OPC, noua Poliţie Politică

Am urmărit deunăzi la ArgeşTV o ştire de la OPC, unde se spunea că marele Oficiu pentru Protecţia Consumatorilor, prin cea mai mare javră posibilă (nici nu merită să-i scriu numele) a amendat trei grădiniţe particulare cu câte 30 de milioane de lei. Cred că nu mai este un secret pentru nimeni, decât pentru jalnicii reporteri şi jurnalişti locali care în afară de conferinţe nu ştiu nimic să scrie, că inspectorii OPC se comportă asemănător cu comisarii Gărzii de Fier! Cu 2-3 excepţii gen pufuleţi expiraţi, nenorociţii ăştia sunt nişte indivizi care dau amenzi gen "taxă de protecţie", sau "vă arătăm noi cine e şeful"! Toate controalele sunt făcute nu pentru protecţia consumatorilor, ci pentru îngrăşarea conturilor boierilor de la partid. Care partid? Ghici ciupercă cine-i la conducere?

Revenind la ştire... Am rămas surprins să aflu că cele trei grădiniţe particulare au fost amendate pentru deficienţe de afişare a gramajelor mâncărurilor şi pentru toaletele comune, ale copiilor cu personalul. Una dintre grădiniţele amendate este şi cea unde e Erika şi, credeţi-mă, ştiu bine cum stau lucrurile. Grădiniţă mai mişto ca aceasta nu există! Doamna directoare a făcut într-un an nişte investiţii ameţitoare, şi nu cred că există instituţie mai modernă şi mai dotată ca aceasta! La toalete stă bine, pentru că micuţii fac pishu şi kk separat, au nişte WC-uri minione de mai mare dragu'. Însă gramajul mâncării nu este afişat la intrare şi nici nu ştiu de ce ar fi necesar acest lucru, pentru că grădiniţa nu e o piaţă unde să intre toată lumea. Oricum, părinţii au semnat o scrisoare-acord la înscrierea copilului, prin care îi erau oferite toate informaţiile, inclusiv cu gramajul de care se face atât tam-tam. Deci nu era normal ca grădiniţa Erikăi să fie amendată.

Şi, credeţi-mă, ştiu la fel de bine şi cum se prezintă grădiniţele de stat... Împuţite, jalnice, aceleaşi de 20-30 de ani, cu pereţii care se dărâmă pe copii, cu mâncare făcută de nişte bucătărese îndoielnice în bucătării ponosite, cu încălzire centrală sau de la sobe în loc de centrale moderne, cu jucării din timpul lui Pazvante Chioru' şi cu calculatoare 286 şi 386, dotare asigurată prin bunăvoinţa şi pe banii părinţilor, bineînţeles! De programe de şcolarizare şi pregătire, nu mai vorbesc.

Erika face engleză, franceză, dansuri de două feluri, pictură, înot, plus alte programe educative (poezii, poveşti, calculator şi altele). Şi sunt şi altele la care nu am înscris-o, pentru că nu ar fi avut timp să le facă pe toate... Ceilalţi nu fac altceva decât să suporte mojicia unor educatoare în vârstă de 60 sau 70 de ani, care, spuneţi şi voi, ce ar putea să-i mai înveţe pe copii?

Şi atunci, făcând o comparaţie de bun simţ, cum e posibil ca tu, OPC nenorocit, să vii să amendezi o instituţie care a investit miliarde doar pentru că nu a afişat gramaje, iar grădiniţele de stat să fie "perfecte" la control şi să primească felicitări?

Aş intra în mai multe amănunte, dar nu are rost. Dau doar nişte coordonate pentru nişte jurnalişti de anchetă corecţi, dar sunt 99% convins că presa din Argeş nu are aşa ceva... Au fost amendate aceste grădiniţe particulare de jepaţii de la OPC doar pentru că sunt cele mai bune! Iar altele, ale lor, sunt mult mai slabe... Alte exemple? Afacerile cu solare (Libertatu ştie bine de ce) şi coafoare...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!