Cam asta e echipa Romaniei, joaca foarte bine, dar nu spre poarta care trebuie.
Jurnal Bio a spus…
Dupa enormitatile "Am cazut de pe un cal frumos" (Dumitru Dragomir la ratarea oricarei calificari), "Meciul pleaca de la 0-0" (alde Borcea, Copos sau Becali inainte de orice meci in care nu avem nicio sansa), "Adversarul are tot doua picioare" (Pasckany de la Cluj inainte de meciurile din CL), a mai aparut una: "am avut ghinion", marca Razvan Lucescu. Merge sa vorbesti de ghinion o data, de doua ori, de trei ori, dar deja e ridicol individul. Nici Forest Gump nu avea atata ghinion.
Andrei Răduţu a spus…
Ai dreptate in mare parte n-am ce zice...sunt convins ca trebuie facute schimbari eficiente in formatia Romaniei...in fine, om vedea...cert e ca merge prost tare...salutari:)
Savu a spus…
Eu l-aş fi preferat pe Tătăruşanu dar şi Bornescu este excelent.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!