Am ciuruit-o!

Gata, am scăpat de rablă! Cu chiu cu vai, după foarte multe drumuri la REMAT şi infinite amânări, am dat Oltcitu' şchiop şi am luat voucher-ul pe care i-l voi oferi fratelui meu. Nervi nu au fost, pentru că toată lumea a fost calmă, dar experienţa ducerii unei maşini la casat în perioada asta, a programului Rabla, a fost unică!

Noua formă a programului, gândită de Guvernul Boc, are un succes enorm. Mă bucur că în sfârşit nişte oameni cu cap s-au gândit că rablele nu sunt altceva decât nişte fiare vechi de care trebuie să scăpăm, nu sunt nişte monede de schimb pentru bolizi noi. La felul cum arăta programul Rabla înainte, era la mintea cocoşului că nu poate avea succes. Păi cine are rable? Persoanele de vârsta a doua şi a treia, care nu doresc sau nu mai pot să-şi mai cumpere maşini noi. Aşa, voucherele transmisibile sunt mult mai bune, dovadă că peste 60 de mii de rable stau să fie duse la casat!

Sigur, sunt şi scăpări, le-am simţit pe pielea mea. În primul rând, eu cred că prioritate trebuiau să aibă cei care veneau cu dovadă de la dealeri că s-au înscris în program. Că d-aia e programu' Rabla, nu e programu' "hai neamule să vinzi fier vechi"... Eu a trebuit să stau la cozi infernale, iar cei din faţa mea erau nişte neica cutare de la Moţăţăi şi Cuca Măcăii, care nu doreau decât să scape de maşini şi, apoi, Dumnezeu cu mila, poate-poate or găsi nişte cumpărători de vouchere. În al doilea rând, birocraţia ce ne omoară pe noi, românii! Pentru un amărât de tichet valoric, patru persoane trebuie să scrie romane şi să completeze dosare întregi! Odată intrat în biroul de la REMAT, operaţiunea durează între o oră şi o oră şi jumătate până te vezi cu voucher-ul în mână! Şi nu în ultimul rând, sunt nişte bani ameţiţi, nu se ştie sigur: se pare că trebuie să încasezi, pe lângă voucher, şi contravaloarea fierului vechi, din partea REMAT-ului, dar ţeapă...

Una peste alta, sunt bucuros că: am scăpat de rablă din faţa blocului, că l-am ajutat pe il mio fratello să-şi înnoiască parcul auto cu primul autovehicul şi că Erika a fost fascinată de cimitirul de maşini! Când i-am spus că mergem la cimitirul de maşini s-a speriat, dar apoi a asistat la dezmembrarea rablelor şi era chiar dulce când recunoştea câte vreo piesă în mormanul de fiare vechi: "Oau, uite o uşă" sau "Uite o oglindă"!...

Comentarii

Orry a spus…
:) ma gandesc sa duc si eu audi al meu la casat! ...dar il iubeeeesc asa mult!!!
Canguru' a spus…
Daca e A4 quatro, 3.0 16 cilindri in V, 250 de cai, mai bine nu :P
Geocer a spus…
Deci, iata ce-am inteles eu de-aici :
- esti o persoana de varsta a doua sau a treia care nu mai esti in stare sa-ti iei o masina noua;
- Nu te-ai inscris la niciun dealer, pentru ca de fapt tu o sa cedezi acel voucher fratelui tau, dar ai fi vrut sa nu stai la coada in spatele altora care erau in aceeasi situatie ca tine (neinscrisi in program, la vreun dealer), singura diferenta fiind faptul ca tu-l cedezi fratelui tau, iar ei vor cauta sa-l vanda;
- Lauzi guvernul Boc ca a venit cu smecheria asta de voucher transmisibil, dar te deranjeaza ca unii vor profita pentru a incasa niste bani pe el.
Sa continui analiza pe text? :))
Canguru' a spus…
George, se vede ca te uiti la Realitatea si Antena 3, esti indoctrinat. Sigur, ai dreptate, daca privesti dintr-un anumit punct de vedere vezi exact ceea ce ai scos tu din textul meu. Si zau ca m-as supara daca n-as stii ca esti carcotas si vrei sa faci un pic baza de mine.
1. Oltcit-ul era al socrilor, puteai sa-ti dai si singur seama ca nu puteam folosi ceva ce era construit in Craiova. Ba chiar m-am bucurat ca am scapat de o reclicva olteneasca.
2. Daca exista varianta prezentarii cu solicitarea dealer-ului, il caram si pe fratele meu cu mine, eram tot familionu', ca si-asa au fost soacra-mea, socru-meu, fie-mea... Mai lipseau cele trei pisici.
3. Cum sa ma deranjeze ca vor unii sa scoata bani pe vouchere? S-a inteles gresit. Ba, peste vreo 1-2 ani, cand o sa-mi schimb masina, o sa apelez chiar la acesti samsari eu insumi. Iar Programul Rabla nu e o smecherie! Fa un calcul: 60 de mii de rable inlocuite cu minim 20 de mii de auto noi. Nu e bine?
Sa continui sa te combat?

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!