Înger decăzut


Americanii au o scară a valorilor total diferită de a noastră, a europenilor, sau ca să nu generalizez atât de mult, decât a mea. Nu pot înţelege cum o ţară întreagă deplânge moartea unui drogat sau a unui pedofil, în timp ce atunci când un înger se duce la cer, apar câteva rânduri, un necrolog şi... cam atât. Când un drogat şi un beţiv ca Heath Ledger a murit, de la o supradoză, toată America a fost şocată, toată lumea s-a considerat vinovată pentru că nu a luptat îndeajuns ca să însănătoşească o societate bolnavă. Ca să nu mai zic că, dacă nu murea, nu aş fi auzit în veci de Heath Ledger... În schimb, când frumoasa actriţă Brittany Murphy s-a stins, în loc să fie îndureraţi, americanii au acuzat-o post-mortem că şi-a provocat singură boala ce a împins-o la moarte, anorexia.

Brittany era departe de a fi o actriţă de Oscar, dar făcea roluri frumoase, distractive. De fiecare dată mi-o amintesc cu zâmbetul pe buze, un zâmbet "Made in Brittanya", cum spunea cineva la recenzia filmului Proaspăt căsătoriţi, cu Ashton Kutcher partener. Sigur, făcea filme "de duminică după-amiaza", dar la sfârşitul lor eram mai tonici, mai dornici de viaţă. Nu mi-a venit să cred când am citit că a murit, am vrut să scriu imediat ceva despre ea, dar nu am avut cuvinte! Special pentru ea, la vremea respectivă, am cumpărat două DVD-uri, Sin City şi Dragoste şi alte dezastre, ca să văd filmele la cea mai bună calitate. Din punctul meu de vedere, e o pierdere la fel de mare ca cea a lui Patrick Swayze! A, dacă ar fi fost handicapată, beţivă sau dacă s-ar fi drogat, atunci americanii ar fi plâns-o şi ei o lună şi ar fi organizat festivaluri în memoria ei... Ce ciudaţi sunt oamenii ăştia!

Comentarii

Claudia a spus…
aici sa stii ca nu sunt de acord cu tine si sa-ti spun de ce. (o sa dureze cam mult si sper sa ai rabdare cu mine). heath ledger nu era nici drogat si nici betiv (nu stiu de unde ai auzit asta dar nu este adevarat). el avea altfel de probleme. era foarte stresat mai ales din cauza ca avea mari probleme cu somnul. poate de-asta si era asa cum era (un pic mai ciudat). un an de zile nu a jucat in nici un film ca sa stea acasa si sa aiba grija de fetita lui pentru ca iubita lui avea de facut un film si nu a vrut sa-si lase copilu pe mana unei dadace. a fost un tata nemaipomenit care si-a iubit foarte mult fetita. pastilele care l-au omorat i-au fost prescrise de catre doctori (care ulterior au fost cercetati pentru prescriptiile date). si in final se pare ca o "buna prietena" care a vrut sa-l ajute dar i-a facut mai mult rau, i-a dat niste pastile de dormit care au reactionat foarte prost impreuna cu pastilele prescrise de doctori. (nici nu mai stiu cum s-a terminat pana la urma cu cine e de vina ca a murit, ca mi s-a facut sila de toata idiotenia situatiei). a fost o persoana nemaipomenita si-mi pare extrem de rau ca a murit asa de aiurea. a murit cam la fel ca si britany murphy (si ca si michael jackson). stupid!
Canguru' a spus…
E, daca e asa, atunci imi retrag tot ce am scris si-mi pare rau. Eu ramasesem cu impresia ca a murit dupa o supra-doza. Oricum, nu inteleg de unde atata stres, mai ales ca statea acasa ca sa-si creasca fetita. Era gelos? Era invidios?
Claudia a spus…
eh, canguru, nu a murit cand si-a crescut fetita. ti-am povestit etapa respectiva ca sa-ti dai seama ce fel de om a fost. nu era ahtiat dupa celebritate si bani. a murit in timpul filmarilor la The Imaginarium of Dr Parnassus. motiv pentru care regizorul, ca sa pastreze scenele filmate cu el, a schimbat putin filmul si l-a inlocuit cu alti trei actori. toti trei au jucat benevol in locul lui, banii catigati dandu-i fetitei lui leadger. ti-as recomanda toate filmele lui :)). poate ti-ar placea the patriot. nu are rol principal (mel gibson il are)... doar ca sa-ti faci o idee... era foarte laudat ca-si intra foarte bine in rol. eh...pacat!

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!