Încântare

Pe lângă luptele în noroi din Liga I, din fericire mai avem posibilitatea să urmărim şi fotbal adevărat! Şi una dintre partidele cele mai frumoase ale ultimilor ani mi s-a părut a fi Real Madrid - FC Sevilla 3-2. La tot spectacolul galactic dat de ambele echipe, s-a mai adăugat şi deznodământul imprevizibil, gol al victoriei marcat în prelungiri şi schimbare de lider în Spania!

Poate pentru prima dată, aseară, Real Madrid şi-a câştigat dreptul de a fi supranumită "echipa galactică". Galactici au fost numiţi în 2001-2002, când tot Florentino Perez i-a adus pe Bernabeu pe Zidane, Ronaldo, Roberto Carlos, Savio, Figo, apoi şi Beckham. Şi, cu toate că au luat Liga Campionilor în 2002, galacticii parcă nu au fost galactici... Acum e o nouă eră: alt francez (Benzema), alt Ronaldo (Cristiano), alt brazilian (Kaka), alt argentinian (Higuain), plus o mulţime de campioni europeni de primă mână, Casillas, Albiol, Xabi Alonso, Guti, Raul...

Să fi condusă cu 2-0 pe teren propriu, nu de oricine, ci de Sevilla, să marchezi trei goluri în 33 de minute, să ai trei bare, dintre care două în două minute, prin acelaşi Higuain, să înghesui în careu timp de 10 minute o formaţie ca Sevilla, să îţi permiţi să ţii pe bancă, în aceste condiţii, pe Raul şi Benzema şi să practici acest joc încântător timp de 90 de minute, iată nişte lucruri pe care nicio altă formaţie din lume nu le poate reuşi! Garantat! De-aia Real e galactică!

Am mai spus-o, sunt un fan nebun al ambelor rivale din Spania, Barca şi Real. Acum nu mă bucur de răul Barcelonei, mai ales că idolul meu, Zlatan, a fost eliminat şi, poate şi din cauza lui, "extratereştrii" au pierdut primul loc. Dar nu am cum să nu mă bucur ca un copil pentru o jucărie nouă că Real Madrid a practicat acest joc şi a ajuns în fruntea clasamentului. Merită!

Comentarii

giulia a spus…
Bun jocul lui Real Madrid, desi ai mei au pierdut lideratul în Liga.

Sufar pentru Barcelona...
Geocer a spus…
Ai uitat sa vorbesti despre minunatele conditii de pregatire pe care guvernul Boc le ofera sportivilor nostri, iar ei, ca niste ingrati, in loc sa ne aduca bucuria in suflet cu meciuri spectaculoase si rezultate pe masura, nu fac decat sa-si piarda noptile pe la Bamboo.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!