Mizeria din fotbal e la Bucureşti

"Marele război" din Europa a fost pierdut joi cu brio de formaţiile româneşti de fotbal! Niciun meci câştigat, două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri este bilanţul aproape dezastruos al echipelor noastre din UEFA! Poate că mai bine era ca până acum, cu una sau două, maxim trei cluburi româneşti în cupele europene. Ne amăgim degeaba, şapte sunt prea multe!

Problema care se pune este că înainte bucureştencele le înjurau pe Oţelul, pe Argeş, pe Braşov sau Craiova că "strică imaginea ţării", iar acum penalele au fost exact cele trei mari cluburi: Dinamo, Steaua şi Rapid! Penibile până la capăt, DSR au pierdut lamentabil cu 1-0. Nu mai contează numele adversarului sau competiţia în care au jucat, adevărul este că nu au jucat nimic, DSR parcă veneau din lumea a treia a fotbalului! Dominate copios 90 de minute, asaltate în careu, fără nicio idee de joc şi penibile chiar şi la pase simple, Dinamo, Steaua şi Rapid au pătat imaginea fotbalului românesc. Să le fie ruşine!

Cinste echipelor din provincie însă! Clujul a bătut la Roma în Champions League, revelaţiile Vaslui şi Urziceni au terminat la egalitate în deplasare, pe terenurile multiplelor campioane ale ţărilor lor (Slavia şi Hamburg), iar Poli Timişoara s-a înclinat greu, dar după un meci de mare luptă, în faţa Partizanului. Şi atunci, unde e adevăratul fotbal: în Provincie sau la Bucureşti? Rezultatele sunt singurele care dau răspunsul.

Să-i lăsăm pe bucureşteni cu mizeria în care se scaldă săptămână de săptămână cu scandalurile lor, şi haideţi voi, Argeşul, Craiova, Galaţiul, Braşovul şi altele să călcăm pe urmele Clujului, Urziceniului, Vasluiului şi Timişoarei! Afară cu Bucureştiul din ţară!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!