Ou sont les vacances d'antan...

Acest articol nu e chiar o aberatie, dar este scris in cadrul jocului "Sa aberam pe o tema data". Tema de azi a fost propusa de Iulia si a sunat asa: "Ce mica-i vacanta mare!".


Dupa atatea aberatii, tema propusa de Iulia ma obliga sentimental sa abordez subiectul cat se poate de serios. Zilele trecute am fost sa o iau pe fetita mea in varsta de aproape sase anisori de la tara, acolo unde a petrecut mare parte din vacanta. Dupa mai bine de trei luni, (chiar, ce mica-i vacanta mare, ce repede a trecut vara!) timp in care am vazut-o destul de des, fiindca nu pot sta fara ea mai mult de cateva zile, am avut din nou placerea de a petrece acele minunate clipe "tata - fiica" fara ca nimeni sa nu ne intrerupa discutiile "academice" sau jocurile noastre.

In aceasta vara s-a maturizat foarte tare, parca-mi si pare rau ca nu mai e la stadiul de copilas nevinovat. Nu mai spune lucruri traznite, ci ma provoaca la niste dialoguri pe care eu le consider cu mult peste nivelul ei. Asa sunt insa copiii din ziua de azi, mult mai deschisi la nou decat eram noi, asta si pentru au mult mai multe canale de informare decat am avut noi la varsta ei.

Chiar pe drum mi-a pus doua probleme cu care m-a incuiat! Prima data m-a intrebat de ce sunt vopsiti copacii de pe marginea soselei cu alb... I-am raspuns ca oamenii fac asta pentru a-i proteja de daunatori, altfel copacii s-ar usca si nu ar mai da rod. Apoi, ca din senin, a venit "ghilotina": "Dar stalpii de ce sunt si ei vopsiti cu alb?"... La cateva minute distanta, dupa ce am intrat in Costesti, m-a intrebat: "Tati, Costestiul este oras sau sat?". "E oras, ca are multe blocuri, are fabrici, banci si hypermarket", i-am raspuns. "Atunci de ce sunt vaci pe strada, ca la Pitesti nu am vazut nicio vaca"!

Nu mai spun cu cate cantece si jocuri noi a venit din vacanta de vara, pe care le-a experimentat pe mine, cu cate cunostinte noi ("Tati, stiai ca eu nu mananc nicio prajitura cu conservant? Si cand imi mai cumperi ceva, sa te uiti la termenul de expirare!") si cu cate alte conceptii noi ("Nu mai joc fotbal cu tine, pentru ca fotbalul este pentru baieti")...

Pentru ea, vacanta nu s-a terminat, s-a mutat de la joaca de la tara la joaca de la gradinita. Cu toate astea, regreta in felul ei sfarsitul verii, ii este deja dor de fetitele de la tara si ma intreaba cat mai dureaza pana cand o s-o las din nou la bunici. Mica-i vacanta mare, sa vezi cat de mare va fi iarna!


In afara de mine, in cursul zilei de azi vor abera pe aceasta tema si ceilalti participanti si anume: Cell61, Compadvice, Gamalia, Geocer, Giulia Szavo, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian.

Comentarii

EmaPirciu a spus…
baietelul meu e mic deocamdata dar sper sa aiba parte si el de vacante frumoase precum cele pe care le descrieti voi aici.
Canguru' a spus…
Sigur va avea, indiferent ca va merge sau nu la bunici. Copiii reusesc sa-si creeze un univers al lor fenomenal, fascinant pentru adulti. Si daca adultii respectivi mai sunt si parintii micutilor, fascinatia devine adoratie!
Iulia a spus…
Asa este, si cat de frumos e sa ii insotesti in acest univers al lor, sa iti retraiesti copilaria alaturi de ei...
Geocer a spus…
Sa-ti traiasca fetita, sa aiba parte de cat mai multe vacante frumoase, iar tie sa-ti aduca numai bucurii.
Cat despre vacile din orase, cred ca n-a fost ea foarte atenta, sau n-a umblat chiar prin tot Pitestiul. Imi amintesc ca acum cativa ani pasteau linistite niste vaci pe campul de langa blocurile din Gavana. Sunt sigur ca daca e sa cautam bine, gasim vaci si in Pitesti. Si ma refer la vaci adevarate, cu cate 4 picioare. Ca din celelalte ...
Orry a spus…
:) vacantele copiilor nostri, din pacate nu vor fi atat de frumoase precum au fost ale noastre!
Prea multa tehnologie, prea multe jocuri virtuale! S-a dat uitarii "sotronul"; " rata si vanatorul"; "matz-ascunsa", "ceasul" etc!

Joaca, nu mai e cea fost!
Simion Cristian a spus…
Vad ca tie ti-a reusit aberatia. Eu sincer am fost pus in incurcatura de tema si am postat offtopic! Felicitari!
giulia a spus…
trebuie sa fie o fetita tare draguta ( în paranteza spus, sunt nebuna dupa fetite).

deci oricum tu mai traiesti iluzia vacantei mari.
compadvice a spus…
Ai vazut ce repede cresc?Eu la 6 anisori deabia am invatat sa fac pipi la veceu:))Copiii de azi sunt cu mult mai destepti ca noi:)
Andrei Răduţu a spus…
Frumos...sa iti traiasca si sa fie sanatoasa:)
cell61 a spus…
Ce frumoasă e vârsta asta pe care o are fiica ta acum...Trebuie să fie minunate momentele tată - fiică...
Canguru' a spus…
@ Iulia
Asa e Iulia, eu imi retraiesc copilaria prin ea. Daca ai stii ce jocuri tampite ne vin in cap si cum ma prostesc numai ca sa o fac sa rada si sa fie fericita...

@ Geocer
Multumesc pentru urari. Cat despre vaci, ele sunt multe rau cu doua picioare, dar e mai greu pentru un copil sa le identifice! Chiar si barbatii maturi isi dau seama destul de tarziu si regreta...

@ Orianda
Da, dar nu iti dau dreptate intru totul. La tara s-au pastrat aceste jocuri, chiar am spus ca fetita mea a venit cu o gramada de cantecele si jocuri noi invatate. Cele enumerate de tine sunt deja "fumate"...

@ Cristian, Giulia, Compadvice, Rappa_ru' si cell61
Multumesc mult, sunteti tare draguti. Sa va dea si vou Dumnezeu o raza de soare ca a mea!
Logatu a spus…
Cred ca stalpii (si pomii) de pe marginea drumului sunt vopsiti pentru a fi vazuti de soferi.
Cat despre diferenta dintre Pitesti si Costesti, trebuia sa-i spui ca primul e de fapt municipiu, nu doar oras, ca al doilea.

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!