Bye-bye Marica! Hello Altidore!

In ultimii 3 ani, in fotbalul mondial s-a vorbit despre Romania doar ca echipa care a administrat ultima infrangere campioanei europene, Spania. Se intampla in 2006 printr-un gol marcat de Marica, iar de atunci Torres, Villa sau Xavi au stabilit doua recorduri mondiale, de victorii consecutive si de meciuri fara infrangeri.

In seara asta, americanii ne-au sters din istoria fotbalului. Dupa un meci absolut incantator, SUA a batut Spania cu 2-0 in semifinalele Cupei Confederatiilor! Campioana Europei n-a avut nicio sansa, nici sa castige, nici s-o bage in poarta, pentru ca americanii au fost perfecti!

Cine mai are vreo indoiala ca SUA va deveni campioana mondiala in scurt timp? Din '94, cand s-a reinventat soccerul in America si pana acum, fotbalul a progresat fantastic peste Ocean! Pai daca-i dai 200 de milioane de dolari numai lui Beckham pentru un an, nu e normal ca 20 de milioane de copii sa mearga la soccer instantaneu?

Atentie! SUA e pe locul 14 in clasamentul FIFA! A batut Spania si s-a calificat in finala Cupei Confederatiilor, adica un Campionat Mondial neoficial! Nu va mai dura mult si vom avea ca idoli un Altidore sau un Dempsey, pe care-i vom cauta pe Google mai abitir decat pe Michael Jordan sau Allen Iverson!

Bye-bye Marica!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!